Απάντηση στο Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας δίνει ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Νέα 0

Αιχμηρή είναι η απάντηση που δίνει ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας στην ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας, όσον αφορά τη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) προς τους εργαζόμενους που τα δικαιούνται, αποδίδοντας στην ανακοίνωση προεκλογική σκοπιμότητα. Η απάντηση του Δημάρχου Ελασσόνας έχει ως εξής:

«Μόνο τυχαία δεν είναι η ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας, λίγες μόνο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, με την οποία καταγγέλλεται ο Δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου ότι δεν χορηγούν τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους. Αλήθεια, τι θα μπορούσε να πετύχει περισσότερο το Σωματείο με την ανακοίνωση αυτή, από αυτό που είχε ήδη πετύχει η διά ζώσης συνάντηση που έγινε πριν μερικές βδομάδες στο Δημαρχείο Ελασσόνας;

Ενώ λοιπόν ο Σύλλογος ελάμβανε ενημέρωση από την Υπηρεσία ότι οσονούπω θα ήταν έτοιμη η μελέτη και θα γινόταν η προμήθεια των ΜΑΠ, επέλεξε να καταγγείλει το Δήμαρχο για μικροπολιτικούς λόγους, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Άλλωστε στη συνάντησή μας είχα δεσμευθεί ότι ο Δήμος Ελασσόνας θα χορηγήσει τα ΜΑΠ στους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζομένους για το 2023 και θα καταβάλει το ισόποσο σε χρήμα για τα έτη 2021-2022. Προϋπόθεση γι’ αυτό ήταν φυσικά να ολοκληρωθεί η μελέτη με τον προϋπολογισμό της προμήθειας, στην οποία προβλέπονται τα ΜΑΠ που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος και το ποσό που οφείλεται σε κάθε έναν για τα προηγούμενα χρόνια. Είναι αλήθεια ότι η μελέτη για την προμήθεια των ΜΑΠ καθυστέρησε λόγω φόρτου εργασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και λόγω υποστελέχωσης του γραφείου προμηθειών.

Η δέσμευσή μας όμως ήταν και παραμένει ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν τα ΜΑΠ για το 2023 και θα εισπράξουν το ισόποσο των ΜΑΠ σε χρήμα για τα δύο προηγούμενα έτη. Και ενώ ζητήσαμε την κατανόηση των εργαζομένων για την καθυστέρηση, ωστόσο φαίνεται ότι κάποιοι λόγω οικονομικής στενότητας πιέζουν για την άμεση απόδοσή τους σε χρήμα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι είμαστε η πρώτη διοίκηση του Δήμου που παρείχε στους εργαζόμενους το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία φρέσκο γάλα καθημερινά και αποπληρώσαμε τάχιστα τις δικαστικές αποφάσεις για την πληρωμή του ισόποσου του γάλακτος σε χρήμα. Είμαστε επίσης η πρώτη διοίκηση του Δήμου που προέβλεψε και δέσμευσε χρήματα για τα ΜΑΠ στον προϋπολογισμό της.

Η βούλησή μας είναι σαφής. Διαθέσαμε τα χρήματα, προχωρήσαμε στη μελέτη για την προμήθεια των ΜΑΠ και σε λίγες μέρες θα γίνει η ανάθεση στον προμηθευτή. Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Ελασσόνας θα χορηγήσει στο ακέραιο όλα τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους.

Οφείλω τέλος να αναγνωρίσω ότι, παρά την καθυστέρηση που υπήρξε και την ατυχή ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων, οι περισσότεροι εργαζόμενοι εμπιστεύτηκαν τη Διοίκηση μας και προμηθεύτηκαν οι ίδιοι τα ΜΑΠ για λογαριασμό τους, αναμένοντας να εισπράξουν τα χρήματα που αντιστοιχούν σε αυτά. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τους διαβεβαιώ ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, για να τους προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας και συνεργασίας».

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.