Ο Κατσιαντώνης στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας

Νέα 0
Ο Κατσιαντώνης στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας

Η παράδοση μας, είναι η ταυτότητα μας, η πολιτισμική συνέχεια του Ελληνισμού. Έχει βαθιές ρίζες, την κουβαλάμε μέσα μας από γενιά σε γενιά»

Με αυτά τα λόγια ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, ευχαρίστησε μέσα από την ψυχή του για τη μεγάλη προσφορά στην παράδοση, τον χοροδιδάσκαλο και βασικό συντελεστή της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας» Γιάννη Κόκκινο, αλλά και τους δασκάλους που τον ακολούθησαν, τους μουσικούς, χορευτές και φίλους των παραδοσιακών χορών, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τους, όπου τίμησε με την παρουσία του, στην αίθουσα της Ακαδημίας στο Σιταροπάζαρο.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης που εδώ και χρόνια συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η «Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» σε Ελλάδα και εξωτερικό, δήλωσε υπερήφανος που στον τόπο του, αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, η υπεράσπιση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί το «πρόσωπο» της κάθε τοπικής κοινωνίας, που με πνεύμα συνεργασίας, τιμά τη συλλογική μνήμη της πατρίδας μας.

 

 

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.