Συνάντηση Ευαγγέλου με βραβευθέντες μαθητές του 1ου ΓΕΛ

Νέα 0
Συνάντηση Ευαγγέλου με βραβευθέντες μαθητές του 1ου ΓΕΛ

Τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου επισκέφτηκαν μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας, μετά από πρόσκληση του ίδιου του δημάρχου, με αφορμή το πρώτο βραβείο καλύτερης ιδέας στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής WRO.

Οι μαθητές Σεμερτζίδης Ζαχαρίας, Πνευματικός Κωνσταντίνος , Πλιάτσικας Μιλτιάδης, Παπαγιάννη Ζωή, Τσιτσάνης Γρηγόρης, Σολωμού Γαβριέλα, συνοδευόμενοι από τον καθηγητή τους κ Πέτρο Δημοβέλη παρουσίασαν στον κ. Ευαγγέλου την πρόταση, με την οποία κέρδισαν στον διαγωνισμό και συζήτησαν για την εκπαίδευση με βάση την επιτυχία τους αυτή.

Ο κ. Ευαγγέλου δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πως «η επιτυχία των μαθητών της Ελασσόνας είναι επιτυχία της ελληνικής επαρχίας, η οποία, πολλές φορές και στον χώρο της εκπαίδευσης θεωρείται από τους κυβερνώντες ως δεύτερη κατηγορία».

«Υπάρχουν μαθητές με τεράστια προσόντα σε κάθε άκρης της Ελλάδας. Τους παραδίνουμε, εμείς οι μεγαλύτεροι, με την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα, μια Ελλάδα χρεοκοπημένη. Είναι χρέος μας πλέον να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να χτίσουν μια νέα χώρα σε όλους τους τομείς», συμπλήρωσε ο κ. Ευαγγέλου και κατέληξε λέγοντας πως «η νέα γενιά της Ελασσόνας μας κάνει για μια ακόμη φορά περήφανους. Στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ευθύνη του δήμου δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, βοηθώντας στον βαθμό, και στο μέτρο που μας αναλογεί, όπου μπορούμε. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας. Οι επιτυχίες τους είναι αυτές που μας κάνουν όλους όσους ασχολούμαστε με τα κοινά, να αισθανόμαστε βαρύτερο το χρέος της ευθύνης απέναντί τους.

Επιχειρηματικό Σχέδιο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ρομποτικής.

Η ομάδα “Intelligent Schoolmates” είναι μια ομάδα αποτελούμενη από 6 μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας με βασικό στόχο την μετατροπή της σχολικής ζωής σε πιο εύκολη, ασφαλή και λειτουργική χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογικές μεθόδους. Το σύστημα «Smart School» αποτελείται από ένα υβριδικό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει τους μαθητές με ασφάλεια στο σχολείο, τον έξυπνο τροχονόμο, ο οποίος μέσω του αισθητήρα υπέρυθρων μπορεί και σταματάει αυτοκίνητα και άλλα οχήματα όταν εκείνα έχουν υπερβεί ένα καθορισμένο όριο ταχύτητας και θεωρούνται επικίνδυνα για τους πεζούς. Τα παιδιά με την προσέλευσή τους στην σχολική αίθουσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την συσκευή «Card Reader», η οποία είναι βασισμένη στην λειτουργία των πλέον ευρέως διαδεδομένων τερματικών μηχανημάτων (POS) να αναγνωρίζει τους μαθητές που εισήρθαν στην αίθουσα και έτσι να περνάει τις απουσίες που μετά από ένα συγκεκριμένο όριο χρόνου στέλνονται ασύρματα στον υπολογιστή του διευθυντή, παρέχοντάς του την δυνατότητα να ειδοποιήσει τους κηδεμόνες και γονείς των μαθητών που απουσίαζαν ευκολότερα. Επιπρόσθετα, η συσκευή «Card Reader» ενεργοποιεί κατευθείαν με την είσοδο έστω και ενός μαθητή τα συστήματα προφύλαξης και εντοπισμού φωτιάς και σεισμού, ελέγχου αερίων και κλιματισμού.

Περιγραφή της ιδέας

Συλλογιζόμενοι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μαθητές και καθηγητές στον χώρο του σχολείου αναζητήσαμε τρόπους για την σωστή και άρτια λειτουργία κάθε τάξης. Λαμβάνοντας υπόψιν όχι μόνο την ασφάλεια αλλά και την διευκόλυνση καθημερινών ζητημάτων δημιουργήσαμε έναν τύπο αίθουσας ο οποίος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει η ζωή των μαθητών πιο ευχάριστη και λειτουργική στο χώρο του σχολείου.

Η ομάδα μας φιλοδοξεί να υλοποιήσει το συγκεκριμένο σχέδιο «Smart School» χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και σύγχρονες μεθόδους marketing με τις οποίες θα προωθήσει κατάλληλα το σύστημα. Το καινοτόμο σχέδιο μας, η Έξυπνη τάξη, έχει ως βασικό στόχο την υλοποίηση όλων των ιδεών και φιλοδοξιών μας για την δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου, το οποίο θα έχει ως αρχή του την ασφάλεια και στο οποίο οι γονείς θα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους.

mathites2

 

 

 

 

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.