Πλούσιο πολιτιστικά το έτος 2021 στην Ελασσόνα

Νέα 0
Πλούσιο πολιτιστικά το έτος 2021 στην Ελασσόνα

Ένα πλούσιο πολιτιστικά έτος προγραμματίζει το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων

για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας «Κέντρο τέχνης, λόγου και κοινωνικής δράσης», μετά από Γενική Συνέλευση που έγινε πριν από λίγες. Στη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ελένη Μπλιούμη αποφασίστηκαν πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις βιβλίων, συνέδρια, γιορτές λόγου και τέχνης και πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Φυσικά όλες οι εκδηλώσεις έχουν το αστεράκι της αναβολής ή της ματαίωσης ανάλογα με το πώς εξελίσσεται στη χώρα και στην επαρχία Ελασσόνας η πανδημία του κορονοϊού.
Αναλυτικά, αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
-Σεπτέμβρης 2020: Παρουσίαση του βιβλίου του αείμνηστου Κώστα Σαχινίδη, «Ταγματάρχης Μπαλντούμης Ιωάννης. Ο θρυλικός ήρωας του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-1941» στο Πραιτώρι Ελασσόνας.
-Ιανουάριος 2021: Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου.
-Μάρτιος 2021: Διοργάνωση αποκριάτικης γιορτής 2021.
-Μάρτιος 2021: Δράσεις σχετικές με την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του ‘21.
-Απρίλιος 2021: Φιλολογικό Συνέδριο-Μνημόσυνο, με επίκεντρο τη ζωή και το έργο του Δρ. Κ. Σαχινίδη, ιδρυτή και 1ου προέδρου του Δικτύου.
-Μάιος: Ημερήσια εκδρομή, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συμπολίτες Ελασσονίτες σε Βοιωτία – Αράχοβα – Άγιο Λουκά.
-Αρχές Ιουνίου: Διήμερη εκδρομή στο Τρίκερι Μαγνησίας, με ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συμπολίτες Ελασσονίτες.
-Τέλη Ιουνίου –αρχές Ιουλίου: Γιορτές Λόγου και Τέχνης 2021 στην Τσαριτσάνη και στο Λιβάδι.
-Οκτώβριος 2021: Αποκαλυπτήρια μνημείου Αζωριτών ηρώων του αλβανικού μετώπου του ’40 στο πλαίσιο εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Άζωρο.
-Συνέχιση της έκδοσης του τριμηνιαίου περιοδικού του Δικτύου, «Εν Ολύμπω» και κατά το έτος 2021.
-Σε όλη τη διάρκεια του έτους 2021: Ομιλίες και παρουσιάσεις βιβλίων.
-Κατά τη διάρκεια του έτους 2021: Δημιουργία βίντεο με θέμα «Τα στάδια επεξεργασίας του μαλλιού».
Σημειώνεται ότι το Δίκτυο υλοποίησε ήδη την πρώτη του δράση με την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μιχάλη Πλίτση «Σχέσεις αρειμάνειας βλάχικης με τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους» πριν από λίγες μέρες στο Άργος Ορεστικό. Η προγραμματισμένη, ωστόσο, παρουσίαση σε Σαμαρίνα και Ελασσόνα αναβλήθηκε, λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του Covid-19, καθώς κι η παρουσίαση του βιβλίου του αείμνηστου Κώστα Σαχινίδη, «Ταγματάρχης Μπαλντούμης Ιωάννης. Ο θρυλικός ήρωας του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-1941» στο Πραιτώρι Ελασσόνας.

eleftheria.gr

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.