ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Νέα 0
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας, Γάλα Ελαςς, επισκέφθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη του, έγινε αναφορά,τόσο σε ζητήματα του πρωτογενούς τομέα γενικότερα, όσο και ειδικά στις συνέπειες στην παραγωγή γάλακτος, από την παρατεταμένη παγωνιά του τελευταίου διαστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λαρισαίος πολιτικός, έπειτα από επιστολή που έλαβε από τον Συνεταιρισμό, αλλά και επικοινωνία με κτηνοτρόφους από ολόκληρο το Νομό, ζήτησε – με ερώτησή του προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αποστόλου – άμεση καταγραφή των ζημιών, αλλά και καταβολή έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων.

Τα μέλη του Αιγοπροβατοτροφικού Συνεταιρισμού αναφέρθηκαν στην οικονομική ασφυξία, στην οποία οδηγείται ο κλάδος μέσα από την υψηλή φορολόγηση, στα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των λειτουργικών προβλημάτων του ΕΛΓΑ, ενώ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στην παραγωγή γάλακτος, κάνοντας λόγο για μείωση τουλάχιστον κατά 30%  της φετινής παραγωγής σε σχέση με την αντίστοιχη άλλων ετών, μείωση, η οποία μέχρι το τέλος της γαλακτοκομικής χρονιάς δεν μπορεί να ανακτηθεί.

Ο κ. Κέλλας, μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση με τα μέλη του Αιγοπροβατοτροφικού Συνεταιρισμού Ελασσόνας, ενός υγιούς – παράδειγμα προς μίμηση – Συνεταιρισμού. Οι κτηνοτρόφοι μετρούν τις πληγές τους από την παρατεταμένη παγωνιά, αφού η παραγωγή γάλακτος επηρεάστηκε σημαντικά. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να ενεργοποιήσει κάθε δυνατό μηχανισμό για καταβολή αποζημιώσεων για την απώλεια εισοδήματός τους.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ήρθε, μάλιστα, σε μια περίοδο που ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος βιώνει από πρώτο χέρι τον Κυβερνητικό παραλογισμό, με την φορολογία στα ύψη και την κατάργηση δεδομένων ως σήμερα ενισχύσεων, όπως η επιστροφή φόρου αγροτικού πετρελαίου.

Όλοι στην παράταξή μας, με πρώτο τον Πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, έχουμε δεσμευθεί σε μια Συμφωνία Αλήθειας με αγρότες και κτηνοτρόφους, για μια σειρά μέτρων ανακούφισης και ώθησης του πρωτογενούς τομέα, με κοστολογημένες και ρεαλιστικές προτάσεις».

Στη συνάντηση με τον κ. Κέλλα, ήταν παρόντες, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Γεώργιος Μηλιώνης, ο Αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Ζιώζιας, ο Γραμματέας, κ. Νικόλαος Ζιώζιας, ο Ταμίας, κ. Δημήτριος Μπαλιάκος και το μέλος, κ. Γεώργιος Τσάτσος. Τον Λαρισαίο πολιτικό συνόδευε, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, κ. Δημήτρης Δριστέλλας.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.