Ερώτηση στη Βουλή της Ελληνικής Λύσης: «Κίνδυνος οριστικού κλεισίματος του Λυκείου Τσαριτσάνης»

Νέα 0
Ερώτηση στη Βουλή της Ελληνικής Λύσης: «Κίνδυνος οριστικού κλεισίματος του Λυκείου Τσαριτσάνης»

Ερώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 9240/03-09-2020 σχετικά με το θέμα:

«Κίνδυνος οριστικού κλεισίματος του Λυκείου Τσαριτσάνης».
Η ερώτηση:

ΚυρίαΥπουργέ,

Σύμφωνα μεψήφισμα, το οποίο εκδόθηκε στις 20 Αυγούστου 2020 και υπογράφεται από τη Δημοτική Αρχή Ελασσόνας,την Κοινότητα Τσαριτσάνης, τους Μορφωτικούς και Εξωραϊστικούς Συλλόγους Τσαριτσάνης, καθώς καιτους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τσαριτσάνης, δεν εγκρίθηκε από το Υ.ΠΑΙ.Θ. η λειτουργία των τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών,της Γ ́Λυκείου Τσαριτσάνης. Αποτέλεσμα της άνω πολιτικής απόφασης του Υπουργείου Παιδείαςείναι,εκτός από τη μηλειτουργία της Γ ́ Λυκείου και της μεταφοράς των μαθητών στο Λύκειο Ελασσόνας, η περαιτέρω υποβάθμιση του ανωτέρω Σχολείου και ο κίνδυνος οριστικού κλεισίματός του.

Η έκδοση της απόφασης αυτής,επίσης,ανατρέπει, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους,τον σχεδιασμότων οικογενειών των μαθητών και των ίδιων των παιδιών,που θα αναγκαστούννα αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.Παρεμπιπτόντως,το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαριτσάνης στεγάζονται στην περίφημη «Οικονόμειο Σχολή», η οποία διαθέτει άριστη κτηριακή υποδομή. Διαθέτει αίθουσα πληροφορικής, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Μάλιστα, η Οικονόμειος Σχολή Τσαριτσάνης,από τις 8 Μαρτίου 2020,είναι,επισήμως,προς ένταξη στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Η εν λόγω απόφαση του Υπουργείου,προσθετικά,θα δημιουργήσει και περαιτέρω προβλήματα,καθώς,λόγω της πανδημίας του «covid 19» και των μέτρων για την προστασία των μαθητών, δεν θα πρέπει να επιβαρύνονται οι Σχολικές Μονάδες με επιπλέον αριθμό μαθητών.

Το προηγούμενο, ως υγειονομική αναγκαιότητα, δεν θα τηρείται, εμπρόςστην ανάγκηνα μετακινούνται οι μαθητές, συνωστιζόμενοι, καθημερινά, είτε με το λεωφορείο, με όποιους κινδύνους ελλοχεύει αυτό για την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικογενειών τους, είτε μεταξί,επιβαρύνοντας,περαιτέρω,τον κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό.Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,Ερωτάται η κ. Υπουργός: Προτίθεσθε να επανεκτιμήσετε και αναθεωρήσετε την απόφαση σας,σχετικά με τη λειτουργία των Τμημάτων των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών στο ΛύκειοΤσαρίτσανης,λαμβάνοντας υπόψη σας όλα τα στοιχεία τα οποία σας εκτίθενται, ως άνω;

 

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.