ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ «ΤΑ ΤΕΜΑΧΙΑ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΜΑΣΤΟΡΟΔΗΜΟΥ

Νέα 0
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ «ΤΑ ΤΕΜΑΧΙΑ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΜΑΣΤΟΡΟΔΗΜΟΥ

Για το βιβλίο μίλησαν οι : Μπλιούμη Ελένη, Ποιμενίδου Ευδοκία, Συμεωνίδου Κική και Ζαρζώνης Βασίλης, ενώ αποσπάσματα διάβασαν οι : Λιόλιος Θωμάς, Μαστοροδήμου Γεωργία, Μιχάλη Ελένη, Τσέλιου Ελένη και Χαδουλίτση Ελένη. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Μπλιούμη Ελένη, ενώ πλαισίωσε μουσικά το συγκρότημα ARGON music band και η Ιωαννίδου Ολυμπία.

Η Ποιμενίδου Ευδοκία, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «στο μυθιστόρημα αναδύονται δυνατά συναισθήματα. Μέσα από τις αναμνήσεις της ηρωίδας, η συγγραφέας κάνει μια ιστορική αναδρομή στην Ελλάδα του 20ου και 21ου αιώνα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην οικονομική κατάσταση της χώρας και τα μεταναστευτικά ρεύματα που, κατά καιρούς, έκαναν αφαίμαξη την πατρίδας από γερά χέρια και δυνατά μυαλά. Μπορεί κάποιος να διακρίνει στο βιβλίο 4 επίπεδα ανάγνωσης. Η ζωή στην ελληνική επαρχία με τα ήθη και έθιμα, ο έρωτας των νέων με τα καρδιοχτύπια και τα κρυφοκοιτάγματα, η οικονομική κατάσταση και τα ιστορικά γεγονότα».

 

 

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.