Καλωσόρισε μαθητές της Λάρισας στη Βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Νέα 0

«Στην Ελλάδα δεν είναι απόλυτη η διάκριση νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, καθώς οι νομοθέτες, δηλαδή οι βουλευτές μπορούν να γίνονται και υπουργοί, να ασκούν εκτελεστική εξουσία, διατηρώντας ταυτόχρονα την έδρα τους. Είναι ένα ζήτημα που θα έπρεπε ίσως να δούμε σε επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος».
Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος καλωσορίζοντας μαθητές της Γ΄ τάξης του 13ου Γυμνασίου Λάρισας στη βουλή των Ελλήνων.
Απευθυνόμενος στα παιδιά που συνόδευαν οι καθηγητές κ.κ. Άρης Βαλασόπουλος και Ευάγγελος Βλαχοδήμος, ο Θεσσαλός πολιτικός ανέλυσε τον τρόπο που νομοθετεί η εθνική αντιπροσωπεία, με το κύριο έργο να γίνεται στις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές πριν εισαχθεί ένα σχέδιο νόμου στην Ολομέλεια της βουλής. Όπως είπε «βεβαίως, με δεδομένο ότι η χώρα ακολουθεί Πρόγραμμα, βρίσκεται σε μνημόνιο, αντιλαμβάνεστε ότι τα θέματα που επισύρουν οικονομική επιβάρυνση δεν μπορούν να νομοθετηθούν ερήμην των θεσμών. Δυστυχώς, η οικονομική κρίση, ευρωπαϊκή και παγκόσμια, έχει αφήσει έντονο αποτύπωμα στη χώρα μας. Ενώ, όλες οι άλλες χώρες που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση έχουν εξέλθει των μνημονίων, εμείς δεν το έχουμε καταφέρει, εξαιτίας λαθών αλλά και έλλειψης της απαραίτητης εθνικής συνεννόησης».
Ο κ. Χαρακόπουλος προέτρεψε τις μαθήτριες και τους μαθητές να ενδιαφέρονται για τα κοινά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε θα ακούτε αφορισμούς του τύπου “όλοι οι πολιτικοί είναι τα ίδια”. Καθένας έχει τη διαδρομή του. Η βουλή είναι καθρέπτης της κοινωνίας. Να είστε αυστηροί με τους πολιτικούς, αλλά μην παρασύρεστε σε εύκολες γενικεύσεις. Να είστε ενεργοί πολίτες. Όσοι επιλέγουν την ιδιώτευση, γιατί αυτοί περνούν πρόσκαιρα καλά, και αδιαφορούν για το ευρύτερο σύνολο, σύντομα αντιλαμβάνονται ότι αν τα πράγματα επιδεινώνονται συνολικά δεν μένουν ανεπηρέαστοι και οι ίδιοι. Καλή πρόοδο στα μαθήματά σας!».

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.