«Μικρασία, όσο σε θυμάμαι ζείς» στην Ελασσόνα

Νέα 0
«Μικρασία, όσο σε θυμάμαι ζείς» στην Ελασσόνα

Η εκδήλωση ενταγμένη στα πλαίσια των Συνοδικών επετειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, απετέλεσε μια συνέχεια της ομώνυμης μεγαλειώδους συναυλίας που διοργάνωσε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο η υποεπιτροπή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ε.ε. και στην οποία συμμετείχε και η Ιερά Μητρόπολή μας με την παιδική χορωδία του MusicArte.

Ήταν μια ευκαιρία μέσα από τα ίδια τραγούδια που ακούστηκαν στο Καλλιμάρμαρο να τιμηθεί ο αγώνας των ξεριζωμένων Μικρασιατών και να αναδειχθεί η ομορφιά ενός πολιτισμού που σβήστηκε τόσο σκληρά και άδικα στην προκυμαία της Σμύρνης.. «Η Εκκλησία δεν είναι μόνο ταμειούχος της χάριτος, αλλά και η κιβωτός της ιστορικής μνήμης», τόνισε στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Χαρίτων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχαρίστησε τους μικρούς χορωδούς και τον χοράρχη κ. Κων/νο Μάτη για την συμμετοχή τους αρχικά στην Συνοδική εκδήλωση των Αθηνών, ενεχειρίζοντάς τους το Ευχαριστήριο της Ιεράς Συνόδου. Τιμώντας τον χοράρχη ο Σεβ. Μητροπολίτης του προσέφερε αντίγραφο της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης, ευχαρίστησε όλους τους χορωδούς, τους τραγουδιστές και την ορχήστρα για την όμορφη βραδιά που χάρισαν στην πόλη μας. Η εκδήλωση μαγνητοσκοπημένη είναι διαθέσιμη μέσα από την ιστοσελίδα της Ι. Μητροπόλεως.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.