Το Ιστολόγιο της Κρανιάς έκλεισε τέσσερα χρόνια

Νέα 0

Κλείνουν ήδη τέσσερα χρόνια από τότε που η Κρανιά Ελασσόνας απέκτησε την ηλεκτρονική εφημερίδα της. Ήταν 22 Δεκεμβρίου του 2012 όταν με ιδέα και πρωτοβουλία του θεολόγου – μουσικού Χρήστου Γ. Γκουνέλα έκανε την εμφάνισή του στο διαδικτυακό αρχιπέλαγος το Ιστολόγιο της Κρανιάς. Ο εμπνευστής της προσπάθειας διείδε την ανάγκη τόσο της προβολής του τόπου, των προβλημάτων και των προσπαθειών των απανταχού Κρανιωτών και όχι μόνο, όσο και την ανάγκη δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού συνδέσμου μεταξύ των ανά τον κόσμο Κρανιώτων, αλλά και φίλων της Κρανιάς και της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, είναι γνωστή η δύναμη του διαδικτύου στην παροχή αμεσότητας στην επικοινωνία των ανθρώπων και στις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή, όταν χρησιμοποιείται σωστά.
Η αρχικά μοναχική προσπάθεια του διαχειριστή του Ιστολογίου, με τον καιρό πλαισιώθηκε από δεκάδες Κρανιώτες και φίλους της Κρανιάς, οι οποίοι αποστέλλουν προς δημοσίευση τα άρθρα τους, τα σχόλια τους για τα προβλήματα του τόπου, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητές τους, τα video και τις φωτογραφίες τους. Αξίζει δε να σημειωθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των πολυποίκιλων θεμάτων είναι παραγωγής του ίδιου του Ιστολογίου και των συνεργατών του.
Δημιουργήθηκε έτσι μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες άρθρα (ενημερωτικά, πολιτιστικά, αθλητικά, πολιτικά, τοπικά, κριτικής χωρίς παρωπίδες, κοινωνικά, θεολογικά, σατιρικά και άλλα), χιλιάδες – στην κυριολεξία – φωτογραφίες (παλιές και σύγχρονες του τόπου και των ανθρώπων του) και δεκάδες βίντεο προβολής των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας, αλλά και των ποικίλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων των Συλλόγων Κρανιωτών εντός και εκτός της Κρανιάς Ελασσόνας. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα, μέσα στο πλαίσιο της ανάγκης για λειτουργία της διαδραστικότητας, σε κάθε αναγνώστη – ακόμη και ανώνυμα – να εκφράσει τη σοβαρή και εμπεριστατωμένη άποψή του.
Οι επισκέψεις στο Ιστολόγιο της Κρανιάς είναι πλέον χιλιάδες καθημερινά, προερχόμενες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Άλλωστε, οι Κρανιώτες, είναι γνωστό πως αριθμούν αρκετές χιλιάδες και λόγω του άγονου της περιοχής που είναι χτισμένο το άλλοτε ακμαίο κεφαλοχώρι της Κρανιάς αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να αναζητήσουν μακριά από τον τόπο που γεννήθηκαν την τύχη τους. Πολλές είναι οι επισκέψεις στο Ιστολόγιο και από φίλους της Κρανιάς, οι οποίοι ως επί το πλείστον έλκουν την καταγωγή τους από χωριά της Ελασσόνας, της Λάρισας ή και της πατρίδας μας. Συχνά μάλιστα λαμβάνονται μηνύματα από τους απανταχού Κρανιώτες και φίλους, οι οποίοι στηρίζουν ηθικά την προσπάθεια της ιστοσελίδας.
Ας αναφερθεί επιπλέον πως το Ιστολόγιο δεν περιέχει καμία διαφήμιση ούτε από τη google ούτε από τους τοπικούς και μη, επιχειρηματίες. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκινάει από την αγάπη για τον τόπο και καταλήγει στην αμφίδρομη αγάπη των ανθρώπων. Αυτή είναι η ανταμοιβή τόσο του διαχειριστή του Ιστολογίου όσο και των δεκάδων συμμετεχόντων σε αυτήν την προσπάθεια.
Το «Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας» θα το βρείτε στη διαδικτυακή διεύθυνση: kraneaelassonas.blogspot.gr και για όσους φίλους και φίλες διαθέτουν λογαριασμό στο facebook υπάρχει η κοινότητα του Ιστολογίου με την επωνυμία «Ιστολόγιο Κρανέας Ελασσόνας», η οποία, αυτή τη στιγμή, αριθμεί πάνω από 1300 μέλη. Το email επικοινωνίας με το Ιστολόγιο είναι : [email protected].
Τέλος, νιώθουμε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε για μια ακόμη φορά τόσο τους συνεργάτες του Ιστολογίου όσο και τις χιλιάδες των αναγνωστών, οι οποίοι μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια που αρχίσαμε πριν τέσσερα χρόνια.

Πηγή: www.leukipoli.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.