Κοντά στην αγροτική παραγωγή ο βουλευτής Γ. Κατσιαντώνης

Νέα 0

Το ενδιαφέρον του για τα τοπικά αγροτικά προϊόντα που αποτελούν τον πλούτο του πρωτογενούς τομέα, εξέφρασε κατά την επίσκεψη του στο κτήμα Λιάνου στη Μαγούλα Ελασσόνας, όπου παράγονται τα καρύδια Ολύμπου, ο βουλευτής Λάρισας της ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

Οι ιδιοκτήτες της «Καρυάτις Ολύμπου» Βάϊος και Αντώνης Λιάνος ενημέρωσαν το βουλευτή για το προσωπικό και οικονομικό κόστος που έχει η προσπάθεια τους να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τα καρύδια Ολύμπου, μέσα από πολύωρη καθημερινή εργασία και το παραδοσιακό μάζεμα προκειμένου να μείνει «ζωντανή» η ποιότητα και η αξία τους σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Του επεσήμαναν μάλιστα ότι το κράτος δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων που επιβάλλονται για την καλλιέργεια του εξαιρετικού αυτού προϊόντος.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης εξήρε την σημαντική αυτή προσπάθεια των δύο νέων που κατάφεραν να κερδίσουν τους καταναλωτές στην Ελλάδα και ετοιμάζονται να κάνουν… άνοιγμα στο εξωτερικό, δηλώνοντάς:
Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η «Καρυάτις Ολύμπου» των κ.κ. Βάϊου και Αντώνη Λιάνου, καθώς συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση που έχει η επαρχία Ελασσόνας στον πρωτογενή τομέα και στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα εδώ και δεκαετίες. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που βάζουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, αυτές οι πρωτοποριακές κινήσεις που συνδυάζουν την γεωργία με τον τουρισμό και την ιστορία του τόπου μας, αποτελούν φωτεινό φάρο ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, που οφείλουμε σαν πολιτικοί θεσμικοί παράγοντες να σταθούμε δίπλα και να το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους. Όσο οι νέοι θα πρωτοπορούν…΄κόντρα στην οικονομική κρίση….αναδεικνύοντας τον αγροτικό πλούτο της χώρας μας, η Ελλάδα θα στέκεται όρθια».

Από την πλευρά της, η ανακοίνωση της «Καρυάτις Ολύμπου» ανέφερε: «Με χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε σήμερα στο Κτήμα μας τον Ελασσονίτη βουλευτή και φίλο Γιώργο Κατσιαντώνη που άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ενημερώθηκε για το πως παράγουμε και διανέμουμε τα Καρύδια Ολύμπου. Ευελπιστούμε στην δική του βοήθεια και υποστήριξη στο δύσκολο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα, στον οποίο και δραστηριοποιούμαστε εδώ και μια δεκαετία και του ευχόμαστε καλή βουλευτική θητεία, σε μια κρίσιμη πολιτική και οικονομική περίοδο για τη χώρα».

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.