ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Νέα 0
ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο κ. Τσιαπλές εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ερώτησή του σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να δημιουργηθεί φωτοβολταϊκό πάρκο σε μια τέτοια περιοχήλέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλοντας να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ιδιωτών και των επενδυτών αψηφά τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας που ζει από τη γεωργία και την κτηνοτροφία και η οποία όσες τέτοιες επενδύσεις και να γίνουν δεν πρόκειται να δει φθηνή ενέργεια.

Απαντώντας ο κ. Αγοραστός χαρακτήρισε μεγάλο πρόβλημα την τεράστια εξάπλωση των επενδύσεων φωτοβολταϊκών σε όλη την περιφέρεια και ειδικά στο νομό Λάρισα, τόνισε ότι ζήτησε από τον ΑΔΜΗΕ στοιχεία για τις εκτάσεις που έχουν καλυφθεί με φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής απόδοσης χωρίς να έχει πάρει μέχρι σήμερα απάντηση και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι σαν περιφερειακή αρχή δεν θα επιτρέψει να γεμίσει ο κάμπος και οι βοσκότοποι “λαμπόγυαλα”…

Τέλος για τη συγκεκριμένη επένδυση υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να πάρει έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο και κάλεσε τους επενδυτές να το ξανασκεφτούν.

Με αφορμή την απάντηση του κ. Αγοραστού τόσο ο κ. Τσιαπλές όσο και ο επικεφαλής της Θεσσαλίας στην Καρδιά μας Ν. Τσιλιμίγκας άλεσαν τον περιφερειάρχη να παρέμβει στην κυβέρνηση ώστε να σταματήσει να παραχωρεί άκριτα και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών αρχών και της κοινωνίας δημόσιες εκτάσεις σε επενδυτές.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.