Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ… ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Νέα 0
Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ… ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

Ο βουλευτής Λάρισας θέτει θέμα ασφάλειας των διερχομένων επιβατών, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπήρξαν περιστατικά τραυματισμών, αλλά και απώλειας ανθρωπίνων ζωών στον κακοτράχαλο αυτό δρόμο που θυμίζει περισσότερο… αγροτικό παρά Εθνική Οδό εν έτη 2017.

Ανάλογες εικόνες τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης υπάρχουν και στο εθνικό δίκτυο Λάρισας- Τυρνάβου- Ελασσόνας,  Ελασσόνας – Δεσκάτης και Ελασσόνας – Κατερίνης, με κινδύνους που ενισχύονται από τον ελλιπή φωτισμό και ελάχιστη σηματοδότηση στην περιοχή γι’ αυτό και αναφέρει στο Χρήστο Σπιρτζη πως ” η κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το Υπουργείο σας, καθώς πρέπει σε κάθε περίπτωση να ξεκινήσει μελέτη των ως άνω Εθνικών οδικών δικτύων, αφού αυτά είναι απαρχαιωμένα ως προς το σχεδιασμό τους, ενώ παρουσιάζουν πολύ επικίνδυνες κλήσεις του δρόμου και η άσφαλτος είναι σε πολύ κακή κατάσταση, γεγονός που επιδεινώνεται κάθε χρόνο μετά την περίοδο του χειμώνα όπου οι ζημιές λόγω των καιρικών φαινομένων εντείνονται, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα τελικώς σήμερα να βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση”.

Ο βουλευτής Λάρισας μάλιστα επιβεβαιώνει τα λόγια των κατοίκων της περιοχής ότι «ενώ πληρώνουμε τόσους φόρους δεν βλέπουμε καμία ανταποδοτικότητα, και παρά το ότι βλέπει το Υπουργείο ότι κινδυνεύουν οι ζωές μας» και ζητά από τον Υπουργό Υποδομών να γίνουν άμεσα και να αναφερθούν γραπτώς οι όλες διαδικασίες ( εκπόνηση μελέτης, έναρξη διαδικασιών συντήρησης και διαπλάτυνσης οδικών δικτύων, κλπ) που προτίθενται να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές κακοτεχνίες στα Εθνικά οδικά δίκτυα Λάρισας- Κοζάνης, Ελασσόνας – Κατερίνης και Ελασσόνας – Δεσκάτης.

Ζητάει επίσης από το αρμόδιο Υπουργείο να απαντήσει αν υπάρχει η προοπτική χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τα απαιτούμενα έργα στην περιοχή αλλά και σε τι ενέργειες θα προβεί για την βελτίωση της οδικής σήμανσης και του ελλιπούς φωτισμού.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.