«Σύμφωνος ο Φίλης με τις προτάσεις Κατσιαντώνη για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»

Νέα 0
«Σύμφωνος ο Φίλης με τις προτάσεις Κατσιαντώνη για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»

Γιώργος Κατσιαντώνης

Στο κάλεσμα του βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργου Κατσιαντώνη που αφορούσε την προώθηση της πλήρους ένταξης των Ρομά στην Παιδεία μέσα από τις δυνατότητες που προσφέρουν τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία ανταποκρίθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

Μέσα από την πεντασέλιδη απάντηση του στις αξιόλογες προτάσεις του Γιώργου Κατσιαντώνη, διαφαίνονται η προθυμία και οι στόχοι του Υπουργείου να βάλουν τέλος στον κοινωνικό αποκλεισμό των Ρομά… θέτοντας άμεσα σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά», το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Έργο «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

«Η κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική μας κληρονομιά ως Χώρα και οι θεμελιώδεις αξίες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης δε συνάδουν με τον κοινωνικό αποκλεισμό των Ρομά» επισήμαινε στην ερώτηση του ο Γιώργος Κατσιαντώνης για να λάβει τη σύμφωνη απάντηση του Νίκου Φίλη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,είναι να συμβάλει στην ολόπλευρη αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά».

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.