Νίκος Ευαγγέλου: Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεχίσουμε το έργο μας

Νέα 0
Νίκος Ευαγγέλου: Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεχίσουμε το έργο μας

Στην κατάμεστη αίθουσα “Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη” ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου παρουσίασε την εκδήλωση με θέμα:  “Απολογισμός  έργου, Προγραμματικοί Άξονες και παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού “ΑλλάΖουμε”.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε αλλά και τους πρώτους 200 που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο.

Κυρίες και Κύριοι,

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών της 26ης Μαΐου, πέντε σχεδόν χρόνια από την ημέρα που οι συνδημότες μας έδωσαν εντολή να Αλλάξουμε την Ελασσόνα, στέκομαι ενώπιον σας, με υπευθυνότητα, εντιμότητα, και συνέπεια, έτοιμος να σας παρουσιάσω τους ανθρώπους με τους οποίους θα δώσουμε τη νέα μάχη για έναν Δήμο που θα συνεχίζει να αλλάζει!

Στέκομαι απέναντι σας για να σας μιλήσω για όλα όσα έχουμε σχεδιάσει για την επόμενη μέρα, αλλά και γι’ αυτά που καταφέραμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε, που από αυτό εδώ το βήμα, παρουσίασα στους πολίτες της Ελασσόνας όλο το έργο που έχει συντελεστεί στα πέντε χρόνια που διοικούμε τον Δήμο. Ένα έργο μετρήσιμο, αναπτυξιακό, ένα έργο που υπερέβη τις  προεκλογικές μας δεσμεύσεις και το οποίο ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, νύχτα και μέρα.

Τώρα, με την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας μας, στέκομαι απέναντι στον πολίτη της Ελασσόνας, τον κοιτάζω στα μάτια και νιώθω περήφανος γιατί μπορώ να του πω ό, τι φανήκαμε απόλυτα συνεπείς στην υπόσχεση που του δώσαμε:

Αλλάζουμε την Ελασσόνα,

δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο!

Στέκομαι όμως απέναντί σας και για έναν επιπλέον λόγο:

Γιατί φέρω ως εν ενεργεία Δήμαρχος την ευθύνη να θέσω το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η προεκλογική περίοδος.

Δυστυχώς, έχουμε μάθει ως λαός, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων, να βγάζουμε τον χειρότερο μας εαυτό, δίνοντας την αίσθηση στον πολίτη πως το τελευταίο που μας απασχολεί είναι τα προβλήματα του και η καθημερινότητα που αυτός αντιμετωπίζει.

Ξεκαθαρίζω λοιπόν, ευθύς εξ αρχής, πως δεν πρόκειται επ’ ουδενί να συμμετάσχω σε ένα παιχνίδι που έχει στόχο την όξυνση, την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία ενός κλίματος έντονης αντιπαράθεσης με προσωπικά χαρακτηριστικά.

Τα όσα έγιναν πέντε χρόνια τώρα έδωσαν μάθημα σε όλους. Μάθημα διαφορετικό για τον καθένα. Και σε μας και σε εκείνους που ενορχήστρωσαν κάθε λογής επιθέσεις, αλλά τελικά δεν στάθηκαν απέναντι στους πολίτες για να κριθούν.

Οφείλουμε όλοι μας, ειδικά εμείς που φέρουμε το βάρος της ευθύνης της διακυβέρνησης, να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κλίματος που θα χαρακτηρίζεται από πολιτικό πολιτισμό και αυτοδιοικητικό προσανατολισμό.

 

 

 

Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολίτες της Ελασσόνας ακούνε για «μηνύσεις», «σκάνδαλα», «εισαγγελείς», «προσωπικές διαμάχες» και ένα σωρό άλλες καταγγελίες που είχαν ως στόχο να δημιουργήσουν αρνητική εικόνα για την δημοτική αρχή.

Φυσικά όλοι πλέον γνωρίζουν πως η δική μας δημοτική αρχή ήταν αυτή που δεν δίστασε να συγκρουστεί με συμφέροντα που ήθελαν προνομιακή σχέση με τον δήμο, κάτι που γινόταν επί πολλά χρόνια πριν αναλάβουμε. Ο τόπος μας είναι μικρός και όλοι γνωρίζουμε και γνωριζόμαστε καλά.

Όλοι γνωρίζουν επίσης πως η δική μας αρχή ήταν αυτή που έστειλε υποθέσεις στον εισαγγελέα, με στόχο να διερευνηθεί η νομιμότητά τους.

Είμασταν εμείς εκείνοι που δεν διστάσαμε να έρθουμε σε σύγκρουση ακόμα και με στελέχη της δικής μας ομάδας, όταν διαπιστώσαμε πως παρεκκλίνουν των αρχών του ήθους και της εντιμότητας.

Σήμερα, λίγες εβδομάδες πριν οι πολίτες σταθούν μπροστά στις κάλπες, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ευθύνη για το αύριο αυτού του τόπου, μπορώ να σταθώ απέναντί σας και να δηλώσω ξεκάθαρα πως ένας καλοπροαίρετος πολίτης θα μπορούσε ενδεχομένως να μας κατηγορήσει για λάθη και για αστοχίες, για καθυστερήσεις και για αβλεψίες, δεν θα μπορούσε όμως ποτέ να μας κατηγορήσει για ανεντιμότητα και για αδιαφάνεια.

Στεκόμαστε ενώπιον των πολιτών με σύμμαχο μας το έργο μας.

Χωρίς διαμεσολαβητές, χωρίς εργολάβους, χωρίς συμφέροντα να δίνουν μάχη για μας.

 

Διαβάζω λοιπόν με προσοχή τις προγραμματικές θέσεις και τους άξονες με τους οποίους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν την ψήφο των πολιτών.

Οι περισσότερες κάνουν λόγο για «ανεξάρτητους και ακηδεμόνευτους» συνδυασμούς, που δεν έχουν «εξαρτήσεις από συμφέροντα».

Να λοιπόν το πρώτο στοιχείο στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε!

Ποτέ μου δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα και τις ιδεολογικές μου καταβολές. Τιμώ τον χώρο από τον οποίο προέρχομαι πολιτικά και ευχαριστώ τη μεγάλη, φιλελεύθερη, δημοκρατική παράταξη για τη στήριξή της στο πρόσωπο μου.

Είναι όμως γνωστό σε όλους, πως τόσο στις προηγούμενες εκλογές, όσο και σε αυτές, ο συνδυασμός μου αγκάλιασε ανθρώπους με διαφορετικές από τις δικές μου πολιτικές καταβολές. Άνθρωποι που ανήκουν σε αντίπαλες, πολιτικά, παρατάξεις, εμπνέονται από το όραμά μας και γίνονται οι ίδιοι ενεργητικοί φορείς του μηνύματος πως «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα»!

Επιπλέον, είναι γνωστό σε όλους επίσης πως ποτέ μου, ούτε στην επαγγελματική μου πορεία, πόσο δε μάλλον στην πολιτική, δεν δέχθηκα την παραμικρή βοήθεια από οικονομικά ή άλλου τύπου συμφέροντα. Πρώτος τα κατήγγειλα, πρώτος άνοιξα μέτωπο απέναντί τους, πρώτος ανέλαβα το κόστος της διαβολής και της κακοήθειας.

Άρα, ναι, μπορούμε σε αυτό το επίπεδο να ορίσουμε έναν πρώτο άξονα συνεννόησης και συνεργασίας.

Διαβάζω επίσης πως η παράταξη του κυρίου Καρανίκα δεν έχει την πρόθεση να μηδενίσει το όποιο έργο έχει παραχθεί και πως επιθυμεί μια προεκλογική εκστρατεία που θα στηρίζεται επάνω στη σύγκριση των προγραμμάτων και των προτάσεων κάθε συνδυασμού.

Αυτός είναι ένας δεύτερος άξονας συνεννόησης. Αποτελεί βαθιά μου πίστη πως κάθε δήμαρχος οφείλει να χτίζει πάνω στο έργο του προηγούμενου, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι αυτό.

Δεν θεωρώ πως υπήρξε κανένας δήμαρχος που να μην προσπάθησε ή να μην αγάπησε την Ελασσόνα. Ας βάλουμε λοιπόν στο τραπέζι του διαλόγου όλα όσα προγραμματίζει ο καθένας από μας για την επόμενη μέρα, αρκεί να είναι υλοποιήσιμα και κοστολογημένα και ας ανοίξουμε τον διάλογο με τους πολίτες.

Έτσι, με τον τρόπο αυτό, έχουμε την ευκαιρία, ίσως, να οδηγήσουμε τους πολίτες πίσω στις κάλπες, κάνοντας τους να αισθανθούν πως αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ορίσει το μέλλον τους. Είναι ο δρόμος της κάλπης και της συμμετοχής και όχι ο δρόμος του καναπέ και της εύκολης κριτικής πάνω από τα πληκτρολόγια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η παράταξη του κυρίου Καρανίκα έδωσε στη δημοσιότητα δυο ακόμα κεντρικούς της άξονες:

Πρώτον, την διάθεση για συνεργασίες και συγκλίσεις, εξαιτίας και του νέου εκλογικού νόμου.

Δεύτερον, την κατηγορηματική της αντίθεση με τις «μετακινήσεις» στελεχών που «αποπνέουν οσμή ιδιοτέλειας και διαπλοκής».

Δεν έχω παρά να συμφωνήσω και στα δύο, με την υποσημείωση ό, τι δεν γνωρίζω πως θα λειτουργήσει στην πράξη ο νέος εκλογικός νόμος.

Πολλοί, ίσως σκέφτεστε αυτή την ώρα, πως όλα τα παραπάνω λέγονται από το στόμα μου, γιατί θέλω να κάνω ένα «άνοιγμα» προς μια συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.

Κυρίες και κύριοι,

Θέτοντας, θεσμικά, το πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου σας απαντώ ξεκάθαρα:

Στόχος της παράταξής μου αλλά και βαθιά μου πεποίθηση είναι πως θα είμαστε οι νικητές των εκλογών, με καθαρή διαφορά, από τον πρώτο γύρο!

Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να θέσουμε εξ αρχής το πλαίσιο και της επόμενης μέρας.

Στην Ελασσόνα δεν αξίζει να ζήσει ξανά κάποιες συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου του παρελθόντος, οι οποίες είχαν ως στόχο να εξυπηρετήσουν προσωπικές ιδιοτέλειες. Δεν αξίζει σε κανέναν, ούτε σε μας που ασχολούμαστε με τη διοίκηση, ούτε, πολύ περισσότερο στους πολίτες, να θεωρούν πως γίνονται πράγματα που δεν τους αφορούν.

Αντιθέτως!

Έχουμε καταθέσει ορατό, υπαρκτό, μετρήσιμο και αναπτυξιακό έργο, που έχει εγκριθεί από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, βγάζοντας την Ελασσόνα από την αφάνεια και την στασιμότητα.

Έτσι, ανεξαρτήτως αν θα είμαστε οι νικητές, από τον πρώτο γύρο, θα ανοίξουμε την κουβέντα των συγκλίσεων με τις παρατάξεις που θα προκύψουν από την ψήφο του λαού και με τις οποίες μπορούμε να πορευτούμε για να συνεχίσουμε ένα μεγάλο έργο.

Διαβάζω επίσης την κριτική αλλά και το πρόγραμμα του έτερου συνδυασμού, του κ. Γάτσα.

Αντιλαμβάνομαι πως προσπαθεί να ανεβάσει τους τόνους και να συσπειρώσει όσους περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί. Είναι λογικό γιατί βλέπει πως ο κόσμος του γυρίζει την πλάτη.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι το γιατί να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο της παλαιοκομματικής αντιπαράθεσης, προσπαθώντας να δημιουργήσει σκιές εκεί που δεν υπάρχουν.

Επιπροσθέτως:

Κάνει λόγο για «Επαναλειτουργία των δημαρχείων στις δημοτικές ενότητες, οργάνωση γραφείων υπηρεσιών-μιας-στάσης στις δημοτικές ενότητες, με μόνιμο προσωπικό, για την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πολιτών, λειτουργική διασύνδεση όλων των τμημάτων του δήμου με τις υπηρεσίες-μιας-στάσης, εθελοντική μετακίνηση διοικητικών υπαλλήλων στα πρώην δημαρχεία, μόνιμα τεχνικά συνεργεία σε 3 γεωγραφικούς τομείς, Ηλεκτρονική διακυβέρνηση με Ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών» και άλλα όμορφα και εύηχα.

Αναρωτιέμαι ειλικρινά:

Δεν γνωρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος πως ο Δήμος Ελασσόνας είναι ήδη υποστελεχωμένος από προσωπικό;

Δεν γνωρίζει πως η τεχνική μας υπηρεσία έχει κατορθώσει να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο τεχνικό πρόγραμμα, χωρίς να διαθέτει μηχανικό;

Δεν αντιλαμβάνεται πως «διοικητική αποκέντρωση» χωρίς προσωπικό είναι μια λεκτική μπαρούφα;

Δεν ξέρει πως για να επιτευχθεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη είναι η δυνατότητα σύνδεσης των χωριών με το διαδίκτυο, κάτι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε στη θητεία μας, καθώς υπήρχαν χωριά και κοινότητες που δεν διέθεταν ούτε καν τηλεφωνική γραμμή;

Ανενημέρωτος ή θέλει να εξαπατήσει τον πολίτη με ωραία λόγια;

Ο κ. Γάτσας υπόσχεται επίσης, πως, αν εκλεγεί, θα προχωρήσει στην «αξιοποίηση των κοινοτήτων που παρουσιάζουν τουριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον, την αξιοποίηση των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας (κατασκηνώσεις, ξενώνες), την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής Πυθίου – Αζώρου – Δολίχης-Σαρανταπόρου, τη δημιουργία θεματικών πάρκων και μουσείων».

Εξαιρετικά!

Μέσω ποιων προγραμμάτων θα χρηματοδοτήσει όλες αυτές τις εκθέσεις ιδεών; Δεν γνωρίζει ο κ. Γάτσας πως η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, στην οποία αναφέρεται, έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς η μελέτη της Εφορείας Αρχαιοτήτων είναι έτοιμη και ενταγμένη, μετά από στενή συνεργασία μας;

Δεν ξέρει πως η λειτουργία ενός μουσείου ή ενός θεματικού πάρκου, εκτός της πολυνομίας που θα πρέπει να νικηθεί, προϋποθέτει έτοιμες μελέτες, και επιπλέον προσωπικό; Ανενημέρωτος ή θέλει να εξαπατήσει τον πολίτη με ωραία λόγια;

Τέλος, ανάμεσα σε άλλα πολύ όμορφα, ο κ. Γάτσας προκρίνει την «συνεργασία με τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς, και στρατηγικό σχέδιο για την περιοχή του Ολύμπου». Δεν γνωρίζει ο κ. Γάτσας πως για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο είναι έτοιμο και απομένει η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού για να το ενεργοποιήσει;

Δεν γνωρίζει ο κ. Γάτσας πως μετά από τόσα χρόνια νομιμοποιήθηκε επιτέλους το καταφύγιο «Χριστάκη» στη Μεγάλη Γούρνα, εντάχθηκε σε πρόγραμμα το Πέτρινο Σχολείο του Κοκκινοπηλού, οι Κατασκηνώσεις του περιήλθαν στον Δήμο, ανασύρθηκαν από τα συρτάρια τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο δρόμος ο επονομαζόμενος «Ζ» είναι νόμιμα κατασκευασμένος και χρηματοδοτημένος από την Ελληνική πολιτεία, ενώ οσονούπω θα δημιουργηθεί και παράρτημα του Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου για πρώτη φορά στην Ελασσόνα, πως για πρώτη φορά εντάχθηκε στα έργα συντήρησης -μεταξύ των άλλων μονοπατιών και το μονοπάτι Ο2-, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την δημιουργία του Κέντρου Ενημέρωσης του Ολύμπου, αλλά και τοποθέτησης του Αναβατήρα για σκι μέχρι τη θέση «χότζα»;

Ανενημέρωτος ή θέλει να εξαπατήσει τον πολίτη με ωραία λόγια;

Δεν θέλω να συνεχίσω.

Άλλωστε στο επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές θα ειπωθούν όλα με λεπτομέρειες, σε ολόκληρη την επαρχία, σε κάθε χωριό, σε κάθε καφενείο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Απόψε όμως θα ρωτήσω όλους τους συνυποψήφιους μου, απλά και ξεκάθαρα:

Ξεκίνησαν ή ξεκινούν σε πολύ λίγο:

Ο νέος Περιφερειακός Ελασσόνας (Από τα όρια της Τσαριτσάνης έως τις αποθήκες της Ένωσης Αγροτικού Συνεταιρισμού) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Το κολυμβητήριο της Ελασσόνας (Μέσω του προγράμματος Φιλόδημος). Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Νέος χώρος στάθμευσης όπισθεν του Λυκείου Ελασσόνας (Για οριστική λύση του προβλήματος των αποβιβάσεων & επιβιβάσεων των μαθητών). Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η νέα ασφαλτόστρωση επαρχιακού δρόμου Ελασσόνας-Τσαριτσάνης, Ομαδικού Αμπελώνα (By Pass) με πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμό. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η ανακαίνιση της Βιβλιοθήκης της Ελασσόνας. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Ο 2ος Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας (Εντάχθηκε στο Leader). Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η κατασκευή νέου 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η κατασκευή νέου Πνευματικού Κέντρου στην Τσαριτσάνη. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η ανακαίνιση του παλαιού καφενείου στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων (Εντάχθηκε στο Leader). Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η Ανακαίνιση των δημόσιων τουαλετών.  Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η ανάπλαση της πλατείας Βαροσίου, της πλατείας Μικρασιατών, της πλατείας Ευαγγελισμού, της πλατείας Τσαριτσάνης, από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Η Ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Λυκείου Ελασσόνας, και των δυο κτιρίων του Γυμνασίου καθώς και του Γυμναστηρίου Ελασσόνας από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Να συνεχίσουμε ή να το σταματήσουμε;

Κυρίες και κύριοι

Φίλοι και φίλες

Το ερώτημα είναι ρητορικό.

Δεν πρόκειται να σταματήσει τίποτα!

Με την ψήφο των πολιτών της Ελασσόνας Συνεχίζουμε!

Συνεχίζουμε για να αλλάξουμε την Ελασσόνα!

Συνεχίζουμε γιατί είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε στο μεγάλο έργο που ήδη έχουμε παραδώσει, ακόμα μεγαλύτερο.

 Συνεχίζουμε για να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη εξυγίανση στα οικονομικά του Δήμου.

Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του δήμου παραλάβαμε ένα ταμείο περίπου 3.000.000 ευρώ.

Σήμερα το ταμείο μας είναι περίπου 2.700.000 ευρώ, έχοντας πραγματοποιήσει έργο σε ολόκληρη την επαρχία

Παραλάβαμε ένα χρέος στον ΦΟΣΔΑ 583.000 ευρώ, το οποίο έχει αποπληρωθεί.

Παραλάβαμε 11 διαφορετικά δάνεια στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 2.700.000 ευρώ. Σήμερα το ποσό ανέρχεται στα 1.890.000

Παραλάβαμε χρέος προς τη ΔΕΗ περίπου 1.300.000 ευρώ, το οποίο έχει εξοφληθεί.

Πληρώσαμε εντάλματα ύψους 270.000 ευρώ που βρήκα στο γραφείο μου, την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων μου.

Δεχθήκαμε βροχή δικαστικών αγωγών ύψους περίπου 4.500.000 ευρώ, που αφορούσαν προηγούμενες θητείες, τις οποίες καταφέραμε να διαχειριστούμε, χωρίς να προκληθεί κατάρρευση των οικονομικών του Δήμου, πληρώνοντας ήδη 741.000€.

Στα 5 χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, μειώσαμε τις υποχρεώσεις κατά 5.500.000€.

Καταφέραμε μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον να κρατήσουμε τα τέλη άρδευσης πολύ χαμηλά, βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας, όταν κάποιοι μας πολεμούσαν, καταγγέλλοντας μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ μειώθηκε η τιμή του νερού ύδρευσης κατά 25%, ελαφρύνοντας με τον τρόπο αυτό τα νοικοκυριά.

Πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, χωρίς να κρατάμε «ομήρους» όσους συνεργάζονται με τον Δήμο.

Διαβάζω σε ανακοινώσεις του συνυποψηφίου μου κ. Γάτσα να υποστηρίζει πως αν εκλεγεί θα επανέρθει ο Δήμος στην πρότερη κατάσταση της «διαφάνειας και της συνέπειας».

Δυο ερωτήσεις λοιπόν που χρειάζονται απάντηση εκ μέρους του:

 Πρώτον: Αν ο ίδιος θεωρεί πως τώρα δεν υπάρχει διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου, καλό είναι να το αποδείξει με νούμερα. Αλλιώς να σταματήσει να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Δεύτερον: Αφού η προηγούμενη διοίκηση του δήμου ήταν «νοικοκυρεμένη και συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της, ας μας εξηγήσει πως είναι δυνατόν τόσα χρόνια μετά να λαμβάνουμε ακόμα αγωγές πολιτών και επιχειρήσεων για χρέη του δήμου προς αυτούς;

 Συνεχίζουμε για να διαπραγματευτούμε την επόμενη μέρα της αξιοποίησης του Ολύμπου μας, αμέσως μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, για το οποίο παλέψαμε όσο κανείς άλλος.

Με σεβασμό στο περιβάλλον και στην οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την κουβέντα με τους επενδυτές που μας ρωτούν στο εξωτερικό τι πρέπει να κάνουν για να έρθουν στον ευλογημένο αυτό τόπο.

 Συνεχίζουμε για την επόμενη φάση της Σχολής Γαλακτοκομίας. Μας έλεγαν ονειροπόλους, μα το καταφέραμε! Ένα όνειρο δεκαετιών είναι ήδη πραγματικότητα. Μετατρέπουμε λοιπόν τις εγκαταστάσεις του παλιού και ερειπωμένου Καπνεργοστασίου, σε σύγχρονα εργαστήρια, μέσα στα οποία, σπουδαστές από ολόκληρη την Ελλάδα θα μπορούν να συνεχίσουν την έρευνα και να παντρέψουν τη θεωρία με την πράξη στον μεγαλύτερο κτηνοτροφικό δήμο της χώρας.

Εκεί, στον χώρο αυτό, φιλοδοξούμε επίσης, να αναδείξουμε τους παραγωγούς του θαυματουργού μελιού του Ολύμπου μας καθώς επίσης και τα μοναδικά, σε ολόκληρο τον πλανήτη, βότανα μας.

 Συνεχίζουμε για να βάλουμε τον Ελασσονίτη ποταμό μέσα στη ζωή και στην καθημερινότητά μας. Ο Δήμος Ελασσόνας πλέον ανήκει στο Δίκτυο παραποτάμιων πόλεων, έτοιμος να δεχθεί τις μελέτες και τις καλές πρακτικές έτσι ώστε να γίνει το ιστορικό μας ποτάμι η πραγματική καρδιά της πόλης μας. Ένα ποτάμι που θα συνδέεται με το νέο κέντρο της πόλης, αποτέλεσμα της ένταξης του στο πρόγραμμα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου, μια μελέτη ύψους 1.900.000 ευρώ η οποία, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τον οποίο και ευχαριστώ, θα μεταμορφώσει το ιστορικό μας κέντρο.

Ταυτόχρονα η διαμόρφωση του δημόσιου χώρου με την πεζοδρόμηση, την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την τοποθέτηση νέων φωτιστικών με λαμπτήρες LED, τα νέα παγκάκια και οι χώροι ανάπαυσης των πολιτών κατά μήκος της αγοράς, και οι προσόψεις των καταστημάτων τα οποία θα αποκτήσουν μια ενιαία αισθητική θα δημιουργήσουν ένα εντελώς διαφορετικό αστικό περιβάλλον.

Ένα περιβάλλον στο οποίο οι smart εφαρμογές που θα τοποθετηθούν σε όλη την περιοχή παρέμβασης αλλά και γενικότερα στα όρια της αγοράς, όπως Free wi-fi αισθητήρες στα πάρκινγκ του Δήμου και παράλληλη ενημέρωση των επισκεπτών και των πολιτών για τις κενές θέσης μέσω ειδικής σήμανσης και ειδικής εφαρμογής για τα smart κινητά, ψηφιακοί πίνακες ενημέρωσης για την αγορά της Ελασσόνας, βυθιζόμενοι κάδοι για μια πιο καθαρή και όμορφη αγορά και αρκετά άλλα, θα κάνουν την Ελασσόνα ελκυστική, όχι μόνο στους πολίτες που έχουν επιλέξει να ζήσουν και να εργαστούν εδώ, αλλά και σε αυτούς που θα θελήσουν να την επισκεφτούν.

 Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε το Κέντρο Τουριστικής Προβολής (Επανεντάχθηκε στο ΥΜΕΠΕΡΡΑ). Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δυο πρώτες φάσεις που αφορούσαν την μουσειογραφική μελέτη και είμαστε στην τρίτη φάση που αφορά την εγκατάσταση της έκθεσης.

 Συνεχίζουμε για τη για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, μέσω μελέτης ύψους 806.093 ευρώ. που αφορά την προμήθεια φωτοβολταϊκού συστήματος για εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συνεχίζουμε για να πετύχουμε την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε εγκαταστάσεις οδοφωτισμού στο δήμο Ελασσόνας, μέσω της πρότασής μας, ύψους 1.390.077 ευρώ που έχει κατατεθεί πρόταση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε την Βιβλιοθήκη, το παλιό Καφενείο, την Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού, όπως κάναμε με τον νέο, πλέον, Στίβο της Ελασσόνας, με την τηλεμετρία, με τα νέα μηχανήματα της καθαριότητας.

Έργα έτοιμα να υλοποιηθούν και να αλλάξουν την εικόνα της πόλης, έργα που υλοποιήθηκαν και πρόκειται να υλοποιηθούν με χρηματοδοτήσεις από τον πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, το ΥΜΕΠΕΡΡΑ, το υπουργείο Εσωτερικών, το LEADER καθώς και από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Κυρίες και κύριοι,

Όταν αναλάβαμε τον Δήμο Ελασσόνας, πριν πέντε χρόνια, στα συρτάρια του δήμου βρήκαμε δυο μελέτες απενταγμένων έργων.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, και μέσα στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση, όλα όσα ακούσατε ήδη, αφορούν έργα με ώριμες μελέτες και ενταγμένα σε χρηματοδοτικά έργα, ώστε να υλοποιηθούν άμεσα.

Αυτό καταθέτουμε στην κοινωνία ως αποτέλεσμα της σκληρής μας δουλειάς, και γι’ αυτό ζητάμε από τους πολίτες του δήμου Ελασσόνας, καθαρή και ισχυρή εντολή, από την πρώτη Κυριακή, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των έργων που θα ανεβάσουν την Ελασσόνα σε άλλο επίπεδο.

Ζητάμε από τους πολίτες της Ελασσόνας όμως και κάτι ακόμα:

Πριν φτάσουν μπροστά στην κάλπη, να σκεφτούν ποια άλλη δημοτική αρχή παρήγαγε τόσο μεγάλο έργο στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Να κοιτάξουν γύρω τους, να επισκεφτούν τα χωριά μας και να θυμηθούν τις δράσεις που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δράσεις οι οποίες ήταν αποτέλεσμα της φιλοσοφίας μας που δεν συμβιβάζεται με το συνηθισμένο και το τετριμμένο.

Δουλεύουμε για την Ελασσόνα της εξωστρέφειας και των ανοιχτών οριζόντων.

 Για τον λόγο αυτό οι πόρτες του Δημαρχείου άνοιξαν και δεχθήκαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσους υπουργούς και πολιτικούς όλων των χώρων, επιστήμονες, καθηγητές με αδιαμφισβήτητο επιστημονικό κύρος.

Για τον λόγο αυτό, τόσοι πολλοί και μεγάλοι καλλιτέχνες βρέθηκαν στην Ελασσόνα τα προηγούμενα χρόνια.

Για τον λόγο αυτό διοργανώθηκαν για πρώτη φορά τόσα συνέδρια, συμπόσια, γιορτές, πανελλήνια πρωταθλήματα, τουρνουά σε όλα τα αθλήματα, μεγάλες συναυλίες.

Για τον λόγο αυτό ταξιδέψαμε στην Ευρώπη, συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αδελφοποιήσαμε τον δήμο Ελασσόνας με τον Δήμο Τρστένικ της Σερβίας.

Αν επέλεγα και σήμερα, για μια ακόμη φορά να σας παρουσιάσω όλες τις παραπάνω δράσεις αναλυτικά, θα έπρεπε να σας μιλάω για ώρες. Όλα όμως αυτά ο κόσμος τα γνωρίζει. Το επόμενο διάστημα θα τα συζητήσω μαζί τους αναλυτικά. Θα τα συζητήσω μαζί σας αναλυτικά. Η Ελασσόνα θα συνεχίζει να αλλάζει γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα, γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Φίλοι και φίλες,

Όταν δώσαμε τον αγώνα να πείσουμε με επιχειρήματα την Εταιρεία Φυσικού Αερίου να τοποθετήσει και την Ελασσόνα στον χάρτη των επενδύσεων της, πολλοί υποβάθμισαν την κίνηση. Όταν καταφέραμε τελικά να ανάψουμε την φλόγα του αερίου στην  Ελασσόνα, είπαν πως αυτό ήταν επιλογή της εταιρείας. Και όταν η ίδια η εταιρεία είπε την αλήθεια, πως δηλαδή ήταν η δική μας επιμονή και η παράθεση των επιχειρημάτων, αυτά που την οδήγησαν στην τελική, θετική, απόφαση, είπαν πως παραμελούμε τα χωριά!

Για ποια χωριά όμως μιλάνε ακριβώς;

Για τα χωριά της δικής μας επαρχίας ή για κάποια άλλα;

Θα μπορούσαμε να θέσουμε, μετά από χρόνια, σε λειτουργία μόνο τον βιολογικό καθαρισμό της Ελασσόνας. Ένα σπουδαίο περιβαλλοντικό και όχι μόνο έργο, αφού συνδέεται άμεσα με την υγεία των κατοίκων της περιοχής, και για το οποίο κάποιοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για την κατάσταση που παραλάβαμε.

Απεναντίας, θέσαμε σε λειτουργία και τον βιολογικό της Ελασσόνας και του Λιβαδίου και του Σαρανταπόρου (ΔΕΥΑΕΛ). Συντηρήσαμε τους χώρους των εγκαταστάσεων, δημιουργήσαμε αρχείο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, με καρτέλες και πρόγραμμα συντήρησης, φροντίσαμε τους εξωτερικούς χώρους, και αναθέσαμε τη λειτουργία τους σε ανάδοχο, μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Προχωράμε στην ανακατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στην Κρανιά και στην Τσαριτσάνη, έργα μέγιστης σημασίας και για τα δυο χωριά. Ο προϋπολογισμός των έργων φτάνει στα 10.000.000 ευρώ.

Ολοκληρώσαμε την γεώτρηση στο Αμούρι και τα έργα υδρομάστευσης στον Άζωρο, στην Τσαπουρνιά και στη Φαρμάκη. Το δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης στο Στεφανόβουνο. Την δεξαμενή Ύδρευσης στο Δομένικο. Την επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στη Βερδικούσια. (ΔΕΥΑΕΛ)

Προχωρήσαμε σε ασφαλτοστρώσεις στην Κρανιά, το Λουτρό, την Άκρη, στο Λιβάδι στη Δολίχη, στον Άζωρο, στη Μηλέα, στο Σαραντάπορο, στην Τσαπουρνιά, στη Φαρμάκη, στη Γεράνεια, στα Γιαννωτά και στο Λυκούδι, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα προχωράμε σε ασφαλτοστρώσεις στην Αετοράχη, στο Μικρό Ελευθεροχώρι, στη Βαλανίδα, στην Κλεισούρα, στη Γαλανόβρυση, στο Δρυμό, στον Ευαγγελισμό, στο Στεφανόβουνο, στο Κεφαλόβρυσο, στο Παλαιόκαστρο, στη Βερδικούσια, στα Αμπέλια, στην Καρυά, στη Συκαμινέα, στην Κρυόβρυση, στην Καλλιθέα, στον Κοκκινοπηλό, στα Καλύβια, στο Λόφο, στο Ασπρόχωμα, στην Ολυμπιάδα, στον Σπαρμό, στο Φλάμπουρο, στη Σκοπιά, στην Κοκκινόγη, στο Πύθιο, στο Αμούρι, στο Βλαχογιάννι, στο Δομένικο, στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι, στο Μεσοχώρι, στο Πραιτώρι, στη Συκέα, στην Ανάληψη, στη Μαγούλα.

Στην Τσαριτσάνη, η ασφαλτόστρωση από την παλαιά Δημόσια μέχρι τα όρια του οικισμού (μέσω Βλάχας), ποσού 175.000 ευρώ, είναι μια από τις χαρακτηριστικές μας παρεμβάσεις.

Έχουμε κατασκευάσει και έχουμε τοποθετήσει εξοπλισμό στις παιδικές χαρές σε  44 χωριά, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την επαρχία και περιμένουμε τις πιστοποιήσεις για τις υπόλοιπες.

Τα γήπεδα στο Λιβάδι και το Σαραντάπορο, στο Μεσοχώρι και στη Βερδικούσια έχουν ανακαινιστεί, όπως επίσης και το Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλιθέα, ενώ με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούμε στην ανακαίνιση, τη βελτίωση και τη συντήρηση του γηπέδου της Ελασσόνας και της Τσαριτσάνης, και των σχολικών αθλητικών κέντρων της Βερδικούσιας, του Δομένικου, του Ευαγγελισμού, του Βλαχογιαννίου, κόστους 500.000 ευρώ.

Για ποια χωριά λοιπόν μιλάνε ακριβώς;

Για τα χωριά της δικής μας επαρχίας ή για κάποια άλλα;

Αν με ρωτήσετε, κυρίες και κύριοι, αν είμαι ευχαριστημένος θα σας απαντήσω πως είμαι, αλλά την ίδια στιγμή δεν είμαι κιόλας.

Θέτω τον πήχη ψηλά γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου από μικρός. Αυτό έκανα από την πρώτη στιγμή στον δήμο Ελασσόνας, αυτό απαίτησα από τους συνεργάτες μου, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και μετά τις εκλογές.

Θέλω αυτός ο τόπος να πάει πιο μπροστά.

Θέλω μια Ελασσόνα που δεν θα βρίσκεται απλά καρφιτσωμένη στον γεωγραφικό χάρτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στον ιστορικό χάρτη της Ελλάδας, λόγω των σπουδαίων προγόνων μας.

Θέλω την Ελασσόνα μια πόλη σύγχρονη και Ευρωπαϊκή που θα λάμπει κάτω από τη σκιά του μυθικού Ολύμπου και που θα αποτελεί πρότυπο αγροτοδιατροφικού και τουριστικού προορισμού.

Το θέλω, αλλά δεν μπορώ μόνος μου. Μπορούμε όλοι μαζί και σας καλώ όλοι μαζί να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ελασσόνα.

Την Ελασσόνα που αλλάξαμε στις υποδομές της καθαριότητας, την Ελασσόνα που αναβαθμίζουμε στα σχολικά κτίρια, την Ελασσόνα που θα παραδώσουμε αγνώριστη στις επόμενες γενιές, μόλις ολοκληρωθεί το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Πριν χρόνια, όλους αυτούς τους τίτλους τους διαβάζαμε στις εφημερίδες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ως πράγματα που συμβαίνουν σε άλλες χώρες. Σήμερα δεν είναι τίτλοι. Είναι έργα δρομολογημένα και υπαρκτά, που συμβαίνουν δίπλα μας. Στον τόπο μας.

Δεν φτάνουν όμως όλα αυτά. Παράλληλα με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα πρέπει να κάνουμε τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη και γρήγορη, εξοικονομώντας ανθρώπινο δυναμικό για άλλους τομείς δράσεων. Αυτή θα είναι μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες την επόμενη θητεία.

Κυρίες και κύριοι

Φίλες και φίλοι

Σας περιέγραψα, όσο πιο συνοπτικά μπορούσα, τόσο το πολιτικό πλαίσιο των εκλογών, όσο και το έργο που έχουμε πραγματοποιήσει, σε τίτλους. Σας παρουσίασα τα έργα που ξεκινάνε και αυτά για τα οποία θα δώσουμε τις νέες μας μάχες.

 Είμαι σίγουρος πως με τη βοήθεια του Θεού, της Εκκλησίας, των συλλόγων και των σωματείων του Δήμου Ελασσόνας, με τη βοήθεια του καθένα και της καθεμιάς σας ξεχωριστά, θα καταφέρουμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.

Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας.

Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή γιατί η Ελασσόνα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

Μόνος μου δεν μπορώ. Μπορώ όμως με όλους τους ανθρώπους του συνδυασμού μου, ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτικές αφετηρίες, ανθρώπους με όρεξη, ήθος και εντιμότητα, να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την Ελασσόνα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνουν, να μοιραστούν το όραμά μου για τον τόπο μας και να θέσουν το όνομά τους δίπλα από το δικό μου.

Αυτούς τους ανθρώπους με τους οποίους θα δώσουμε την νικηφόρα μάχη της 26ης Μαϊου, θα σας παρουσιάσω ευθύς αμέσως.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τόσο μαζική, αποψινή σας παρουσία.

Αυτή η παρουσία σας είναι η κινητήρια δύναμή μου, αυτή η εμπιστοσύνη σας είναι ο οδηγός μου.

Στις 26 Μαϊου ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

 Σας ευχαριστώ πολύ!

Τα 200 ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού “Αλλάζουμε-Συνεχίζουμε” είναι:
1.ΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2.ΑΓΡΙΟΔΗΜΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
3.ΑΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΣΑΜΗ ΣΟΦΙΑ
4.ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
5.ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
6.ΑΡΣΕΝΗ ΓΕΡΟΝΑΤΣΙΟΥ ΧΑΪΔΩ
7.ΑΡΣΕΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
8.ΑΡΣΕΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
9.ΑΡΣΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
10.ΒΑΪΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
11.ΒΑΛΙΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
12.ΒΑΛΙΑΚΟΥ ΒΟΥΛΑ
13.ΒΑΛΙΩΤΗ ΣΤΑΤΗΡΗ ΕΛΙΝΑ
14.ΒΑΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
15.ΒΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
16.ΒΑΡΘΟΛΟΜΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
17.ΒΑΡΣΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
18.ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
19.ΒΑΤΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
20.ΒΕΛΩΝΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
21.ΒΙΤΚΟΥ ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
22.ΒΟΥΡΟΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
23.ΓΑΛΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
24.ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
25.ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
26.ΓΙΑΓΚΟΥΛΑ ΝΙΚΟΥΛΗ ΒΟΥΛΑ
27.ΓΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
28.ΓΚΑΤΖΙΟΥΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
29.ΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
30.ΓΚΑΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
31.ΓΚΕΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
32.ΓΚΙΑΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
33.ΓΚΟΥΘΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
34.ΓΚΟΥΛΟΒΑΓΚΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
35.ΓΚΟΥΜΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
36.ΓΚΟΥΝΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
37.ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
38.ΓΚΟΥΤΖΟΥΡΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
39.ΓΡΕΒΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
40.ΔΗΜΟΒΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
41.ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
42.ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
43.ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ
44.ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
45.ΖΕΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
46.ΖΗΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
47.ΖΗΡΔΕΛΗ-ΣΕΡΕΤΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
48.ΖΙΑΚΟΥΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
49.ΖΙΑΝΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
50.ΖΙΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
51.ΖΙΩΓΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
52.ΖΙΩΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
53.ΖΟΥΡΛΑΔΑΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
54.ΖΥΓΟΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
55.ΚΑΖΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
56.ΚΑΪΜΑΚΑΜΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
57.ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
58.ΚΑΛΥΒΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
59.ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
60.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
61.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
62.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
63.ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ ΦΩΤΗΣ
64.ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
65.ΚΑΡΑΛΗ ΚΟΥΤΣΙΩΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
66.ΚΑΡΑΣΙΜΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
67.ΚΑΡΕΤΣΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
68.ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
69.ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
70.ΚΑΤΣΙΜΠΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
71.ΚΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΣΑΚΗΣ
72.ΚΛΕΙΣΙΑΡΗ ΠΛΑΤΣΑ ΚΛΑΙΡΗ
73.ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
74.ΚΟΛΚΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
75.ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
76.ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΕΥΓΕΝΙΑ
77.ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΕΙΡΗΝΗ
78.ΚΟΥΡΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
79.ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΤΕΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
80.ΚΟΥΤΣΙΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
81.ΚΟΥΤΣΙΩΡΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
82.ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
83.ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
84.ΚΩΣΤΑΦΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
85.ΚΩΤΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
86.ΚΩΤΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
87.ΛΕΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
88.ΛΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
89.ΛΙΑΚΟΥ ΟΛΓΑ
90.ΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΣ
91.ΛΙΟΥΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
92.ΛΟΥΚΑ ΒΑΪΑ
93.ΜΑΝΑΧΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
94.ΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
95.ΜΑΝΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
96.ΜΑΝΟΣ ΖΗΣΗΣ
97.ΜΑΣΤΟΡΟΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
98.ΜΑΣΤΟΡΟΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ
99.ΜΑΤΖΙΩΚΑ ΔΡΑΓΑΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΝΑ
100.ΜΗΝΑΣ ΝΙΚΟΣ
101.ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
102.ΜΙΧΑΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
103.ΜΙΧΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
104.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ
105.ΜΙΧΟΥΛΗ ΘΕΟΦΑΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
106.ΜΟΥΛΤΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
107.ΜΟΥΛΩΤΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
108.ΜΟΥΣΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
109.ΜΟΥΤΖΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΒΑΪΑ
110.ΜΠΑΚΟΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
111.ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
112.ΜΠΑΝΤΑΒΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
113.ΜΠΑΡΓΙΩΤΑ ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
114.ΜΠΑΣΜΠΑΝΑΣ ΘΩΜΑΣ
115.ΜΠΑΤΣΙΛΑ ΔΑΦΝΗ
116.ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ ΣΑΚΗΣ
117.ΜΠΕΓΚΑΣ ΑΡΗΣ
118.ΜΠΕΛΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
119.ΜΠΕΛΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
120.ΜΠΕΦΑ ΤΑΣΙΑ
121.ΜΠΙΣΜΠΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
122.ΜΠΛΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ
123.ΜΠΡΟΥΖΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
124.ΜΩΥΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
125.ΝΙΟΤΑ ΣΑΜΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
126.ΝΤΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
127.ΝΤΙΟΥΝΤΙΟΥΜΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΑΡΕΤΗ
128.ΝΤΟΥΜΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
129.ΞΕΣΦΥΓΓΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
130.ΠΑΛΑΤΖΑΣ ΒΑΪΟΣ
131.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
132.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
133.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΗΓΑΣ
134.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΔΟΥΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
135.ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
136.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
137.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
138.ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
139.ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ ΝΟΠΗ
140.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
141.ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
142.ΠΑΠΠΑ ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΦΙΑ
143.ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ
144.ΠΑΣΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
145.ΠΑΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
146.ΠΙΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
147.ΠΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
148.ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
149.ΠΡΟΒΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
150.ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
151.ΣΑΓΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
152.ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
153.ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
154.ΣΑΠΟΥΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
155.ΣΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
156.ΣΕΡΕΤΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
157.ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ ΠΟΝΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
158.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΩΤΗ ΑΝΝΑ
159.ΣΙΜΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
160.ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
161.ΣΟΥΓΛΗ ΧΑΪΔΩ
162.ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΡΑ ΡΑΝΙΑ
163.ΣΠΑΘΑΡΙΩΤΟΥ ΓΕΛΑΛΗ ΚΙΚΗ
164.ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
165.ΣΤΟΥΠΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
166.ΣΥΚΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑ
167.ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
168.ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
169.ΤΑΝΤΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
170.ΤΑΨΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
171.ΤΕΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
172.ΤΖΙΩΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
173.ΤΟΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
174.ΤΟΠΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
175.ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
176.ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΠΑΚΑΚΗ ΣΟΥΛΑ
177.ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
178.ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
179.ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
180.ΤΣΙΑΝΤΕ ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΚΑ
181.ΤΣΙΑΡΑ ΕΛΕΝΗ
182.ΤΣΙΑΡΑ ΚΑΡΑΝΤΑΛΗ ΜΑΡΙΑ
183.ΤΣΙΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΤΖΕΝΗ
184.ΤΣΙΠΛΙΚΙΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
185.ΤΣΙΩΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
186.ΤΣΟΥΚΑΡΕΛΑΣ ΝΙΚΟΣ
187.ΦΑΚΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ
188.ΦΑΚΑΣ ΘΕΜΗΣ
189.ΦΑΚΙΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
190.ΦΟΥΡΚΙΩΤΗΣ ΖΗΣΗΣ
191.ΦΡΑΓΚΟΓΚΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
192.ΦΩΤΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
193.ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
194.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΓΡΟΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ
195.ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ
196.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ ΒΑΛΙΩΤΗ ΑΣΠΑ
197.ΧΑΤΖΗΛΕΛΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
198.ΧΑΤΖΗΜΠΥΡΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
199.ΧΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
200.ΧΑΤΖΗΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.