Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας

Νέα 0
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας

ΑΓΡΟΤΙΚΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΩΝ-36

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 17-4-2017, η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Ελασσόνας στην αίθουσα Υποδοχής του κτηρίου του Μουσείου με τα εξής θέματα:

1.     Διοικητικός απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.

2.    Οικονομικός απολογισμός

3.     Προγραμματισμός Δράσης

4.     Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

5.     Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης έγινε ο Διοικητικός Απολογισμός από τον Πρόεδρο του Μουσείου Δρα Κώστα Σαχινίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε σε όλους τους τομείς δράσης, κατά την διάρκεια της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ.:

-Στον τομέα των εκδηλώσεων έγιναν οι εξής εκδηλώσεις:

1. Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας κατά τα έτη 2014, 2015 και 2016 και 2017 καθώς και η πραγματοποίηση του πρωτοχρονιάτικου λαϊκού δρωμένου Λουκατσάρια (2017)

2. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2014, 2015 και 2016, όπου συμμετείχαν 9 χορευτικά συγκροτήματα με αποκριάτικα δρώμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

3. Οι χοροεσπερίδες του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκαν στην Ελασσόνα, με τη συμμετοχή γνωστών μουσικών συγκροτημάτων, όπως το συγκρότημα των Χαλκιάδων της Ηπείρου, του Δημήτρη Μιχαλέ κ.ά.

4. Οι εκδηλώσεις με τον τίτλο Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι »ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ» που πραγματοποιήθηκαν, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κόσμου, κατά τα έτη 2013, 2014, 2015 και 2016. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν μουσικο-χορευτικά συγκροτήματα από πέντε ξένες χώρες και 17 μουσικο-χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης, κατά τις ίδιες ημέρες πραγματοποιήθηκαν και τέσσερις ΕΚΘΕΣΕΙΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ, ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝ-ΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

– Στον τομέα των αισθητικών παρεμβάσεων του Μουσείου έγιναν:  1. Το στέγαστρο της σκηνής των εκδηλώσεων.

2. Διάφορα μικροέργα αισθητικής διαμόρφωσης του Μουσείου, όπως είναι η πλακόστρωση της εξωτερικής σκάλας και του περιβάλλοντος χώρου στην είσοδο του Μουσείου κ.ά.

3. Διάφορες εργασίες συντήρησης του κτηρίου και άλλες παρεμβάσεις, όπως εμφύτευση λουλουδιών και διακοσμητικών δένδρων στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου κ.λπ..

– Στον τομέα της επισκεψιμότητας του Μουσείου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις από 18 ελληνικά και ξένα  συγκροτήματα από διάφορες περιοχές του κόσμου και της Ελλάδας καθώς και από διάφορα σχολεία της περιοχής Ελασσόνας και Λάρισας. Επίσης, το Μουσείο επισκέφθηκαν πολλοί ιδιώτες και διάφορες πολιτικές και άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως ήταν ο Πρέσβυς της Κίνας κ.ά.

Για την πραγματοποίηση όλων αυτών των δραστηριοτήτων σημαντική οικονομική και τεχνική βοήθεια πρόσφεραν οι παρακάτω: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Επιχειρήσεις ΓΑΛΑΞΙΑΣ, ορισμένες γυναίκες των Αραδοσιβίων καθώς και ορισμένα μέλη και φίλοι του Μουσείου.

Αντίθετα, ο Δήμος Ελασσόνας ήταν απών από όλα τα δρώμενα, με κύρια ευθύνη του δημάρχου Ν. Ευαγγέλου, ο οποίος ακολούθησε μία άκρως εχθρική πολιτική μίσους, απομόνωσης και διαχωρισμού του Μουσείου από τις υπηρεσίες και τον προϋπολογισμό του Δήμου, χωρίς κάν να φροντίσει να δοθεί ρεύμα στο δημοτικό κτήριο του Μουσείου.

Μετά τον Διοικητικό απολογισμό ακολούθησε ο Οικονομικός απολογισμός και ο Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων του 2017. ο οποίος περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

 1. Τις εκδηλώσεις  «23ο Διεθνές Μουσικοχορευτικό Πανηγύρι «ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2017», που θα γίνουν στις 26 και 27 Αυγούστου, με πιθανή συμμετοχή συγκροτημάτων που έχουν ήδη προσκληθεί από την ΑΛΓΕΡΙΑ, την ΚΙΝΑ, την ΚΟΡΕΑ, την ΓΕΩΡΓΙΑ, το ΚΟΣΣΟΒΟ, την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και την ΕΛΛΑΔΑ.

2. Την αύξηση της επισκεψιμότητας του Μουσείου.

3. Συνέχιση των αισθητικών παρεμβάσεων και μικροέργων στον

    χώρο του Μουσείου.

4. Ένταξη του Μουσείου σε διάφορα Κοινοτικά Προγράμματα για την συμπλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Μουσείου.

Η Γενική Συνέλευση ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες με εκλογή νέου Δ.Σ.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.