ΑΕΛ: Όλοι μαζί σαν μία γροθιά (φωτό – βίντεο)

Sports 0
ΑΕΛ: Όλοι μαζί σαν μία γροθιά (φωτό – βίντεο)

 Σε μία μακροσκελή Συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Λάρισας στην οποία στάλθηκε το μήνυμα της ενότητας μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ, της ΕΠΣΛ, της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και των παλαιμάχων των “βυσσινί”, ενώ έγινε παράλληλα ο απολογισμός των 70 ημερών της οικογένειας Νταβέλη, από την στιγμή που ανέλαβαν την διοίκηση της ομάδας.

Στον απολογισμό αναφέρθηκαν αρκετά σημαντικές παράμετροι με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη, να αναφέρει πως μέσα σε αυτό το διάστημα, η διοίκηση της ομάδας έχει καταβάλει το ποσό των, περίπου, 1.500.000 ευρώ για να άρει το ban, να τακτοποιήσει οφειλές προς τρίτους και παράλληλα να αποπληρωθεί μέρος του ποσού στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας στο οποίο οφείλονταν ποσά από την προηγούμενη διοίκηση.

Ειπώθηκαν αρκετά σημαντικά σημεία για την αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου των Δέντρων, του ενός λεωφορείου της ομάδας που δεν άνηκε επί της ουσίας ποτέ στην ΠΑΕ και έγινε η επιστροφή με την νέα διοίκηση να προβαίνει στην αγορά ενός ακόμη λεωφορείου, ντύνοντας το στα χρώματα της ομάδας, στην προσθήκη στελεχιακού δυναμικού στην ΠΑΕ, την… επαγγεμαλτοποίηση του ρόστερ κι ένα σωρό ακόμη θέματα, την λύση των οποίων χαρακτήρισε ως “άθλο” την υλοποίηση τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου υπήρξε και τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Γιάννη Νταβέλη, που αναφέρθηκε επί γραμματικά σε περιστατικά που επιβεβαιώνουν τον “πόλεμο” που δέχονται ως διοίκηση, από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν την ΑΕΛ από… “παραδοσιακό” Μέσο της πόλης.

Στο ενδιάμεσο, ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣΛ, Δημήτρη Μπουχλαριώτη, που τόνισε πως πρέπει να σταματήσει η… “εσωτερική αιμορραγία” της μία αξιοποίησης των Λαρισαίων ταλέντων, με την ΑΕΛ πια να έχει τον πρώτο λόγο σε αυτά τα παιδιά, ενώ ο Γιώργος Νάκας αναφέρθηκε στα πέντε παιδιά από την ακαδημία της Ερασιτεχνικής όπου βρίσκονται πια στην Ανδρική ομάδα και… χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας. Τέλος, ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΛ, Τάκης Παραφέστας, έστειλε το δικό του μήνυμα ενότητας ενώ αναφέρθηκε στην λανθασμένη ταύτιση των παλαιμάχων με προηγούμενες διοικήσεις.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

“Βρισκόμαστε ενώπιον σας για μία κοινή συνέντευξη Τύπου με τους εξαίρετους παράγοντες του ποδοσφαίρου του Νομού μας. Αναφέρομαι στον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, Δημήτρη Μπουχλαριώτη, τον προέδρου της Ερασιτεχνικής, Γιώργο Νάκα, αλλά και τον πρόεδρο των παλαιμάχων, Τάκη Παραφέστα.

Σήμερα προβάλουμε την εικόνα της υπέρτατης ενότητας και την σφυρηλάτηση μίας σχέσης μεταξύ μας θα στηριχθεί σε στέρεες βάσεις. Θεωρούσαμε χρέος μας πως πρέπει να δηλώσουμε έκαστος στο είδος πως έχουμε σκοπό να διαφυλάξουμε το συμφέρον της ΑΕΛ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και τους τρεις προέδρους. Αμέσως μετά τον σύντομο απολογισμό θα δώσω τον λόγο στους προέδρους.

Έχουμε χτίσει μία αγαστή σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι μείζονος σημασίας ο ρόλος της ΕΠΣΛ. Είναι ζωοδόχος ενέργεια και πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στα ερασιτεχνικά σωματεία από τα οποία μεταπήδησαν ποδοσφαιριστές που στελέχωσαν την μεγάλη ΑΕΛ του ‘80.

Σε ότι αφορά τον κ. Νάκα που είναι εδώ ως πρόεδρος της Ερασιτεχνική, βρίσκεται σε ένα πόστο που έχει έναν τεράστιο λειτουργικό ρόλο στην διασφάλιση της φερεγγυότητας της ΠΑΕ στον βαθμό που επιτρέπεται από τον Νόμο αλλά και στην παραγωγή ποδοσφαιρικού έμψυχου δυναμικού αλλά και τις λοιπές προσπάθειες σε άλλα αθλήματα.

Τέλος, η σχέση μας με τους παλαιμάχους δεν είναι εθιμοτυπική. Χτίζουμε έναν άρρητο δεσμό τους. Είναι άνθρωποι που σε κάθε διοίκηση είναι δίπλα. Οταν οι διοικήσεις δεν πάνε καλά, τότε αυτό αποτελεί αφορμή για ταυτοποίηση της παρουσίας με την εκάστοτε διοίκηση. Υπεύθυνα σας δηλώνω πως, είτε οι παλαίμαχοι, είτε οι εναπομείναντες συνεργάτες της προηγούμενης διοίκησης που ανανέωσαν την συνεργασία τους με την νέα διοίκηση και λαμβάνουν σχόλια από μεμονωμένους για τον λόγο που βρίσκονται εδώ, τότε η απάντηση είναι μία. “Καλά έκαναν και ήταν”. Οι φίλαθλοι πρέπει να αντιληφθούν πως υπάρχουν άνθρωποι επαγγελματίες”.

 

Ο οικονομικός απολογισμός

Θα ξεκινήσουμε μία ανάλυση των 70 ημερών της νέας διοίκησης σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο αλλά σε και σε αντίστοιχο των στόχων και οράματος. Οι στόχοι για τους νέους μετόχους της ομάδας ήταν ξεκάθαροι. Με γνώμονα να επαναφέρουμε την ομάδα σε τοπικά χέρια και επανασύνδεσης της ομάδας με την πόλη. Θέλαμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυγιανθεί οικονομικά. Μία ομάδα που αγωνίζεται στην SL2 με όλες τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας.

Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλο στόχο από το να επαναφέρουμε την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία λόγω της ιστορίας που κουβαλά αυτή η ομάδα και το τεράστιο brand της.

Από τις 28 Ιουλίου που είμαστε σε αυτή την θέση τυπικά και βάσει Νόμου από τις 9 Αυγούστου που είναι στα χέρια μας η ομάδα μετά την απόφαση της ΓΓΑ. Άρα είμαστε σχεδόν ένα μήνα.

Κόντρα στην επιχειρηματική λογική που λέει πως δεν μπορείς να καταβάλεις χρήματα, όταν δεν παίρνεις την αντίστοιχης πιστοποίηση από την ΕΕΑ. Εάν κάναμε το λάθος να ξεκινήσουμε μετά τις 9 Αυγούστου, καταλαβαίνετε όλοι πως δεν θα υπήρχε ομάδα. Και εν τέλει έτσι έγινε.

Εξαλείψαμε το ban. Πολλοί το ψυλλίζουν αλλά ελάχιστοι το καταλαβαίνουν. Δεν εξηγήθηκε στον κόσμο δημοσιογραφικά τι είναι το ban. Δεν θα απολογηθώ εγώ για τους δημοσιογράφους που είχαν διαμορφώσει ένα πέπλο μυστηρίου στους φιλάθλους. Παραλάβαμε μία υποχρέωση κοντά στις 600.000 ευρώ.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως η άδεια της ομάδας μπλοκάρεται και η δυνατότητα για μεταγραφές παγώνει.

Αυτό που δήλωνε ο προκάτοχος μου ότι η ομάδα ήταν έτοιμη για πρωταθλητισμό και το ban δεν είναι θέμα, δεν ίσχυε. Δηλώνω πως έχει αποπληρωθεί ένα ποσό άνω των 400 χιλιάδων ευρώ και έχει διακανονίσει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το υπόλοιπο.

Αναφέρω ενδεικτικά ονόματα παικτών/προπονητών που προσέφυγαν Πέτριτς, Στάνκοβιτς, Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Μούζεκ, Μπούστος.

Λόγω ban δεν μπορούμε να κάνουμε τις μεταγραφές που θέλουμε λόγω της μη αδειοδότησης της ΕΠΟ. Συνεπώς, η ομάδα μπορεί να πάρει παίκτες μέχρι μία συγκεκριμένη ηλικία αλλά για τους παίκτες άνω των 25 υπάρχει πλαφόν 3 παικτών. Και αυτό ισχύει μέχρι τον Μάρτιο 2023.

Στο ίδιο διάστημα πληρώσαμε μία πλειάδα παικτών για να μην προσφύγουν. Όπως οι Νούνιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Φέστα, Μπέρτος, Ομάρ και Νικολιάς. Ασχέτως αν ο τελευταίος ήρθε στην ομάδα ως ελεύθερος όπως σας ανακοινωθεί. Το ποσό αυτό ανήλθε άνω των 100 χιλιάδων ευρώ.

Εννοείται ότι το αγωνιστικό τμήμα ήταν απλήρωτο πάνω από 3 μήνες. Ένα μεγάλο μέρος έχει πληρωθεί για παλιές οφειλές ενώ από εδώ και στο εξής πληρώνονται κάθε μήνα. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η ομάδα δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ ως έσοδα και χτίζουμε από την θέση μηδέν από τα εισιτήρια και τις χορηγίες. Πληρώσαμε σε φροντιστές, προπονητές, ιατρικού τιμ και λοιπούς παράγοντες για τα 272.698 ευρώ.

Ένα τεράστιο ποσό που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη διοίκηση είναι τα 1.758.500 το οποίο είναι ρυθμισμένο σε δόσεις που πληρώνεται ανά μήνα. Ήδη πληρώθηκαν ποσά τριών μηνών για Εφορία και ΙΚΑ. Οι υποχρεώσεις αυτές ανέρχονται στο ποσό των 105.182 ευρώ. Εκτός των άνωθεν ποσών οφειλές στην ΕΠΟ, ΠΣΑΠ, SL2, τρίτους και είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε για να μην υπάρξουν συνέπειες. Αυτό το ποσό ανήλθε στα 98.000 ευρώ.

Όλα αυτά τα οποία ανέφερα, μαζί με το προπονητικό Κέντρο και την αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση μας κάνουν ένα σύνολο των 1.510.072 σε 70 ημέρες. Σε αυτά τα ποσά δεν βάζουμε τα ποσά που εισπράττει ο κ. Κούγιας από την οικογένεια Νταβέλη για την εξαγορά της ΠΑΕ, είτε σε δόσεις Κοτσόβουλου, είτε σε δόσεις Κούγια. Για λόγους ιδιωτικού συμφωνητικού δεν είναι ανακοινώσιμη η κάθε δόση.

 


Ο διοικητικός απολογισμός

Ας κάνουμε και τον διοικητικό απολογισμό σε επίπεδο συνεργατών από την νέα διοίκηση.

Σε αυτά είναι:

 • Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με την νέα διοίκηση.
 • Η εμπέδωση του επαγγελματικού πνεύματος στους παίκτες καθώς πλέον πέρα από δικαιώματα έχουν υποχρεώσεις με τους στόχους και τις απαιτήσεις της ομάδας. Γι’ αυτούς αξιολογεί τους παίκτες η διοίκηση.
 • Η ομοιογενειοποίηση στον στόχο και εχεμύθεια. Προστέθηκαν στους παίκτες και το τιμ πολύ σκληροί όροι εχεμύθειας για το τι δηλώνουν. Θα έχετε πλήρη επίγνωση.
 • Η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου των Δέντρων. Προσθέτουμε επίσης στην κερκίδα των Δέντρων στην κερκίδα με 1200 καθίσματα, με στόχο μία φορά την εβδομάδα στο προπονητικό διπλό, όποιος από τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους θέλουν, να παρακολουθούν την ανοικτή προπόνηση για να παρακολουθεί την ομάδα.
 • Η αναβάθμιση των δύο λεωφορείων. Το ένα ανακατασκευάστηκε πλήρως. Το δεύτερο έχει επιστραφεί γιατί δεν ανήκει στο ΑΦΜ της ΠΑΕ. Αλλά σε άλλη ομάδα. Η νέα διοίκηση αγόρασε καινούριο και το έστειλε για να “ντυθεί” στα χρώματα της ομάδας.
 • Έγινε τεράστια αναβάθμιση στο Αλκαζάρ και ευχαριστούμε δημόσια τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστό. Προσθέτουμε τουρνικέ και video wall ενώ θα φτιάξουμε στο στάδιο Αλκαζάρ μία εικαστική αποτύπωση έξωθεν της θύρας των επισήμων, για να τιμήσουμε μεγάλες ένδοξες στιγμές της ομάδας αλλά και των παλαιμάχων.
 • Υπάρχει ένας σημαντικός εκσυγχρονισμός των Media που προβάλουν την ομάδα μέσω της 21admedia που έχει την αποκλειστικότητα των πνευματικών δικαιωμάτων της ΠΑΕ.
  Εδώ να αναφέρω ότι έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενα. Αναλάβαμε μία ομάδα που είχε ένα παράνομο ραδιόφωνο της ΑΕΛ σε λειτουργία. Ένα σάιτ που χρησιμοποιεί το όνομα της ΑΕΛ, διάφορα κανάλια στο youtube που είχαν το όνομα της ΑΕΛ. Με όρους νομικούς, αυτό θα αντιμετωπιστεί. Αναλάβαμε μία ομάδα που έχει παραρτήματα πωλήσεων αθλητικών ειδών του brand και λειτουργεί παρανόμως. Όλοι αυτοί που ούτε καν μπήκαν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας (εκτός από τον ιδιοκτήτη που έχει την μπουτίκ της ΑΕΛ). Μόνο η ΠΑΕ έχει τα δικαιώματα της ΑΕΛ. Εάν αποφασίσουμε εμείς, μόνο τότε τα παραχωρούμε. Σε πολλές περιπτώσεις η μόνη λύση είναι η νομική προσφυγή.
 • Η διασφάλιση και η περιφρούρηση όλων των υλικών στοιχείων της ομάδας είναι ένας από τους στόχους.
 • Η ομάδα επενδύει στην εξωστρέφεια για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Ο αυτονόητος στόχος μας είναι η επιστροφή στην μεγάλη κατηγορία για να είναι βιώσιμη η λειτουργία της ομάδας.

Οι κινήσεις για το… οπαδικό

“Αυτή την στιγμή στην πόλη μας δεν υπάρχουν ούτε σωματεία, ούτε λέσχες ομάδων. Αυτά που υπήρχαν διαλύθησαν. Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει αποφασίσει να προστατέψει την γηπεδική της

παρουσία. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει πρόστιμα για κακές συμπεριφορές φιλάθλων. Ανεξάρτητα εάν θα προχωρήσουν σε λέσχες, οι υπό ίδρυση οργανωμένοι οπαδοί έχουν την ευκαιρία να πάρουν διαρκείας σε μία εξαιρετικά οικονομική τιμή. Όχι για λόγους αναγνώρισης ή προνομίου. Η ΘΥΡΑ 8 δεν έχει καθίσματα και δεν είναι προνομιακό όσον αφορά την παρακολούθηση του αγώνα λόγω τοποθεσίας. Ξέρουμε πως οι φίλαθλοι είναι το σώμα και οι οπαδοί μας είναι η ψυχή της ομάδας.

Έχω κληθεί να μιλήσω με μεμονωμένη μερίδα οπαδών. Δεν έχω μιλήσει για θεσμικούς όρους. Δεν μπορεί ο πρόεδρος να μιλά με ανθρώπους που δεν έχουν θεσμική υπόσταση. Παρόλα αυτά για να διευκολύνουμε την κατάσταση, έχουμε ορίσει μία ομάδα ανθρώπων που θα επικοινωνούν μαζί τους σε χρονικό διάστημα που θα οριστεί για να μην νιώθουν ότι τους απαξιώνουμε ή τους αποκόπτουμε”.

 


Τα διαρκείας…

“Κι αφού αναφερόμαστε στα διαρκείας. Πολλοί αναφέρουν για οικονομικές ή ακριβές τιμές. Πιστεύω πως μετά τα όσα σας ανακοινώθηκαν σήμερα, μπορούν οι δημότες της πόλης να αντιληφθούν πως δεν μπορεί να βρίσκεται ένα πρόεδρος χρήσιμου-ηλιθίου. Αλλά για είναι βιώσιμη ομάδα

Η ομάδα δεν έχει ακόμη έσοδα. Δεν μας απογοητεύει αυτό το γεγονός αλλά πρέπει να το αναφέρουμε. Ο ενθουσιασμός των ανθρώπων της πόλης δεν περιορίζεται στην φυγή του προκατόχου. Όπως δεν υπάρχει εκκλησία χωρίς πιστούς, έτσι δεν υπάρχει ομάδα χωρίς φιλάθλους.

Θα πρέπει να υπάρχουν και τα βασικά έσοδα όμως για να είναι βιώσιμη η ομάδα. Εαν δεν υπάρχουν τότε θα πει ότι είναι το κοινό μας ή αδιάφορο ή ότι χρειάζεται χρόνο για να επουλώσει τις πληγές του. Παρόλα αυτά πρέπει να τον ενημερώσουμε για την προσπάθεια μας όσο καλύτερα γίνεται.

Ήρθαμε για να μείνουμε και όχι για να κάνουμε πέρασμα. Θέλουμε να οργανώσουμε μία Ευρωπαϊκή ομάδα. Πρέπει να έχεις πόρους και όχι τον χρήσιμο-ηλίθιο που προανέφερα. Στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κλαμπ είτε η ομάδα χάνει, είτε η ομάδα κερδίζει, υπάρχει ένα κοινό που είναι πιστό.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως ο στόχος ήταν η… “αποκουγιοποίηση”. Αυτό δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα. Χρειαζόμαστε πόρους. Εισιτήρια και χορηγίες. Αυτοί είναι οι μόνοι διαθέσιμοι πόροι μας προς το παρόν”.

Στο… περίμενε για τα έσοδα

“Εάν ανέλθουμε στην SL1 θα δεχτεί η ομάδα μία ένεση. Περιμένουμε τα 75.000 από τα δικαιώματα της ΕΡΤ. Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει να λαμβάνει τα 200.000 από το στοίχημα τα οποία δεν θα καταβληθούν πριν τις αρχές του 2023. Ο κ. Ζούλας που είναι πρόεδρος της ΕΡΤ έχει δηλώσει στους ανθρώπους της SL2 ότι η επιθυμία του είναι να “κουρέψει” το οφειλόμενο ποσό στις ΠΑΕ και θα είναι περισσότερο επαίσχυντη η ενίσχυση που θα μας μας καταβληθεί. Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσό κοντά στις 30.000.

Εάν σκεφτεί κανείς πως η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ έχει πληρώσει έως τώρα 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ανέφερα στο ΔΣ της SL2, να μην ξανατολμήσει κανείς να υπογράψει χωρίς να μας ρωτήσει. Δεν μπορείς να είσαι πρόεδρος της ΕΡΤ και απαξιώνεις έτσι ιδιοκτήτες ομάδων. Έτσι για έναν ακόμη λόγο πρέπει να ανέβουμε στην άμεσα στην μεγάλη κατηγορία.

Για να πάμε εκεί έχουμε κάνει πολύ περισσότερα από αυτά που μπορείτε να φανταστείτε”.

Δημήτρης Μπουχλαριώτης: “Προτεραιότητα η ΑΕΛ στα ταλέντα του Νομού μας”


“Ευχαριστούμε την οικογένεια Νταβέλη και την ΠΑΕ ΑΕΛ. Είναι τιμή προς το πρόσωπο μου και κατ΄επέκταση στο Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το οποίο εκπροσωπώ, η πρόσκληση μας σήμερα εδώ στο Επιμελητήριο.

Ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που ταλανίζεται από πολλά προβλήματα. Μία από τις μεγάλες κρίσεις που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία χρόνια είναι αυτή που πέρασε η μεγάλη ομάδα του Νομού μας, η ΑΕΛ, με όσα περιέγραψε προηγουμένως ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Από το ερασιτεχνικό έχουν μεταπηδήσει αρκετοί ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην συνέχεια στην ΑΕΛ, όπως ο Τάκης Παραφέστας που βρίσκεται στο πάνελ.

Θα ήθελα να σας πω πως ο προπονητής κ. Τσέτσιλας έχει πάρει εντολή να συνεργάζεται με την ΠΑΕ για οποιοδήποτε καινούριο ταλέντο και να κάνει την πρώτη του ενημέρωση – εισήγηση πρώτα στην ΑΕΛ. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να σταματήσει η… αιμορραγία των χαμένων ταλέντων σε άλλες ομάδες της SuperLeague 1.

Θέλουμε να πούμε ένα ευχαριστώ στην οικογένεια Νταβέλη για την στήριξη της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ως Λαρισαίος, θα ήθελα να πω “καλή δύναμη” για αυτήν την… θηλιά στο λαιμό τους.

Ο κ. Αχιλλέας Νταβέλης, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και καλώ τον κόσμο να σταματήσει την σπέκουλα που κυριαρχεί στα πηγαδάκια πως βρίσκεται εδώ για άλλους λόγους. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι η οικογένεια Νταβέλη μέσω του κέντρου αποκατάστασης Αnimus έχει βοηθήσει, έναντι ευτελών ποσών, με ιατρικό εξοπλισμό τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό και ήταν πάντα δίπλα σε ότι χρειαστήκαμε τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι γρήγορη επάνοδο και νοικοκυροσύνη της ομάδας χωρίς να είναι αυτοσκοπός η άνοδος”.

Γιώργος Νάκας: “Είχαμε προετοιμαστεί ακόμη και για την οικονομική διάλυση της ΠΑΕ”

“Από την πλευρά του σωματείου θέλω να επισημάνω κάποιες παραμέτρους. Κοιτάμε μπροστά και όχι το παρελθόν. Καλό είναι, όμως, να κοιτάμε το πρόσφατο παρελθόν για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και οι παθογένειες που μας έφεραν εδώ. Σωστά ειπώθηκαν όλα αυτά που έγιναν τις τελευταίες 70 μέρες που διοικεί η οικογένεια Νταβέλη, ενώ πρέπει να γνωρίζεται πως η ΠΑΕ, πριν από 90 μέρες, ήταν στο χείλος του γκρεμού. Εμείς ως σωματείο προετοιμαζόμασταν για το αναπόφευκτο σενάριο η ομάδα να έχει ως οικονομική συνέπεια τον υποβιβασμό της στην Γ’. Όχι γιατί ήταν η επιθυμία μας.

Αλλά γιατί αυτή θα ήταν η υποχρέωση μας , όπως κάναμε και στο παρελθόν, μέχρι να ορθοποδήσει. Το οικονομικό άνοιγμα ήταν γνωστό σε εμάς. Εμείς δεν βρίσκαμε κάποια διαθέσιμα ΜΜΕ, όμως, για να το προβάλουμε και περιοριζόταν στα ΔΣ μας. Πολλοί δεν είχαν καταλάβει στο πόσο δύσκολο σημείο που βρισκόταν η ομάδα, με χρέη που κουβαλούσε με πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, παρά τα έσοδα των προηγούμενων ετών.

Δεν συμμερίζομαι την άποψη περί χρήσιμου ηλιθίου. Είναι ευτυχές γεγονός η ενασχόληση του κ. Νταβέλη με την ομάδα.

Για αρχή, έχουν γίνει κάποια θετικά βήματα. Τα πέντε παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία της ΑΕΛ και χτυπούν την πόρτα της… ενδεκάδας στην ανδρική ομάδας, σιγά-σιγά θα γίνονται και περισσότερα. Με την στελέχωση που έχει γίνει σε όλο το οργανόγραμμα της ΠΑΕ νομίζω πως θα έχει και οικονομική αξία. Με άλλα λόγια θα αποτελέσει οικονομική επιβίωση για μία ΠΑΕ, ακόμη σε επίπεδο Α’ Εθνικής, η χρησιμοποίηση των παικτών της Ακαδημίας. Η συνεργασία έως τώρα είναι άριστη σε αυτό το κομμάτι.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο ομάδας, φιλάθλων, ΜΜΕ κλπ δεν μπορούν να επουλωθούν από την μία στιγμή στην άλλη. Το ζήτημα είναι συσπείρωση. Και αυτό δεν γίνεται απλά με ένα εισιτήριο αλλά θέλει χρόνο.

Με υπομονή και τις σωστές κινήσεις μπορεί να ανέβει η ομάδα, για οικονομικούς λόγους που προαναφέρθηκαν αλλά και ιστορικούς, στην πρώτη κατηγορία.

Αυτό προϋποθέτει και μία οικονομική θυσία από τους φιλάθλους, αντίστοιχη αυτής της οικογένειας Νταβέλη… ¨.

Τάκης Παραφέστας (πρόεδρος παλαιμάχων της ΑΕΛ): “Πάντα δίπλα στην ομάδα”

“Ίσως είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι σε μία τέτοια συνέντευξη. Αυτή η επαφή μπορούσε να γίνει και γρηγορότερα αλλά αυτές οι κινήσεις που έγιναν έφεραν το “κάλιο αργά, παρά ποτέ”. Ο σύλλογος των παλαιμάχων ήταν και θα είναι ΑΕΛ. Είναι πάντα με την διοίκηση της ομάδας. Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μία παρεξήγηση για την παρουσία μας. Κάποιοι παρεξήγησαν την προσφορά μας. Δεν νομίζω πως απαγορεύεται ένας παλαίμαχος να βρεθεί στην διοίκηση. Πάει για να βοηθήσει και οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες. Αυτή η ομάδα έγραψε ιστορία. Οφείλουμε να είμαστε μεγαλόψυχοι με όσους συνετέλεσαν σε αυτήν την ιστορία. Χρειάζεται να πούμε ένα μπράβο σε όλους. Είτε εάν έφεραν αποτελέσματα καλά, είτε όχι στην μετέπειτα ενασχόληση τους με την ομάδα. Τα τελευταία χρόνια, όταν χρειάστηκε, αυτός ο κόσμος βρέθηκε κοντά στην ομάδα, ακόμη και όταν βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού.

Η ομάδα είναι ιδέα αλλά κάποιος την κουβαλάει.

Θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους Νέους μέσω των τοπικών πρωταθλημάτων και των αντίστοιχων τμημάτων Υποδομής για να τους βοηθήσουμε να αναδειχθούν.

Σκοπός είναι να βρίσκονται οι παλαίμαχοι με άλλες ομάδες, να αναπτύσσουν σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης όπως αυτή με την ομάδα του Τορόντου τις προηγούμενες ημέρες αλλά και να παίζουμε παιχνίδια κοινωνικού σκοπού.

Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε διοικητικοί. Μπορούμε να βοηθήσουμε αλλά όχι κάτι άλλο.

Η ομάδα να δημιουργηθεί σε υψηλά πρότυπα η ομάδα. Το παν είναι δουλειά, πειθαρχία, σεβασμός και συνέπεια”.

Πηγή: formedia.gr

Πηγή: www.elassona884.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.