ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΥΛΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Νέα 0
ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΥΛΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Νέες σύγχρονες σχολικές αυλές παρέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Ελασσόνας και πιο συγκεκριμένα στα σχολικά συγκροτήματα Βερδικούσιας, Δομένικου, Ευαγγελισμού,  Βλαχογιαννίου και Ελασσόνας. Παράλληλα στα  σχολικά συγκροτήματα της Βερδικούσιας, Δομένικου και του Ευαγγελισμού, εκτελέστηκαν επιπλέον εργασίες και για την ανακαίνιση των κλειστών τους γυμναστηρίων.

Το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ εντάσσεται στο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια και αφορά στην ανακατασκευή των αύλειων χώρων των σχολικών μονάδων, όπου τοποθετείται, ενισχύεται και αναβαθμίζεται ο αθλητικός εξοπλισμός, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες προαυλισμού των μαθητών και διασφαλίζεται η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

«Παραδίδουμε στους μαθητές σύγχρονες σχολικές αυλές προκειμένου να αθλούνται με ασφάλεια. Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που σχεδίασε, χρηματοδότησε και υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε όλους τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Στόχος του προγράμματος είναι ο εκσυγχρονισμός των σχολικών υποδομών με ολοκληρωμένο τρόπο στη βάση ενός ευρύτερου και μακρόπνοου σχεδιασμού, που θα βελτιώνει το επίπεδο λειτουργικής επάρκειας και ασφάλειας των σχολείων και θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ένα σύγχρονου, φιλικού και ελκυστικού περιβάλλοντος εκπαίδευσης για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ο αθλητισμός δεν αφορά μόνο την προσωπική υγεία των ασκούμενων νέων. Εξίσου σημαντική διάσταση είναι η κοινωνικοποίηση των νέων μέσω του αθλητισμού, η εξοικείωση με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Γι’ αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικός ο σχολικός αθλητισμός» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες που εκτελέστηκαν  είναι οι εξής:

κατασκευή εξωτερικών γηπέδων πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ

επισκευή του υπάρχοντος αθλητικού εξοπλισμού και προμήθεια – εγκατάσταση νέου

εξωτερικοί και εσωτερικοί χρωματισμοί

κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης

τοποθέτηση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης

ηλεκτροφωτισμός

τοποθέτηση εσωτερικού αγωνιστικού δαπέδου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.