Δήμος Ελασσόνας: Όλη η αλήθεια για την κεραία στην Άκρη

Νέα 0

Με αφορμή δημοσιεύματα και σχόλια για την εγκατάσταση σταθμού κινητής τηλεφωνίας στην Άκρη Ελασσόνας, από το γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια από πολλούς υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες να πείσουν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσουν σταθμό στην Άκρη Ελασσόνας, οι εταιρείες αδυνατούσαν λόγω του μεγάλου κόστους εγκατάστασης και του δυσανάλογα μικρού οφέλους για τις ίδιες.

Η λύση για την παροχή σήματος κινητής στην Άκρη δόθηκε φέτος μετά από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, ο οποίος πρότεινε να καλύψει ο Δήμος Ελασσόνας το υπερβάλλον κόστος εγκατάστασης, που ανερχόταν στο ποσό των 27.800,00 ευρώ.

Η απάντηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE προς το Δήμο Ελασσόνας στις 30-6-2021 είναι αποκαλυπτική:

«Ανταποκρινόμενοι στο αίτημά σας, έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία έγκρισης της παραχώρησης του χώρου εγκατάστασης του νέου σταθμού, από το Δασαρχείο, καθώς και τη διαδικασία αδειοδότησής του και έχει ήδη πληρωθεί από πλευράς μας η δαπάνη της ηλεκτροδότησης που ανέρχεται στο ποσό των 37.299,63 €. Όπως σας έχουμε ενημερώσει και στις τηλεφωνικές μας συνεννοήσεις, το ποσό αυτό είναι υπέρογκο σε σχέση και με την χρησιμότητα του σταθμού για το δίκτυο της εταιρίας μας και το συνολικό έργο κρίνεται μη συμφέρον σε σχέση με τα έσοδα της απαιτούμενης επένδυσης. Μετά την πρότασή σας για συνδρομή του Δήμου σας στα έξοδα που θα απαιτηθούν, προτείνουμε την μείωση του μισθώματος που η Cosmote καταβάλλει για τους δύο υφιστάμενους σταθμούς κινητής τηλεφωνίας, σε χώρους του Δήμου, μέχρι την κάλυψη του ποσού των 27.800 €».

Είναι προφανές ότι καμία υπηρεσιακή ή πολιτική παρέμβαση δεν ήταν αρκετή, για να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της Άκρης από τις εταιρίες κινητής. Με την εισήγηση του Δημάρχου Ελασσόνας στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-7-2021 δόθηκε τελικά λύση στο θέμα από το Δήμο Ελασσόνας, ο οποίος επωμίστηκε το υπερβάλλον κόστος της υποδομής, για να προσφέρει υπηρεσίες κινητής στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Άκρης. Η αλληλογραφία με την COSMOTE και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.dimoselassonas.gr.

1. Επιστολή Δήμου Ελασσόνας

2. Επιστολή απάντηση εταιρείας κινητής

3. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9-8-2021

Πηγή: www.dimoselassonas.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.