Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας

Νέα 0
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας

ΕΠΑΛ

Το 1ο ΕΠΑ.Λ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ενημερώνει γονείς και μαθητές ότι οι εγγραφές των μαθητών πραγματοποιούνται από 20 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουνίου και από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται τις εργάσιμες ημέρες 9:00 με 13:00, στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑ.Λ. στην πάροδο Μαυροδήμου και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24930 23336 για να παίρνουν πληροφορίες για τους τομείς και τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν αλλά και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των εγγραφών.

Στο  1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ λειτουργούν 6 τομείς δίνοντας στους μαθητές την δυνατότητα,  να εκπαιδευτούν πάνω σε μια σειρά από ειδικότητες που θα τους οδηγήσουν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα.

Στο ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγραφούν στην Α’ τάξη  όλοι οι μαθητές που έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο. Διδάσκονται μαθήματα γενικής παιδείας και προσανατολισμού ώστε να έχουν την δυνατότητα να διερευνήσουν τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους επιλογές.
Στη Β’ τάξη οι μαθητές επιλέγουν έναν από  τους 6 τομείς:

  1. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
  2. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
  3. ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ
  4. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  5. ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  6. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στην Β’ τάξη, των ΕΠΑ.Λ. μπορούν να εγγραφούν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων που πέρασαν την Α’ τάξη στο Γενικό Λύκειο. Επίσης εγγράφονται απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείων οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, αφού παρακολουθήσουν στη Β τάξη μόνο τα μαθήματα του τομέα και στην Γ τάξη μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας ενώ με αυτόν τον τρόπο θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.

Στην Γ’ Τάξη οι μαθητές επιλέγουν μία από τις ειδικότητες από  τον τομέα σπουδών που είχαν παρακολουθήσει στην Β τάξη και διδάσκονται 12 ώρες γενικής παιδείας και 23 ώρες θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν ανά τομέα είναι:

  1. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

α.Τεχνικός Εγκαταστάσεων ψύξης αερισμού και κλιματισμού

β.Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

γ. Τεχνικός Οχημάτων

δ) Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου   και Φυσικού Αερίου

 

  1. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

  1. ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

α.Βοηθός Νοσηλευτή

β.Κομμωτικής Τέχνης

 

4.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

α) Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

β) Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ

 

5.ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

α) Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής

β) Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου

γ) Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής

 

6.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

α) Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (Υπαλλήλων Διοίκησης και οικονομικών Υπηρεσιών)

β)Υπάλληλος αποθήκης και συστημάτων εφοδιασμού

Στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. χορηγείται:

  • Απολυτήριο Λυκείου ισότιμοτου Γενικού λυκείου
  • Επαγγελματικό πτυχίο ειδικότητας, επιπέδου 4 (αντίστοιχο των ευρωπαϊκών)

Δυνατότητες μετά την αποφοίτηση

  • Απευθείας ένταξη στην αγορά εργασίας
  • Με το νέο θεσμό του <<Προαιρετικού Μεταλυκειακού Ετους-Τάξης Μαθητείας>>δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς ένταξης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον υπό  την εποπτεία του σχολείου,(με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθό στο 75%του κατώτατου μισθού και ασφάλιση)και συμπληρωματικής εργαστηριακής εκπαίδευσης στο σχολείο. Με εξετάσεις πιστοποίησης απόκτηση πτυχίου επιπέδου 5.(που μέχρι σήμερα δινόταν από τα Ι.Ε.Κ.)
  • Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς, μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και 2 μαθήματα ειδικότητας).Στα ΤΕΙκαι στις Στρατιωτικές Σχολές με ειδικό  ποσοστό θέσεων, αναλογικό του αριθμού των υποψηφίων από ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ. και στα Πανεπιστήμια σε ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%.
  • Επεγγραφήστη Γ τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση και 2ης ειδικότητας του Τομέα από  τον οποίο έχει αποφοιτήσει ή στην Β τάξη για ειδικότητα άλλου τομέα, παρακολουθώντας μόνο μαθήματα ειδικότητας(23 ώρες)

 

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.