Β. ΒΑΡΝΑΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Νέα 0
Β. ΒΑΡΝΑΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

“Μπροστά σε μόλις μερικές δεκάδες παρευρισκομένων (ευτυχώς υπήρχαν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι διαφορετικά θα λογοδοτούσε στους συνεργάτες του) ο δήμαρχος Ελασσόνας παρουσίασε το πλούσιο (!)  έργο του.

Διαβάζοντας τη μακροσκελή ανακοίνωση του “εθελοντικού” γραφείου τύπου του, διαπιστώνει κανείς πως όντως, η παρούσα δημοτική αρχή Ελασσόνας έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ “μακρόπνοων” έργων για την αειφόρο ανάπτυξη της επαρχίας. Μεταξύ αυτών οι συντηρήσεις δρόμων, οι  κρουνοί  στα  νεκροταφεία  , το κόψιμοχόρτων, το καθάρισμα  των  χώρων γενικότερα , οι επισκευές πεζοδρομίων, η σήμανση  και τόσα άλλα…

Στην τόση αγωνία του να βρει κάτι για να παρουσιάσει, εμφάνισε  ως έργα  τις  αυτονόητες  εργασίες . Εκείνα δηλαδή που πρέπει να γίνονται χωρίς καν να συζητούνται από κανέναν, εκείνα  τα  οποία  αποτελούν υποχρέωση  για  οποιοδήποτε πολιτισμένο δήμο  όχι μόνο  στην Ελασσόνα  αλλά  ανά  την Ελλάδα.

Είναι  ξεκάθαρα  τα  όρια  μεταξύ  των  όρων  τι σημαίνει  εργασία  αλλά  και  τι  σημαίνει  έργο ,αλλά  μάλλον ο κ. Ευαγγελου  δεν μπορεί  ακόμα  να  το  κατανοήσει.

Αφού κατάφερε να εξασφαλίσει την ασφάλεια του μονολόγου με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης απούσες λόγω της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του ( βοήθησε  και  ο πρόεδρος  του  Δημ. Συμβουλίου  βέβαια  σε  αυτό), ο κ. Ευαγγέλου βάπτισε το κρέας ψάρι και ζήτησε το χειροκρότημα του λιγοστού κοινού για διανοίξεις δρόμων, ελαιοχρωματισμούς σχολείων (!)  και  άλλων παρόμοιων αυτονόητων εργασιών που  κατά  καιρούς  πραγματοποιεί  ο κάθε δήμος.

Για την ταμπακιέρα φυσικά κουβέντα. Για τη σωρεία καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την αρχή της θητείας του, τίποτε.

Μίλησε για ηθική, αλλά δεν είπε τίποτε για τους λόγους που τον οδήγησαν να πληρώσει το τραπέζι της ορκωμοσίας του από τα ταμεία του δήμου και όχι από την τσέπη του ως όφειλε.

Δεν είπε τίποτε για τη στρατιά συμβούλων που δημιουργεί χρεώνοντας τα βεβαρημένα ήδη ταμεία του δήμου. Δεν είπε  τίποτε  για  την τραγική οικονομική κατάσταση  της ΔΕΥΑ , αλλά ούτε και για  το αρνητικό ισοζύγιο  στην άρδευση που συνεχώς  διογκώνεται.

Δεν έδωσε ακόμη επαρκείς εξηγήσεις για την ειδική σύμβουλο που ουδέποτε εμφανίστηκε στο δήμο για να εργαστεί ενώ πληρώνεται κανονικά και την ίδια ώρα στη θέση της εργάζεται ο σύζυγός της.

Δεν είπε κουβέντα για το πάρτι των απευθείας αναθέσεων που έγιναν στο δήμο Ελασσόνας σε μόλις δύο χρόνια.

Δεν είπε  τίποτα  για  το έλλειμμα διοίκησης  που είναι  εύκολα  αντιληπτό  από  τον οποιοδήποτε, αλλά  και για  την έλλειψη  σχεδιασμού .

Υπερσυγκεντρωτισμος  σε  ένα  άτομο,   δηλαδή στο δημαρχο  ακόμα  και  για  την αγορά  ενός  κιλου  χρωματος.

Μίλησε  πάλι  για  έλλειμμα  κατά  την παραλαβή  του δήμου  για  5.500.000  ευρώ   ενώ ξεχνά  ότι μόλις  πριν λίγους μήνες  ψήφισε υπέρ  και  αποδέχτηκε (στο  Δημ. Συμβούλιο)  το  πόρισμα  των ορκωτώνλογιστών  που μιλούσε  για  παραλαβή  πλεονάσματος  ποσού 1.044.000  ευρώ  κατά  την  χρόνια  εκλογής του  (2014).  Όλα  αυτά  ο κ Δήμαρχος  βέβαια  τα ξεχνά  σκόπιμα.

Σε έναν απολογισμό που  αφού πραγματοποιήθηκε μεταξύ λιγοστών “συγγενών και φίλων”, ο δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε σε όλους τους τόνους πως “η Ελασσόνα δεν γυρίζει πίσω”. Ίσως αυτή να ήταν και η μοναδική αλήθεια που ακούστηκε από το στόμα του το βράδυ της Τρίτης.

Όντως. Η Ελασσόνα δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες της επαρχίας Ελασσόνας γύρισαν την πλάτη στον κ. Ευαγγέλου και τους συνεργάτες του και το έδειξαν ξεκάθαρα, αγνοώντας επιδεικτικά το μικρό επικοινωνιακό πανηγυράκι που επιχείρησε να στήσει .

Αντί να ζητήσει συγνώμη για την μηδενική  παράγωγη  έργου των πρώτων δύο σχεδόν χρόνων και να σηκώσει τα μανίκια, προσπάθησε – όπως ακριβώς έπραξε και προεκλογικά – να παραμυθιάσει τους δημότες με μαυρογιαλούρικες φιέστες.

Αλλά αυτή τη φορά, οι πολίτες έδωσαν τη δική τους αποστομωτική απάντηση.

Απλά  του γύρισαν  την πλάτη, δείχνοντας  του  ότι  η ψευδαίσθηση παραγωγής έργου  που επιχειρεί  να εμφανίσει μέσω επικοινωνιακών τεχνασμάτων,  πλέον  δεν  περνά”.

 

Πηγή: paidis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.