«Τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής » από τον Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας

Νέα 0
«Τα εγκώμια της Μ. Παρασκευής » από τον Μουσικό Σύλλογο Ελασσόνας

Με ξεχωριστό τρόπο συμμετέχει τη φετινή χρονιά ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «musicArte» στον Επιτάφιο Θρήνο. Την ιδιαίτερη αυτή μουσική παράδοση για την πόλη, εμπνεύστηκε και υποστήριξε ο μακαριστός μητροπολίτης Ελασσόνας κυρός Βασίλειος και συνεχίζειμε ιδιαίτερη θέρμη ο νυν μητροπολίτης κ. Χαρίτων.

Μετά από σχετική άδεια και με τις απαραίτητες αποστάσεις και μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του Covid19 πουπροβλέπονται από την Πολιτεία, μικρό φωνητικό σύνολοθα ψάλλειτα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής» κατά την Ακολουθία του Επιταφίου,χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωναστον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

Ηacapellaχορωδιακή προσαρμογή, σεβόμενη τιςλιτές βυζαντινές μελωδικές γραμμές, έγινε ειδικά για το συγκεκριμένο σύνολο από τον Κωνσταντίνο Μάτη.Το φωνητικό σύνολοmusicArteαποτελείται από τους: Μιχαέλα Παπαϊωάννου – σοπράνο, Ευπραξία Φαρμάκη – μέτζο, Σοφία Μάτη – άλτο, Νίκο Ζιώγα – τενόρο, Δημήτρη Μπίλη – μπάσο, Κωνσταντίνο Μάτη – βαρύτονο, μουσική διεύθυνση.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.