Σε εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα 0

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης Και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κωστή Νούσιου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τα Τμήματα Περιβάλλοντος των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τέθηκαν σοβαροί προβληματισμοί για την έλλειψη υπαλλήλων, τις μη ξεκάθαρες αρμοδιότητες ως προς τα θέματα περιβάλλοντος και αδειοδοτήσεων, καθώς και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε πως σχεδόν όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και ευχαρίστησε τους υπαλλήλους που παρά τις αντιξοότητες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία. Επίσης ζητήθηκε από τις υπηρεσίες να εντείνουν τους προληπτικούς ελέγχους και να είναι αμείλικτες σε θέματα μόλυνσης περιβάλλοντος.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (2) [800x600]ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ [800x600]

Ο κ. Νούσιος τόνισε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι «πρώτης γραμμής» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ θα πρέπει να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις με στόχευση τη φιλική προς το κλίμα αειφόρο ανάπτυξη, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως μια μεγάλη ευκαιρία για την τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης στη Θεσσαλία.

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Μέγας, ο Διευθυντής Τμήματος Περιβάλλοντος Π.Ε. Θεσσαλίας κ. Κουτσιοτάσιος, οι προϊστάμενοι τμημάτων περιβάλλοντος των Π.Ε. και στελέχη των υπηρεσιών.  

Πηγή: www.leukipoli.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.