ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Νέα 0
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Δέσμη μέτρων για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις, προτείνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή και την απεργία πείνας ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης στην Ελασσόνα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης προχώρησε σε παρέμβαση με αφορμή την αγανάκτηση και την απόγνωση στην οποία περιήλθε επιχειρηματίας της εστίασης στην επαρχία Ελασσόνας, καθώς ενώ λειτουργεί υποτυπωδώς την επιχείρησή του, εξαιτίας του αναγκαστικού περιορισμού πελατείας με τα ημίμετρα της Κυβέρνησης στην εστίαση, εντούτοις, καλείται να πληρώσει λογαριασμό ρεύματος δυσανάλογο και δυσβάσταχτο, και δη τετραπλάσιο αυτού που πλήρωνε τα προηγούμενα τετράμηνα για το ηλεκτρικό ρεύμα της επιχείρησής του.

Όπως αναφέρει ο Λαρισαίος πολιτικός, «ο συμπολίτης μας μάλιστα βρίσκεται σε τόση απόγνωση που ήδη έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, γεγονός που αποκαλύπτει το μέγεθος της παρακμής και της εγκατάλειψης, που βιώνει η κοινωνία, οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, από μία Κυβέρνηση, η οποία με αναλγησία παρακολουθεί το θέαμα της ντροπιαστικής κατάστασης των πολιτών.

Κ. Υπουργέ, τα μέτρα τα οποία εξαγγείλατε προσφάτως αναφορικά με το πρόγραμμα επιδότησης των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, δεν είναι αρκετά και ικανά για να αναχαιτίσουν το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια, ούτε για να επαναφέρουν τα επίπεδα των λογαριασμών στα προηγούμενα επίπεδα. Σε κάθε δε περίπτωση, ακόμη κι αν εφαρμοστούν αφορούν στους μελλοντικούς λογαριασμούς. Οι υπάρχοντες όμως λογαριασμοί, που ήδη έχουν εκδοθεί, στέκουν ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, που κινδυνεύουν εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής τους, να αντιμετωπίσουν ακόμη και την διακοπή παροχής του ρεύματος.

ΖΗΤΟΥΜΕ Άμεσα να λάβετε μέτρα για την διαχείριση των εκδοθέντων λογαριασμών.

• Επί εξάμηνο να ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής του ανατιμημένου λογαριασμού ρεύματος και φυσικού αερίου, οι οποίοι θα καταστούν ληξιπρόθεσμοι μετά το πέρας του εξαμήνου.

• Να απαγορευθεί μετά την λήξη της προθεσμίας αναστολής είσπραξης στον πάροχο ενέργειας, το δικαίωμα του να προβαίνει σε επαχθή μέτρα, πέραν της είσπραξης, ήτοι σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, εφόσον αποδεδειγμένα η οφειλή αφορά στο διάστημα των υπέρογκων ανατιμήσεων της προηγούμενης περιόδου, που η Κυβέρνηση, ενώ γνώριζε , ουδέν μέτρο πρόληψης έλαβε.

• Να νομοθετηθεί η ρύθμιση των λογαριασμών αυτών με ευνοϊκούς όρους, όπως η μακρά περίοδος αποπληρωμής τους, χωρίς την επιβολή προσαυξήσεων και με διαγραφή μέρους του κεφαλαίου που προκύπτει από το υπερβάλλον ποσό.»

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.