Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας: Μέτρα και δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους μαθητές

Νέα 0
Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας: Μέτρα και δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε όλους τους μαθητές

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ελασσόνας ζητά από την δημοτική αρχή να ληφθούν άμεσα μέτρα:

Μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές-αθλητές και προπονητικό προσωπικό της πόλης της Ελασσόνας και τη μεγάλη ανησυχίαπου επικρατεί στο λαό της περιοχής μας, απαιτείται εδώ και τώρα κυβέρνηση και δήμος να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε:

– Να πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του Γενικού Λυκείου και Γυμνασίου της Ελασσόνας , στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς των μαθητών και στο υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων. Να γίνουν οι προβλεπόμενες απολυμάνσεις.

-Να δοθούν άδειες μετ’ αποδοχών στους εργαζόμενους γονείς των μαθητών που πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Να μη «φαγωθεί» καμία κανονική άδεια και ρεπό. Να μην υπάρξει  καμία απώλεια εισοδήματος σε λαϊκή οικογένεια.

– Να ενταχθεί στην πράξη το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Να συνδεθεί με τα  σχολεία του δήμου για την επαρκή παρακολούθηση της υγείας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.Να υπάρχει παρουσία υγειονομικών στα σχολεία.

-Άμεσα να γίνει μείωση των μαθητών σε 15 ανά τάξη.

-Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες.

– Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.