ΔΙΑΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ

Νέα 0
ΔΙΑΤΟΠΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε στη Λάρισα η «Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.» στο πλαίσιο της Διατοπικής Συνεργασίας «ΟΛΥΜΠΟΣ – Προϊόντα, Περιβάλλον, Πολιτισμός» μεταξύ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομού Λάρισας Α.Ε. & της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. συμμετείχε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν ο καθορισμός των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της πιο πάνω διατοπικής συνεργασίας, καθώς ο  Όλυμπος δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς και είναι ανάγκη από κοινού οι δύο Αναπτυξιακές Εταιρείες να τον δουν ως κοινό προορισμό και σημείο ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Πιερίας αντίστοιχα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ΑΕΝΟΛ ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Ελ. Φουρκιώτης και εκ μέρους της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της εταιρείας κ. Σοφ. Μαυρίδου. Παρευρέθηκαν επίσης οι ακαδημαϊκοί κ. Γ. Μιχαηλίδης και κ. Δ. Γούσιος μαζί με συνεργάτες τους.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε: «Στηρίζω την πρώτη διατοπική συνεργασία των αναπτυξιακών εταιρειών Νομού Λάρισας και Νομού Πιερίας για την αξιοποίηση του Ολύμπου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Η ανάγκη να ξεπεράσουμε τους τοπικισμούς και να υλοποιήσουμε από κοινού με την Πιερία δράσεις που αναδεικνύουν τις κοινότητες του Ολύμπου, τα τοπικά προϊόντα και τα σημεία ενδιαφέροντος είναι αναγκαία όσο ποτέ, ώστε και οι δύο περιοχές να αποκτήσουν την αίγλη που τους αξίζει.

Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι και η πρόεδρος της Πιερικής Αναπτυξιακής και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου ασπάζεται την άποψη ότι οι δήμοι της περιοχής του Ολύμπου πρέπει να ευθυγραμμιστούν, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ευχαριστώ θερμά για αυτό. Ευχαριστώ επίσης και τον Πρόεδρο της ΑΕΝΟΛ κ. Λευτέρη Φουρκιώτη για την πρόσκληση και τη συνεργασία».

 

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.