Μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ Κούγια και Τσιάτα, Τσούμαρη, Σβάρνα

Sports 0
Μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ Κούγια και Τσιάτα, Τσούμαρη, Σβάρνα

Σε μπαράζ ανακοινώσεων έχουν επιδοθεί, με αφορμή τη δικαστική τους διαμάχη, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας και η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού PRESSING 90.1.

Την αρχή έκανε ο Αλέξης Κούγιας που έβγαλε ανακοίνωση με τον τίτλο «ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ, ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΑΤΑ, ΤΣΟΥΜΑΡΗ, ΣΒΑΡΝΑ»

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ανακοίνωση του ραδιοφωνικού σταθμού Pressing με τίτλο «ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΝΙΚΗΣΕ – Καταπέλτης η απόφαση του Δικαστηρίου ΚΑΤΑ ΚΟΥΓΙΑ και ΥΠΕΡ του ραδιοφώνου μας και των δημοσιογράφων του».

Τα πράγματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί με τον Αλέξη Κούγια να βγάζει νέα ανακοίνωση με τίτλο «Το δικαστήριο έκρινε με δύο δικαστικές αποφάσεις, ότι είσαστε υβριστές και συκοφάντες και να πάψετε από σήμερα να το κάνετε».

Σας παραθέτουμε και τις τρεις ανακοινώσεις:

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ, ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΑΤΑ, ΤΣΟΥΜΑΡΗ, ΣΒΑΡΝΑ

Εξεδόθησαν από δύο Προέδρους Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Λαρίσης δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις που δικαιώνουν και οι δύο τον κ. Αλέξιο Κούγια, τόσο ως άνθρωπο, όσο και και ως Δικηγόρο, Πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ.

1) Σήμερα και πριν από λίγα λεπτά η Πρόεδρος Πρωτοδικών Λαρίσης κ. Κουταντέλια, αφού μελέτησε επί δύο ημέρες την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κατέθεσε ο κ. Αλέξιος Κούγιας κατά των Χρήστου Τσιάτα, Χρήστου Τσούμαρη και Γεωργίας Σβάρνα και κατά του ραδιοφωνικού σταθμού PRESSING 90.1, στην οποία περιλαμβάνονται από την πρώτη ημέρα της ιδρύσεως του συγκεκριμένου σταθμού (Ιανουάριο του έτους 2019 μέχρι και εχθές) προσωπικές εξυβριστικές και συκοφαντικές τοποθετήσεις των τριών ως άνω καθ’ ων η αίτησις εκ των προσωπικών τους ραδιοφωνικών εκπομπών, δέχθηκε το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής του κ. Αλεξίου Κούγια και από σήμερα απαγορεύει στους ως άνω να προσβάλλουν την προσωπικότητά του με εξυβριστικά σχόλια και αναφορές (τόσο των ιδίων, όσο και ακροατών τους) μέσω των ραδιοφωνικών εκπομπών τους ή μέσω αναρτήσεων και δημοσιευμάτων στην ιστοσελίδα τους www.pressing.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook κ.λπ).

Συγχρόνως η Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Κουταντέλια, απηγόρευσε στον κ. Κούγια να αναφέρει ότι ο Χρήστος Τσιάτας είναι δόκιμος δημοσιογράφος ηλικίας 53 ετών και να μην αποκαλεί τον ραδιοφωνικό σταθμό ”ράδιο – πατάρι”.

Η κατατεθείσα αίτησις περιελάμβανε 90 σελίδες με εκατοντάδες προσωπικές δυσφημιστικές τοποθετήσεις των τριών ως άνω προσώπων, αλλά και τοποθετήσεις ανωνύμων με ψευδώνυμα ακροατών, οι οποίες εγένεντο κατά την διάρκεια ραδιοφωνικών εκπομπών, αναρτήσεων στην ιστοσελίδα του σταθμού και στο facebook των συγκεκριμένων προσώπων.

Κάνουμε γνωστό ότι ήδη κατά των συγκεκριμένων προσώπων εκκρεμούν μηνύσεις και αγωγές που θα εκδικασθούν τόσο στα Δικαστήρια της Λαρίσης, όσα και στα αντίστοιχα Δικαστήρια των Αθηνών.

Όλες αυτές οι μηνύσεις και οι αγωγές, αλλά και το σημερινό δικόγραφο των ενενήντα σελίδων, θα ενσωματωθούν σε δικόγραφο – καταγγελία προς το ΕΣΡ, όπου ήδη εκκρεμεί κλήση σε απολογία όλων των υπευθύνων κατά Νόμο του συγκεκριμένου σταθμού, όπου προβλέπονται και πολύ σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά τα πρόστιμα που είναι βέβαιο ότι θα επιβληθούν.

Η σημερινή απόφασις αποτελεί και απόλυτη αποδοκιμασία του συνδικαλιστικού οργάνου, στον οποίο είναι μέλη τα ως άνω πρόσωπα, του ΠΣΑΤ, το οποίο παρέστη διά Δικηγόρου υπέρ των τριών ως άνω προσώπων και εις βάρος του οποίου, ήδη για προηγούμενη τοποθέτησή του υπέρ του δημοσιογράφου Χρήστου Τσούμαρη, το δικηγορικό γραφείο του κ. Αλεξίου Κούγια συντάσσει μήνυση και αγωγή για προσβολή προσωπικότητας.

2) Δύο ημέρες πριν απερρίφθη από την Πρόεδρο Πρωτοδικών Λαρίσης κ. Μυλωνά η αντίστοιχη αίτησις ασφαλιστικών μέτρων του υιού των κ.κ. Λιακούλη και Τσιάτα, Θεοφάνη Τσιάτα, κατά του κ. Αλεξίου Κούγια, να μην αναφέρεται σε αυτόν σε δημόσιες τοποθετήσεις του, διότι δήθεν εξαιτίας δύο αναφορών που είχε κάνει ο κ. Κούγιας στο όνομα του κ. Θεοφάνη Τσιάτα και εξαιτίας των γνωριμιών του κ. Κούγια, δεν ανευρίσκει εργασία ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Τους αντιδίκους του κ. Κούγια και τον ΠΣΑΤ εκπροσώπησαν οι Δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Λαρίσης κ.κ. Ευαγγελία Λιακούλη – Τσιάτα και Χρήστος Νάστος.

———————————————————————————PRESSING – ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΝΙΚΗΣΕ – Καταπέλτης η απόφαση του Δικαστηρίου ΚΑΤΑ ΚΟΥΓΙΑ και ΥΠΕΡ του ραδιοφώνου μας και των δημοσιογράφων του

              ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «PRESSING 90.1» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Χ.ΤΣΙΑΤΑ, Χ.ΤΣΟΥΜΑΡΗ, Γ. ΣΒΑΡΝΑ

              ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ  ΣΤΑΘΜΟ «ΡΑΔΙΟ-ΠΑΤΑΡΙ» , ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ «ΔΟΚΙΜΟΥΣ» , «ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ» κλπ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΕΞΥΒΡΙΣΤΙΚΟ  ΚΑΙ ΜΕΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

              ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΣΑΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΗΕΘΣΕΕ

Μεγαλειώδης Νίκη της Ελευθεροτυπίας και δικαίωση για το ραδιοφωνικό σταθμό «Pressing 90.1 FM» και τους δημοσιογράφους του, η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας και της Δικαστή κ. Κουταντέλια, που έκρινε ότι ο κ. Κούγιας δεν μπορεί πλέον να αποκαλεί το ραδιόφωνό μας «ράδιο πατάρι» και τους δημοσιογράφους του «δόκιμους», «αυτοχαρακτηριζόμενους» κλπ  και δεν μπορεί πια να προσβάλει, να εξυβρίζει και να ευτελίζει τις προσωπικότητές μας και το ραδιόφωνο, χρησιμοποιώντας κάθε μειωτικό κα εξυβριστικό χαρακτηρισμό εναντίον μας .

Το ραδιόφωνό μας, σε αντίθεση με τον κ. Κούγια ο οποίος προέβη σε δηλώσεις, δεν προέβη πριν την απόφαση, σε καμία ανακοίνωση, ανταποκρινόμενο στη σοβαρότητα που επιτάσσει το θέμα και στη σταθερή μας θέση, του σεβασμού της Δικαιοσύνης  και του εκάστοτε δικάζοντος Δικαστή κατά τη διαμόρφωση της κρίσης του.

Σελ. 2/3

Το αληθινό ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:

Ο κ. Αλέξιος Κούγιας  και ο γιος του Χρίστος Κούγιας,  κατέθεσαν  αίτηση  ασφαλιστικών μέτρων, εναντίον του ραδιοφώνου μας και των τριών δημοσιογράφων, κ.κ. Τσιάτα, Τσούμαρη και Σβάρνα , ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΙΤΗΜΑ να μην ξαναναφερθεί ποτέ το όνομά τους, ούτε στους τίτλους των ρεπορτάζ, ούτε σε αναρτήσεις, ούτε να σχολιάζονται, ούτε να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά και να διαγραφούν όλες οι αναφορές και τα δημοσιεύματα που έγιναν μέχρι σήμερα και τους αφορούν !

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Pressing 90.1 FM», κατέθεσε αντίθετη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας από τον κ. Κούγια να σταματήσει κάθε εξυβριστική και μειωτική αναφορά στο πρόσωπό μας και στο ραδιόφωνό μας και ειδικά να σταματήσει να αποκαλεί το ραδιόφωνό μας «ράδιο πατάρι» , εμάς με μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως «δόκιμος», «αυτοχαρακτηριζόμενος δημοσιογράφος» και πλείστα όσα , κατά καιρούς ο κ Κούγιας έχει πει.

Το δικαστήριο με την απόφασή του , διατάσσει τον κ Κούγια να σταματήσει κάθε εξύβριση εναντίον μας και εναντίον του ραδιοφώνου μας .

Βάζει ΤΕΛΟΣ σε κάθε εξυβριστικό και συκοφαντικό χαρακτηρισμό όπως ενδεικτικά «ράδιο πατάρι, δόκιμος, αυτοχαρακτηριζόμενος», και σε ό,τι κατά καιρούς έχει πει ο κ. Κούγιας εναντίον μας (όπως θυμίζουμε πχ. αλήτες, τσογλάνια, σκουπίδια, σκουλήκια, εγκληματική οργάνωση, συμμορία  παράνομου στοιχήματος κλπ)

Το ραδιόφωνό μας και οι ακροατές μας, σύμφωνα με την απόφαση,  απαγορεύεται να προβαίνουν σε εξυβρίσεις εναντίον του κ. Κούγια-  πράγμα που άλλωστε ποτέ εμείς δεν πράξαμε και πάντα ζητάμε από τους ακροατές μας αυτό να το σέβονται. 

Το Δικαστήριο επίσης, απορρίπτει την προσωρινή διαταγή του γιου του κ Κούγια, Χρίστου Κούγια και δεν δέχεται ότι έχει προσβληθεί κατά οποιονδήποτε τρόπο από εμάς.

Σελ. 3/3

Να σημειωθεί ότι στη δίκη παρενέβη υπέρ του Χρήστου Τσιάτα ο ΠΣΑΤ και παραστάθηκε υπεραμυνόμενος του δικαιώματος της ελευθεροτυπίας και της επιδιωκόμενης από τον  κ. Κούγια φίμωσης των δημοσιογράφων και του μέσου, ενώ προσκομίστηκε δήλωση υπέρ του Χρήστου Τσούμαρη, από την ΕΣΗΕΘΣΕΕ.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ την απόφαση του Δικαστηρίου και δηλώνουμε ότι μένουμε σταθερά στις επάλξεις της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΑΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με σεβασμό στις αξίες και στις ιδέες ΜΑΣ, στους πολίτες ΜΑΣ , στην πόλη ΜΑΣ , στην ιστορία ΜΑΣ και στην αγαπημένη ΜΑΣ ομάδα  .

Ευχαριστούμε θερμά τις ενώσεις δημοσιογράφων των οποίων είμαστε μέλη, ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΘΣΕΕ , που στάθηκαν δίπλα μας και προασπίστηκαν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ.  

Ευχαριστούμε θερμά τους πληρεξούσιους δικηγόρους μας κκ Ευαγγελία Λιακούλη και Χρήστο Νάστο, που με υπομονή και πίστη στο καθήκον της έντιμης δικηγορίας, εκτός από τα πρόσωπα, υπερασπίστηκαν και τις ιδέες, με πολλή δουλειά στη συλλογή και αξιοποίηση εκατοντάδων σελίδων υλικού,  που θα αποτελέσει πλέον και τη βάση κάθε επόμενης μάχης, για την ελεύθερη και αδέσμευτη δημοσιογραφία.

Συνεχίζουμε, να υπηρετούμε την πόλη μας , την ομάδα μας και την ελεύθερη φωνή των πολιτών.

Για τον Pressing 90.1

Το Δ.Σ. της

LARISSA MEDIA ΚοινΣΕπ

———————————————————————————

Κούγιας: Σβάρνα, Τσούμαρη, Τσιάτα ,το δικαστήριο έκρινε ότι είστε υβριστές και συκοφάντες και εσείς πανηγυρίζετε.

Διάβασα μία ανάρτηση των τριών ανθρώπων τους οποίους διέταξε το Πρωτοδικείο Λάρισας, να μην εκφράζουν δυσφημιστικές και εξυβριστικές λέξεις και φράσεις για μένα, να μην χρησιμοποιούν ανώνυμους δήθεν ακροατές, να μην αναρτούν δυσφημιστικά άρθρα για μένα, δηλαδή ουσιαστικά να κλείσουν το ραδιόφωνο τους το οποίο κατά 90% ασχολείται με εμένα, αφού για αυτό ιδρύθηκε.

Δηλαδή το δικαστήριο με δύο δικαστικές αποφάσεις δύο Προέδρων Πρωτοδικών αποφάσισε, ότι όλα αυτά που έλεγαν για μένα δύο χρόνια είναι ψέματα, εξυβριστικά και συκοφαντικά και οι άνθρωποι αυτοί που αφενός μεν νομίζουν ότι απευθύνονται σε καθυστερημένους ακροατές, αφετέρου νομίζουν ότι απευθύνονται σε συναδέλφους τους που έχουν κάνει λοβοτομή, πανηγυρίζουν γιατί η δικαστική απόφαση αφού διέταξε τα παραπάνω, απαγόρευσε σε εμένα να αποκαλώ τον Τσιάτα δόκιμο μέλος, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι επίτιμο μέλος, αναγνωρίζοντας έτσι ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος του ΠΣΑΤ και να μην αποκαλώ τον ραδιοφωνικό σταθμό που έχουν, ράδιο-πατάρι, ενώ πραγματικά η έδρα του είναι στο πατάρι της καφετέριας PRESTIGE που ανήκει στον αρχηγό της εγκληματικής οργανώσεως που έδρασε στην Θεσσαλία μέχρι της συλλήψεως του, κ. Ζαγανίδη, ο οποίος κατηγορείται ότι οργάνωνε όλο το παράνομο στοίχημα στην Θεσσαλία.

Εγώ δεσμεύομαι ότι θα τηρήσω απαρέγκλιτα την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά τόσο εγώ, όσο και η Δικαιοσύνη απαιτούμε από αυτούς τους τρείς που καθημερινά επί δύο χρόνια παρανομούσαν, όπως δέχθηκε η δικαστική απόφαση, να την τηρήσουν, γιατί τους διαβεβαιώνω, γιατί γνωρίζουν και δεν έχουν καμία δικαιολογία πλέον, ότι εκτός των εγκλημάτων της συκοφαντικής δυσφημίσεως και της εξυβρίσεως, θα διαπράξουν και το έγκλημα της παραβάσεως των όρων της δικαστικής αποφάσεως, που είναι αυτόφωρο έγκλημα και τιμωρείται με φυλάκιση.

Πρώτη φορά στην επί 47 χρόνια δικηγορική καριέρα μου και νομικός σύμβουλος μεγάλων εφημερίδων, μεγάλων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά και υπερασπιστής πραγματικών επαγγελματιών δημοσιογράφων, είδα ανακοίνωση επίτιμου δημοσιογράφου, αλλά και δημοσιογράφων και σταθμού, με την οποία να πανηγυρίζουν, γιατί δύο Πρόεδροι Πρωτοδικών δέχθηκαν ότι εξυβρίζουν και συκοφαντούν, τους απαγορεύουν να το ξανακάνουν και αυτοί αντί να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν την δικαστική απόφαση που τους χαρακτηρίζει υβριστές και συκοφάντες, πανηγυρίζουν ότι η ελευθεροτυπία θριάμβευσε και συγχαίρουν και τους δικηγόρους τους και τον ΠΣΑΤ, των οποίων όλοι οι ισχυρισμοί απερρίφθησαν από τους δικαστές και στις δύο δικαστικές αποφάσεις.

Καλά θα κάνουν να ξαναδιαβάσουν την απόφαση και μετά είμαι βέβαιος, ότι ελλείψει πλέον του καθημερινού τους θέματος σε όλες τις εκπομπές τους, που ως μόνο στόχο είχαν εμένα και την συκοφαντική μου δυσφήμιση, όπως δέχθηκε και το δικαστήριο, να μελετήσουν την αστρολογία και να αρχίσουν να αναλύουν τα ζώδια.

Δυστυχώς για όλους αυτούς μία δικηγόρος συνεργάτης του γραφείου μου, επί 24ώρου βάσεως παρακολουθεί αυτά που λένε και αναρτούν και καταθέτει μηνύσεις και αγωγές και καταγγελίες στο ΕΣΡ.

Πηγή: www.elassona884.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.