«Φωνάζουν» καλλιεργητές στην Κοκκινόγη Ελασσόνας

Νέα 0
«Φωνάζουν» καλλιεργητές στην Κοκκινόγη Ελασσόνας

fetchbf3b

Η κλοπή ενός μετασχηματιστή, τον περασμένο Νοέμβριο, στην Κοκκινόγη Ελασσόνας, που ακόμα δεν αντικαταστάθηκε από τη ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ), φαίνεται πως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην άρδευση εκατοντάδων στρεμμάτων, από τη γεώτρηση «Τουρκοφώτη» της περιοχής.

Η «Ε» δέχθηκε το τελευταίο τριήμερο δεκάδες τηλεφωνήματα από θιγόμενους αγρότες της περιοχής, που δίκαια διαμαρτύρονται, κατηγορώντας την αρμόδια για την αποκατάσταση της βλάβης ΔΕΔΔΗΕ για «απαράδεκτη και επικίνδυνη κωλυσιεργία», που, όπως όλα δείχνουν, και σε συνδυασμό με τον καύσωνα και με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, θα δημιουργήσουν ζημιές στις καλλιέργειές τους, που…έχουν μείνει χωρίς νερό.

Χαρακτηριστικά τα όσα επεσήμανε χθες στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαπουνάς:

«Ο Δήμος Ελασσόνας ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή να φροντίζει για την αποκατάσταση της βλάβης στη συγκεκριμένη γεώτρηση. Μάλιστα, τους τελευταίους 4 μήνες, οι ενέργειές μας προς την αρμόδια αρχή ήταν συνεχείς, παίρνοντας διαβεβαιώσεις πως σύντομα η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί, κάτι που…δυστυχώς δεν έγινε έως σήμερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θιγόμενοι καλλιεργητές της Κοκκινόγης ζητούν άμεση αποκατάσταση της βλάβης, αφού κινδυνεύουν σοβαρά οι καλλιέργειές τους από έλλειψη νερού. Διαφορετικά, δείχνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν από την αρμόδια υπηρεσία, τυχόν ζημιές που θα υποστούν οι καλλιέργειές τους.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.