Mε αναπηρικό αμαξίδιο στον Όλυμπο!

Νέα 0
Mε αναπηρικό αμαξίδιο στον Όλυμπο!

olympos-kinitika

Στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, σε υψόμετρο 2.917 μέτρων, θα ανέβει με αμαξίδιο ένας 32χρονος με κινητικά προβλήματα.

Στο εγχείρημα αυτό, που θα αρχίσει στις 9 Ιουλίου, ο Λεωνίδας Γρούμπας δεν θα είναι μόνος του. Θα έχει τη βοήθεια των μελών των Health Guardians, 20 εθελοντών, ενώ θα τον ακολουθεί κι ένα κινηματογραφικό συνεργείο, καθώς η προσπάθεια του 32χρονου είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «2917».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος ανεβαίνει στον Ολυμπο. Είναι όμως η πρώτη φορά που θα το κάνει καθισμένος σε αμαξίδιο. Πριν από οκτώ χρόνια, επιστρέφοντας στην Αθήνα έπειτα από μια ανάβαση στο Βουνό των θεών, ενεπλάκη σε ατύχημα, το οποίο τον καθήλωσε στο αμαξίδιο.

Ο Λεωνίδας έχει προπονηθεί εντατικά για το δύσκολο εγχείρημα στο Καταφύγιο του Χορτιάτη, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Γιώργου Μπαϊρακτάρη, ο οποίος με τη σύζυγό του Σουζάνα Γεωργουλή είναι υπεύθυνος του καταφυγίου και ιδιοκτήτης των Health Guardians.

«Ο Λεωνίδας έχει ανέβει μέχρι το Σκολειό, που βρίσκεται στα 2.911 μέτρα, και τώρα ο στόχος είναι ο Μύτικας, στα 2.917 μέτρα. Θα είμαστε μαζί του σε όλη τη διαδρομή, όμως πιστεύω ότι μέχρι το Σκολειό θα φτάσει στηριζόμενος κατά 80% στις δικές του δυνάμεις. Από εκεί και πέρα, μέχρι τον Μύτικα, θα ανεβεί είτε με πολύσπαστο φορείο, όπου ο Λεωνίδας θα βοηθά εμάς περιστρέφοντας τον τροχό, είτε με την πλάτη στον βράχο, τραβώντας μόνος του το σχοινί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ανεβεί τον βράχο και να φτάσει στην κορυφή» είπε στη «δημοκρατία» ο κ. Μπαϊρακτάρης.

Εφ. Δημοκρατία (Φανή Χαρίση)

Πηγή: www.elassonanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.