Αγρότες προς Γ.Κατσιαντώνη: Φοβόμαστε ότι ο παγετός… θα είναι το τελειωτικό «χτύπημα» για τη γεωργία

Νέα 0
Αγρότες προς Γ.Κατσιαντώνη: Φοβόμαστε ότι ο παγετός… θα είναι το τελειωτικό «χτύπημα» για τη γεωργία

αγρότες-Κατσιαντώνης

Τις ανησυχίες τους για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες από τον παγετό των τελευταίων ημερών και …τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις τους εξέφρασαν στον Βουλευτή Λάρισας της ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης Δημήτρης Λεωνιδάκης και αγρότες της περιοχής.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συνεταιρισμού οι αγρότες ενημέρωσαν το Γιώργο Κατσιαντώνη για τις… δυσάρεστες εκπλήξεις που αντιμετώπισαν αρκετοί από τους συναδέλφους τους που έχασαν τις περσινές αποζημιώσεις… επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΛΓΑ λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι  παραγωγές τους από τον παγετό του 2015. Δήλωσαν δε ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη φέτος και πως οι αγρότες που θα βρεθούν στην «αδύναμη» θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΛΓΑ… αν «παγώσουν» οι καλλιέργειες τους θα είναι πολύ περισσότεροι.

Θεώρησαν αδιανόητο να χάνουν κάποιοι τις αποζημιώσεις  από τις «εξασφαλισμένες» κατά τα άλλα εισφορές των αγροτών αφού βεβαιώνονται στην εφορία, και πρότειναν να εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά από τον ΕΛΓΑ και ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του αγρότη να μπορεί αυτό το ποσό να κρατείται από την αποζημίωση που εγκρίνεται από τον φορέα…. επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο μηχανισμός του επιβάλλεται να ξαναστηθεί από την αρχή.

Η συζήτηση του Γιώργου Κατσιαντώνη με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού και τους αγρότες της περιοχής κράτησε περισσότερες από δύο ώρες με κύρια θέματα τη μείωση του κόστους παραγωγής (ρεύμα, πετρέλαιο) αλλά και προτάσεις για τη χάραξη ξεκάθαρης στρατηγικής σε κάθε αγροτική περιοχή ώστε να καλλιεργούνται τα «κατάλληλα» και ωφέλιμα για την αγορά προϊόντα ανάλογα με το κλίμα, έτσι ώστε να υπάρχει κέρδος τόσο για τον παραγωγό… όσο και για την οικονομία της χώρας.

Στο τραπέζι «έπεσε» και το θέμα των Αγροτικών Συνεταιρισμών και τη σπουδαιότητα που έχει η εμφάνιση τους σε κάθε περιφέρεια που έχει την ευκαιρία να ακμάσει από τη γεωργία. Προτάθηκε ο «μηχανισμός» τους να αποτελείται από άτομα ειδικευμένα στη διαχείριση ενός οργανισμού που θα δώσουν ώθηση στους αγρότες να «προβάλλουν» την παραγωγή τους, αλλά και να δοθεί από την Πολιτεία μια «ελευθερία κινήσεων» στις επιχειρήσεις αυτές για να αναπτυχθούν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον χωρίς σκληρούς φόρους.

Ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούν από το κράτος όλες οι ενέργειες στήριξης στα ζητήματα των αγροτών και ότι ο ίδιος θα συμβάλει τα μέγιστα μέσα από τη «φωνή» του στη Βουλή ώστε να δοθούν στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής κίνητρα για ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.