Δήμος Ελασσόνας: Χρηματοδότηση για στειρώσεις και νέο εξοπλισμό για τα αδέσποτα

Νέα 0
Δήμος Ελασσόνας: Χρηματοδότηση για στειρώσεις και νέο εξοπλισμό για τα αδέσποτα

Με το συνολικό ποσό των 59.927,96 € χρηματοδοτείται ο Δήμος Ελασσόνας από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο του προγράμματος «Άργος» του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Προμήθεια εξοπλισμού και παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για την ευζωία ζώων συντροφιάς».

Ο Δήμος Ελασσόνας κατάφερε να εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και συγκεκριμένα για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού σήμανσης των ζώων και την προμήθεια ενός οχήματος τύπου van diesel για την περισυλλογή τους, ενώ με την χρηματοδότηση προβλέπεται να παρασχεθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες στείρωσης σε 150 περίπου αδέσποτα ζώα του Δήμου.

Η πρόταση έρχεται να συμπληρώσει τη χρηματοδότηση που έλαβε ο δήμος από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 452.000,00 €.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε για την επιπλέον χρηματοδότηση: «Όλο αυτό το διάστημα με μεθοδικότητα και συστηματική δουλειά, αλλά και με την εξασφάλιση εξειδικευμένου προσωπικού στο προσωρινό πάρκο φιλοξενίας, υπάρχει καθημερινή παρακολούθηση των αδέσποτων, γίνεται η περισυλλογή αυτών όπου απαιτείται, πραγματοποιείται στείρωση και παρέχεται ιατρική παρακολούθηση από συμβεβλημένο κτηνίατρο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι υιοθεσίες των ζώων. Είναι υποχρέωση άλλωστε του δήμου και της πολιτείας να εξασφαλίζει συνθήκες ευζωίας στα αδέσποτα ζώα και να εξαλείψει τους κινδύνους από εγκαταλελειμμένα και επιθετικά ζώα. Η νέα αυτή χρηματοδότηση έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, αλλά και να προμηθεύσει τον δήμο με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να διευκολυνθεί το έργο όλων. Ένα έργο που υλοποιείται με την αμέριστη στήριξη πολλών εθελοντών σε όλη την επικράτεια του δήμου μας καθημερινά και τους ευχαριστώ προσωπικά όλους».

Η χρηματοδότηση αφορά στην:

● «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, ΛΟΙΠΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΥΠΟΥ VAN DIESEL» συνολικού προϋπολογισμού: 29.963,36 € (με ΦΠΑ).

Προβλέπεται η προμήθεια σε εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την περισυλλογή, τον χειρισμό και τη μεταφορά όσων αδέσποτων ζώων εντάσσονται στο πρόγραμμα προστασίας και κτηνιατρικής φροντίδας του Δήμου Ελασσόνας.

● «ΠΑΡΟΧΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού: 29.964,60 € (με ΦΠΑ).

Προβλέπεται να παραχθούν κτηνιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες στείρωσης σε 150 περίπου αδέσποτα ζώα του Δήμου Ελασσόνας.

adespota280920222

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.