ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Νέα 0
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ένα ανοιχτό Σχολείο, με ένα βιωματικό μάθημα κυκλοφοριακής Αγωγής και οδικής ασφάλειας  ξεκίνησε σήμερα  στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελασσόνα για όλους τους μαθητές της Β και Γ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Πόλης μας, αλλά και της επαρχίας της Ελασσόνας.


«Σε μια χώρα που κυριολεκτικά ξεκληρίζεται στους δρόμους είναι καθήκον να διδάξουμε στα παιδιά μας σωστή κυκλοφοριακή παιδεία και οδηγική συμπεριφορά. Οφείλουμε να τους διδάξουμε από τα πρώτα τους χρόνια πως η συμπεριφορά μας στους δρόμους είναι ζήτημα παιδείας, καλλιέργειας και σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, επισκεπτόμενος το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του, με την επίσκεψη των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου της Ελασσόνας.

Έπειτα από προγραμματισμένη  συνάντηση το κάθε τμήμα θα επισκέπτεται το πάρκο και οι μαθητές διδάσκονται και εκπαιδεύονται με την βοήθεια και τις συμβουλές  της εκπαιδεύτριας και πραγματοποιείται ένα  διαφορετικό μάθημα που αφορά κυρίως τους κανόνες που πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές ώστε  να κινούνται σωστά και με ασφάλεια ως πεζοί στους δρόμους της πόλης, ως ποδηλάτες και ως επιβάτες  και οδηγοί ενός οχήματος.

????

Στην συνέχεια οι μαθητές σε γκρουπ οδηγούν ο καθένας ξεχωριστά τα μηχανοκίνητα αυτοκινούμενα οχήματα αλλά και τα ποδήλατα. Από αυτή την θέση οι μαθητές ως οδηγοί πια εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αντιμετωπίζοντας ότι θα μπορούσε να συμβεί στο δρόμο, καθώς και τους κανόνες προτεραιότητας  τόσο σε μια διασταύρωση, αλλά και σε ένα κυκλικό κόμβο.

Μέσα από την διαδικασία εκπαίδευσης των μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν και να βιώσουν συνειδητά, βασικές αρχές ασφαλούς διακίνησης πεζών, ποδηλατιστών, να αξιολογήσουν και να δράσουν συλλογικά για βελτίωση των συνθηκών διακίνησης τους.

 

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.