Α. Βαγενά: «Συγγνώμη από τους αγρότες του Τυρνάβου, αν παρεξηγήθηκαν όσα είπα…»

Νέα 0

Σχετικά με τα όσα έλαβαν χώρα χθες (20/9) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη σύσκεψη φορέων για την αντιμετώπιση των αγροτικών καταστροφών στον Δήμο Τυρνάβου, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θα ήθελα να τονίσω ότι σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα τις προσπάθειες και τον κόπο των αγροτών. Πέραν αυτού, κατανοώ πλήρως και τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους επαγγελματίες της μεσαίας τάξης του τόπου μας, η οποία έχει βάναυσα φτωχοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως γνωρίζω πολύ καλά, από προσωπική πείρα, τι σημαίνει να μην μπορεί κάποιος να καλύψει τις βασικές του υποχρεώσεις (φορολογικές, ασφαλιστικές κλπ.).
Από την άλλη, πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες μέσα σε ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν προβλήματα που δεν οφείλονται στην κυβέρνηση, αλλά στον τραγικό εγκλωβισμό της χώρας μας σε ένα οικονομικό σύστημα που δεν ελέγχεται από τις εθνικές κυβερνήσεις. Βεβαίως, στις δημοκρατικές κοινωνίες είναι δικαίωμα –και υποχρέωση, θα έλεγα εγώ– των πολιτών να εκλέγουν τις κυβερνήσεις που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα.
Σ’ αυτό αναφερόμουν όταν, κατά τη σύσκεψη των φορέων στο ΥΠΑΑΤ, προέτρεψα όποιον θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί προς όφελος της κοινωνίας να εκλέξει την ΝΔ (ή όποια άλλη πολιτική δύναμη), όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές, για να λύσει τα προβλήματα. Το σχόλιο μου –σε καμία περίπτωση– δεν ήταν ειρωνικό ή υποτιμητικό προς τους αγρότες. Αν το εξέλαβαν έτσι θα ήθελα να τους ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη.
Τέλος, επαναλαμβάνω ότι σέβομαι απόλυτα και τιμώ απεριόριστα τον μόχθο των αγροτών και πιστεύω πως, χωρίς υγιή και δυνατό πρωτογενή τομέα, καμιά οικονομία δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να προοδεύσει».

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.