Ν. Παπαγεωργίου: «Σε χρόνο-ρεκόρ η ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου στο Δαμάσι»

Νέα 0
Ν. Παπαγεωργίου: «Σε χρόνο-ρεκόρ η ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου στο Δαμάσι»

«Το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του για τη νέα σχολική χρονιά. Το παλιό κτίριο που “σημαδεύτηκε” από τη μανία του Εγκέλαδου, στις 3 Μαρτίου 2021, έχει δώσει τη θέση του σε ένα ολοκαίνουριο σχολικό συγκρότημα, που ανεγέρθηκε σε χρόνο-ρεκόρ. Παράλληλα, αποτελεί πρότυπο, καθώς είναι ενεργειακής κλάσης Α’. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, την εταιρεία, τους μηχανικούς αλλά και ολόκληρο το τεχνικό προσωπικό που κατόρθωσαν, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να παραδώσουν ένα νέο σχολείο στο Δαμάσι».

Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δαμάσι, για την τέλεση του αγιασμού και την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του ισχυρότατου σεισμού της 3ης Μαρτίου 2021, 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας ενεργοποίησε το Μητρώο Εθελοντών, ενώ 170 μηχανικοί μέλη του Τμήματος συμμετείχαν στους πρωτοβάθμιους ελέγχους των κλιμακίων της ΔΑΕΦΚ, σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό.

«Κυβέρνηση, πολιτεία και ιδιωτικός τομέας αποδεικνύουν, στην περίπτωση του σχολείου στο Δαμάσι, ότι με αγαστή συνεργασία και βούληση, μπορούν να υπερκεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι καθυστερήσεις. Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως το νέο κτίριο βρίσκεται στην κορυφή της ενεργειακής κλίμακας (Α΄κλάση), γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό τον Κώστα Αγοραστό, εκτελεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων, σε όλη τη Θεσσαλία. Είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν γρήγορα οι έλεγχοι των φακέλων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε οι κάτοικοι του Δαμασίου, αλλά και όλων των οικισμών σε Ελασσόνα, Τύρναβο, Λάρισα και Τρίκαλα να ανακτήσουν τις περιουσίες και τα σπίτια τους που καταστράφηκαν. Ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλες και όλους», σημειώνει ο κ.Παπαγεωργίου.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.