“ΟΧΙ” ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ ΣΤΑ ΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Νέα 0
“ΟΧΙ” ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ ΣΤΑ ΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας, καταγγέλλει την απαράδεκτη ρύθμιση  με την οποία μπορεί να αποσπώνται στο Κ.Ε.Ε. (με επιμίσθιο), για πενταετή θητεία, που μπορεί να ανανεώνεται, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν διατελέσει Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης ή Διευθυντές

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως Οργανωτικοί Συντονιστές των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, και απαιτεί την απόσυρσή της.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αναχρονιστικές μεθοδεύσεις και απροκάλυπτα προκλητικές τακτικές, μεριμνά για το βόλεμα “ημετέρων” δρομολογώντας την αποκατάσταση όσων κομματικά είχε διορίσει. Δημιουργούν θέσεις με επιμίσθιο στα Πανεπιστήμια για τους πρώην περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.

Στη συγκεκριμένη ρύθμιση συμπεριλαμβάνουν και τους διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά όχι αυτούς της πρωτοβάθμιας. Για να μην τους λείψει και το επίδομα των 900 ευρώ τον μήνα που εισέπρατταν σε περίοδο κρίσης, θεσπίζεται για αυτούς επιμίσθιο. Για τους περιφερειακούς  τα προβλέπουν όλα…. Είναι δυνατόν να αποσπάται στο ΚΕΕ ο οποιοσδήποτε πρώην Περιφερειακός Διευθυντής, ο οποίος ήταν πολιτική (κομματική)  επιλογή και δεν έχει ουδεμία σχέση με το αντικείμενο; Αλήθεια για τους Σχολικούς Συμβούλους που δεν έγιναν Σ.Ε.Ε. γιατί δε συνέβη  κάτι ανάλογο; Κατανοούν στο υπουργείο ότι η ρύθμιση ξεπερνά και το γνωστό “ρουσφέτι” και γίνεται “Διά Βίου Ρουσφέτι;”

Καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση για το θέμα και να ζητηθεί η απόσυρση της διάταξης. Καλούμε τους πρώην Περιφερειακούς διευθυντές να μην κάνουν χρήση του  προκλητικού αυτού προνομίου και να παραιτηθούν από αυτό.

Οι καταφανείς αδικίες στην εκπαίδευση πρέπει πια να τελειώσουν! Γιατί θα συνεχίσουν να υπάρχουν ομάδες που υποφέρουν (αναπληρωτές) και ομάδες που συνεχώς θα ”αναρριχώνται΄” (ευνοούμενα στελέχη)…

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.