Χρυσοβαλάντης Μπέσιος: Ο φίλος της ΑΕΛ που δημιουργεί (μέρα με την μέρα) μια προσωπική συλλογή με συλλεκτικό υλικό της ΑΕΛ!

Sports 0
Χρυσοβαλάντης Μπέσιος: Ο φίλος της ΑΕΛ που δημιουργεί (μέρα με την μέρα) μια προσωπική συλλογή με συλλεκτικό υλικό της ΑΕΛ!

 Πριν ένα χρόνο περίπου που ξεκίνησα αυτό το κανάλι (ΜοναχάΛάρισα-Βυσσινί Αρχείο) ο φίλος της ΑΕΛ Χρυσοβαλάντης Μπέσιος (Chrisobalantis Besios) δεν είχε ξεκινήσει ακόμα τη μεγάλη προσπάθεια του να παρουσιάσει την προσωπική του συλλογή στο διαδίκτυο (το μεγάλο όγκο συλλεκτικού υλικού δηλαδή που έχει σχέση με την ιστορία της ΑΕΛ). Λίγο αργότερα ξεκινούσε προχωρώντας σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο με γοργά βήματα με αποτέλεσμα η συλλογή σήμερα που παρουσιάζεται στο facebook να έχει εμπλουτιστεί με σημαντικό συλλεκτικό υλικό για την ΑΕΛ ( η παρουσίαση του συλλεκτικού υλικού γίνεται στη σελίδα

Το ενδιαφέρον για το εγχείρημα του με έκανε να τον γνωρίσω λίγο μετά το ξεκίνημα της σελίδας, ώστε να δω τι έχει στο μυαλό του και με ποιο τρόπο μπορώ να βοηθήσω κι εγώ σε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια.

Mετά από αρκετό καιρό από τότε, και βλέποντας ότι δεν έγινε κάποιο αφιέρωμα στο Χρυσοβαλάντη σε κάποιο site ή εφημερίδα, βρήκα την ευκαιρία και του έστειλα κάποια γραπτά ερωτήματα, με σκοπό να γνωρίσουμε περισσότερα για το εγχείρημα του, και εκείνος έστειλε τις απαντήσεις. Παρουσιάζω λοιπόν τα ερωτήματα (που έγιναν αυθόρμητα όπως τα είχα στο μυαλό χωρίς να σκεφτώ ιδιαίτερα) και τις απαντήσεις για να πάρουμε μια εικόνα για το πως ξεκίνησε το εγχείρημα της «βυσσινί» προσωπικής συλλογής, τι περιλαμβάνει η συλλογή, και ποια τα σχέδια του και «όνειρα» του από εδώ και πέρα.
Ερώτηση (1) : Πως ξεκίνησε (μέσα σου) η ιδέα να κάνεις αυτή την προσωπική συλλογή .
Απάντηση: Η όλη ιδέα ξεκίνησε εντελώς τυχαία θα έλεγα , σε έναν αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Πανιώνιο στο AEL FC Arena τον Δεκέμβριο του 2018 . Με τη λήξη του αγώνα και μέσω ενός γνωστού μέσα από την ομάδα , βρέθηκα να έχω στα χέρια μου τη φανέλα του Μπαρκάν ! Αυτό ήταν ! Το «μικρόβιο» μπήκε μέσα μου ! Η προσπάθεια ξεκίνησε λοιπόν τότε , συνεχίζεται ακόμη πιο δυναμικά σήμερα και θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον…
Ερώτηση: (2) (σαν συνέχεια προηγούμενης ερώτησης) Και πως ξεκίνησε (μέσα σου) η ιδέα να παρουσιάσεις την προσωπική συλλογή σου στους φίλους της ΑΕΛ.
Απάντηση: Θα σου πω αυτό που έλεγα πάντα , από την αρχή των προσπαθειών μου για τη συλλογή και συνεχίζω βέβαια να λέω ακόμη και τώρα . Όσες φανέλες αλλά και αντικείμενα της ΑΕΛ έχω συλλέξει δεν τα έχω για να τα βλέπω στις ντουλάπες μου αλλά για να τα μοιραστώ με όλους τους φίλους της ΑΕΛ κι όχι μόνο . Οι φανέλες αποτελούν τη ζωντανή ιστορία της ομάδας μας και η ιστορία αυτή πρέπει να διαδοθεί παντού . Θα ήταν κρίμα να βλέπουνε τη συλλογή μόνο άτομα του κύκλου μου και πραγματικά είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή , σε αυτή τη φάση πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα….
Ερώτηση (3) Ποια κομμάτια της συλλογής σου σε «ενθουσιάζουν» περισσότερο.
Απάντηση: Θα απαντήσω αρχικά λέγοντας ότι κάθε φανέλα έχει τη δική της αξία και ιστορία και μας ταξιδεύει σε διαφορετικές εποχές και αναμνήσεις . Ωστόσο , η αλήθεια είναι ότι όσο πιο παλιά , χρονολογικά εννοώ , είναι μια φανέλα τόσο πιο όμορφη είναι ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται . Λέγοντας παλιά , εννοώ της δεκαετίας του 70 και βέβαια του 80 όπου η ΑΕΛ πραγματικά δίδαξε ποδόσφαιρο . Βέβαια , δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στις φανέλες των 3 τίτλων της ομάδας μας , οι οποίες κατέχουν ξεχωριστή θέση .
Ερώτηση (4) Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια.
Απάντηση: Ξεκάθαρα υπάρχουν δύο στόχοι . Ο πρώτος στόχος είναι να ολοκληρωθεί το «παζλ» . Δηλαδή να βρεθούν φανέλες από κάθε αγωνιστική περίοδο όσο είναι εφικτό . Μην ξεχνάμε ότι τα παλαιότερα χρόνια οι ποδοσφαιριστές είχαν από μία μόνο φανέλα (πολλοί θέλουν να την κρατήσουν για ενθύμιο , απόλυτα σεβαστό και κατανοητό) γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή μας . Στο βαθμό λοιπόν που θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός , το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός μόνιμου χώρου , όπου θα εκτεθεί όλη αυτή η συλλογή . Να τονίσω εδώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο οικονομικό όφελος από όλο αυτό το εγχείρημα αλλά ο σκοπός είναι να ζωντανέψει η ιστορία , να μάθουν οι νέοι και να αναπολήσουν οι μεγαλύτεροι .
Ερώτηση (5): Υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου της ΑΕΛ και των παικτών της ΑΕΛ στην ιστορία της;
Απάντηση: Πίστεψέ με πολύ μεγάλη ! Τόσο από παλαιούς & νυν ποδοσφαιριστές όσο και από απλούς φίλους της ΑΕΛ . Έχουν αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια και δεν μένουν μόνο στο καλά τους λόγια αλλά βοηθούν εμπράκτως . Αρκετά κομμάτια της συλλογής μου έχουν παραχωρηθεί από παίχτες και φιλάθλους που συμμερίζονται το όλο εγχείρημα και μέσω της συνέντευξης αυτής μου δίνεται η δυνατότητα να τους πω άλλο ένα τεράστιο και ειλικρινές ευχαριστώ.
Ερώτηση (6): Έχεις ξοδέψει χρήματα γι αυτό το πάθος;
Απάντηση: Τα πάθη & τα γούστα λένε πληρώνονται ! Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα ακριβό χόμπι καθώς πέρα από τις αφιλοκερδώς παραχωρήσεις που ανέφερα πιο πάνω , υπάρχουν φανέλες – παλαιότερων ετών κυρίως – που πραγματικά στοιχίζουν ακριβά . Αν γνωρίσεις όμως τα κατάλληλα άτομα ενδεχομένως να σου ανοιχτούν πόρτες αλλά από την άλλη μπορεί να υπάρξουν και άτομα που μπορεί να εκμεταλλευτούν την αγάπη σου & το πάθος σου γι’ αυτό που κάνεις .
Ερώτηση (7): Τι θεωρείς ότι λείπει πιο πολύ από τη συλλογή;
Απάντηση: Φανέλες της δεκαετίας του ΄60 , του ΄70 και μερικές του ΄80 είναι πολύ σπάνιες και επομένως πολύ δύσκολο να βρεθούν . Οπότε θα μου επιτρέψεις μέσω της συνέντευξης αυτής να απευθύνω ένα κάλεσμα σε όποιον έχει κάτι από ΑΕΛ να επικοινωνήσει μαζί μου είτε μέσω facebook (

ΑΕΛ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

&

Chrisobalantis Besios

), είτε πιο άμεσα στο μαγαζί μου (Πυροσβεστικά Είδη – Ηρώων Πολυτεχνείου 90) , είτε ακόμη και μέσω εσού . Είναι πραγματικά κρίμα να υπάρχουν φανέλες ξεχασμένες από το να αξιοποιηθούν διαφορετικά και να δημιουργηθεί κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό για όλους μας . Περνάω ατελείωτες ώρες στο να αναζητώ φανέλες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος μπορεί να έχει κάποια φανέλα και να μην γνωρίζει την αξία της οπότε… αδέρφια βοηθήστε!

Ερώτηση (8): Συνεργάζεσαι με άλλους φίλους της ΑΕΛ (προσωπικά ή διαδικτυακά) σε αυτή την προσπάθεια να βρεις περισσότερο υλικό;
Απάντηση: Εννοείται! Η συνεργασία βοηθά πάντοτε . Το ωραίο & όμορφο βέβαια είναι ότι υπάρχουν φανέλες που ανταλλάσσονται όχι μόνο με φίλους/συλλέκτες της ΑΕΛ αλλά και με άτομα/συλλέκτες άλλων ομάδων που έχουν στην κατοχή τους φανέλες της ομάδας μας . Ουσιαστικά μας ενώνει αυτή η όμορφη τρέλα κι αυτό το όμορφο «άθλημα» !
Ερώτηση (9): Υπάρχουν σχέδια σου να κάνεις κάποιο μουσείο να παρουσιάσεις τα εκθέματα;
Απάντηση: Αυτός είναι ο στόχος ! Ένα μουσείο ή μία έκθεση όπου θα παρουσιαστεί όλη αυτή η συλλογή . Να δημιουργηθεί δηλαδή ένας χώρος , ένα σημείο συνάντησης , που θα ζωντανεύουν οι αναμνήσεις μέσω των φανελών και θα υπάρχουν ποδοσφαιρικές συζητήσεις ή ιστορίες με αφορμή το κάθε αντικείμενο .
Ερώτηση (10): Τι αριθμό έχουν φθάσει τα εκθέματα;
Απάντηση: Λίγο πολύ αυτή τη στιγμή τα συνολικά εκθέματα ξεπερνούν τα 140 αντικείμενα , με τις φανέλες βέβαια να κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό .
Ερώτηση (11): Χωράνε πλέον όλα στο σπίτι-κατάστημά σου;
Απάντηση: Πρόκειται για το βυσσινί δωμάτιο ! Υπάρχει ένας χώρος , ένα ολόκληρο δωμάτιο σπίτι μου , όπου είναι τακτοποιημένα όλα τα αντικείμενα και οι φανέλες κατά χρονολογική σειρά . Δύο ντουλάπες αυτή τη στιγμή συγκεντρώνουν την ιστορία της ΑΕΛ , ενώ το σήμα κατέχει περίοπτη θέση στον ένα τοίχο . Καταλαβαίνεις βέβαια ότι η είσοδος & η έξοδος στον συγκεκριμένο χώρο γίνεται μόνο παρουσίας μου και κατόπιν εντολής μου (αστειεύομαι)…
Ερώτηση (12): Έχεις έρθει σε επαφή με την ΠΑΕ μήπως σε βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια;
Απάντηση: Είναι μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία & προσωπική προσπάθεια και προτιμώ να έρχομαι σε επαφή απευθείας με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές . Οπότε θα σου πω όχι , δεν έχω έρθει σε επαφή με την ΠΑΕ αν και νομίζω ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ θα πρέπει να έρθει σε επαφή μαζί μου !
Ερώτηση (13) Ποια αντικείμενα περιλαμβάνονται στη συλλογή εκτός από φανέλες;
Απάντηση: Εκτός από τις φανέλες , που όπως είπα κατέχουν την πλειοψηφία του ποσοστού της συλλογής μου , υπάρχουν διάφορα άλλα αντικείμενα εξίσου αντίστοιχης αξίας . Παπούτσια , μετάλλια , ρουχισμός , μπάλες αγώνος , επίσημα λάβαρα , βιβλία , εισιτήρια , match programs , κλπ . Οτιδήποτε έχει το άλογο πάνω του και είναι από την επίσημη ΑΕΛ .
Αυτές ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο Χρυσοβαλάντης στα ερωτήματα που τέθηκαν. Εγώ να ευχηθώ από την πλευρά μου κάθε επιθυμία που έχει για την συλλογή του για την αγαπημένη μας ΑΕΛ να την πραγματοποιήσει. Και σε ότι μπορώ να συμβάλλω από την πλευρά μου θα είμαι πάντα κοντά σε αυτή την προσπάθεια , γιατί είναι μια ξεχωριστή προσπάθεια που αξίζει την στήριξη όλων μας!

Πηγή: www.elassona884.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.