ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ, ΚΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Νέα 0
ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ, ΚΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Χαρακτηριστική η ανάρτηση πανό αντιπροσωπειών φορέων που στήριξαν τη δράση στο ΠΓΝΛ, με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις να τάσσονται στο πλευρό γιατρών και υγειονομικών, ενώ ανάλογη εικόνα είχαμε στο Κ.Υ Τυρνάβου και στο Ιατρείο Αμπελώνα.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων, των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας αλλά και της Αγωνιστικής  Συνεργασίας Εμπόρων Ελασσόνας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Παναγιώτης Νούσιας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας και ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Μέλος της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΝΣΛ) και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου της Δημοτικής Ενότητας Σαρανταπόρου.

Στην κινητοποίηση που συμμετείχε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, παραβρέθηκαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ελασσόνας.

Στο πλαίσιο της δράσης, αναδείχθηκε το αίτημα να στηριχθεί η δημόσια υγεία, που είναι το αποκούμπι των εργαζόμενων, των αγροτών- κτηνοτρόφων και όλου του λαού, ενώ εκδόθηκε ψήφισμα, στο οποίο σημειώνεται ότι «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την επιδημία του κορονοϊού πρέπει να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών».

Με το ψήφισμά τους το σωματείο των οικοδόμων και οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ελασσόνας, μεταξύ άλλων απαιτούν :

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, με μόνιμους διορισμούς στα 2 νοσοκομεία της Λάρισας και του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.
  • Να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ο συνεχής εφοδιασμός Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας  σε ατομικά μέσα προστασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καμιά απόλυση συμβασιούχων.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Κοινό το μέτωπο και επιβεβλημένη η στήριξη όλων στο ΕΣΥ και τους ανθρώπους του που δίνουν καθημερινά τη μάχη με την πανδημία.

Πηγή: paidis.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.