Στον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Ελασσόνας” ο Χ. Κέλλας

Νέα 0
Στον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Ελασσόνας” ο Χ. Κέλλας

Στον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Ελασσόνας” ο Χ. Κέλλας

Τον “Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Ελασσόνας”, επισκέφθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο επαφών του με συνεταιρισμούς και πολίτες της Επαρχίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στους παραγωγούς, ιδιαίτερα στους κτηνοτρόφους με τη μειωμένη παραγωγή γάλακτος, εξαιτίας της παρατεταμένης παγωνιάς, όσο και για τις συντονισμένες προσπάθειες του Συνεταιρισμού, να αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για τους παραγωγούς της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι του Συνεταιρισμού, εξέφρασαν την αγωνία  τους για το αγροτικό μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η χώρα μετά το 2020 και θα αφορά νέους αγρότες, στήριξη  μικρών καλλιεργειών αλλά και βιώσιμες αγροτικές επιχειρήσεις.

Κοινή διαπίστωσή τους υπήρξε ακόμη, ότι ο τρόπος πληρωμής της υποχρεωτικής ασφάλισης του ΕΛΓΑ, η μη αποζημίωση των παραγωγών στο 100% των εκτιμηθέντων ζημιών και οι καθυστερήσεις πληρωμών, δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των Συνεταιρισμών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Λαρισαίος βουλευτής, δήλωσε:

«Σήμερα επισκέφθηκα έναν συνεταιρισμό – πρότυπο, υγιή, ανταγωνιστικό, που ενισχύει την τοπική οικονομία και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά την αγωνία εργαζομένων και μελών του, για τις προοπτικές του πρωτογενούς τομέα στη χώρα.

Το μέλλον της αγροτικής οικονομίας άλλωστε, βρίσκεται στους Συνεταιρισμούς και στις Ομάδες Παραγωγών, αφού μόνο μέσα από τέτοια σχήματα, μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά και αποτελεί χρέος της πολιτείας να δώσει κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αγροτική οικονομία τα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχει επηρεαστεί σημαντικά, όμως είναι η πρώτη φορά που οι παραγωγοί βρίσκονται “υπό διωγμό” από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ,με τις ασφαλιστικές εισφορές, τη φορολογία, το ΦΠΑ σε αγροεφόδια και ζωοτροφές στα ύψη, και το κόστος παραγωγής διαρκώς αυξανόμενο.

Η παράταξή μας, που βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους, – εξασφαλίζοντας κονδύλια για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ανοίγοντας τον δρόμο στην συνεταιριστική οικονομία -, θα είναι πάλι αυτή, που θα επαναφέρει τη σταθερότητα και την προοπτική στη χώρα».

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.