ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Νέα 0
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Μετά από έγκριση της δημοτικής αρχής Ελασσόνας,την Κυριακή 18/06/2017, θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικό διαφημιστικό γύρισμα για λογαριασμό γνωστής εταιρείας γαλακτοκομικών προϊόντων που δραστηριοποιείται και στην περιοχή μας στο χώρο του ιστορικού (πέτρινου) κτιρίου της Οικονόμειου Σχολής

που στεγάζεται το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Τσαριτσάνης.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα περιστατικά σχολείων, όπου μεγάλες επιχειρήσεις (πολυεθνικές ή μη), μετά από πρόσκληση ή με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν να καλύψουν με τη μορφή του χορηγού βασικές ανάγκες των σχολείων, που δεν καλύπτει το κράτος, ώστε να γίνουν στην ουσία τα σχολεία διαφημιστές τους, ή να τα χρησιμοποιήσουν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο προς χάριν των κερδών τους.

Και από αυτή την εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη κρατική υποχρηματοδότησητων σχολικών επιτροπών γίνεται φανερός ο ενεργός ρόλος των καλλικρατικών δήμων στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία. Δεν μπορεί τα παιδιά των σχολείων μας να γίνουν οι καταναλωτές «πελάτες» της κάθε  εταιρείας, που θέλει να διαφημίσει τα προϊόντα της εισβάλοντας στα σχολεία, στήνοντας και κάμερες για να προβάλουν, να διαφημίσουν προφανώς αυτές τις δράσεις τους στην κοινωνία, να νομιμοποιήσουν την είσοδό τους στα δημόσια σχολεία και στη συνείδηση Δασκάλων- γονιών και Μαθητών. Δεν μπορεί τα μονοπώλια που τσακίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων να εμφανίζονται ως κοινωνικά ευαίσθητοι για τα παιδιά του λαού μας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης- Ε.Ε. με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση που υλοποιούν και οι τοπικές διοικήσεις ανοίγουν την όρεξη στους επιχειρηματικούς ομίλους που ονειρεύονται το νέοσχολείο της αγοράς που θα βγάζει κατά παραγγελία τους το αυριανό ημιμορφωνόμενο, υποταγμένο, φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό τους

Αν η δημοτική αρχή επιθυμεί να βοηθήσει και να είναι δίπλα στα σχολεία, οφείλεινα συμπαραταχθεί  με το αίτημα  του ταξικού εργατικού κινήματος και του κινήματος των εκπαιδευτικών για αύξηση των κρατικών δαπανών  για την παιδεία που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των σχολείων, να μπει μπροστά στον αγώνα για να έχουν όλα τα παιδιά σίτιση στα σχολεία από κρατικό κονδύλι.

Κανένα σχολείο, κανένας χώρος της Οικονόμειου Σχολής να μην παραχωρηθεί σε εταιρείες.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αντιδράσουν στην μετατροπή του σχολείου τους σε ξέφραγο αμπέλι  βορά στις ορέξεις των κάθε λογής επιχειρήσεων, διεκδικώντας παράλληλα αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων για υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή.

 

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.