Ποια σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣ Λάρισας

Sports 0
Ποια σωματεία έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΣ Λάρισας

Ενόψει της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Αρχαιρεσιών της ΕΠΣΛ που έχει προγραμματιστεί για τις 29 του μηνός ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Football Park 4-4-2» το Δ.Σ. της Ένωσης εξέδωσε τις παρακάτω οδηγίες:

«1. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου σε Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας έχει κάθε αθλητικό σωματείο – μέλος, που πληροί ταυτόχρονα τις παρακάτω προϋποθέσεις:
– Φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση.
– Έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του Ν. 4714/ 2020.
– Συμμετείχε σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό αθλητών, τουλάχιστον κατά τα δύο (2) από τα τρία (3) προηγούμενα της γενικής συνέλευσης έτη, συμπεριλαμβανομένου του έτους διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, με όσους κατ’ ελάχιστον αθλητές απαιτούνται από τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου για την κανονική συμμετοχή σε επίσημους αγώνες και σε κάθε περίπτωση με τουλάχιστον δώδεκα (12) αθλητές, ανά έτος.
Ως συμμετοχή νοείται η χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή σε αγώνα και όχι η απλή αναγραφή του στο Φύλλο Αγώνα.
2. Κάθε σωματείο-μέλος ορίζει, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του Διοικητικού Συμβουλίου του, τον αντιπρόσωπο που θα το εκπροσωπήσει στη Γενική Συνέλευση και έναν αναπληρωτή του. Ο αντιπρόσωπος του σωματείου και ο αναπληρωτής του πρέπει να είναι τακτικά μέλη του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σωματείου ΠΟΥ ΕΧΕΙ δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
3. Η συμμετοχή των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση γνωστοποιείται στην Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας με έγγραφο. Το ειδικό πληρεξούσιο έγγραφο του αντιπροσωπευόμενου σωματείου – μέλους, μαζί με το απόσπασμα του σχετικού πρακτικού του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εκτελεστικής Επιτροπής του σωματείου, κατατίθεται στη Γραμματεία της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας το αργότερο τρεις (3) πριν τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και μέχρι 14.00.
4. Για την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας, υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλλει κάθε δικαιούμενο να εκλέγει και να εκλέγεται μέλος αθλητικού σωματείου – μέλους της Ένωσης, το οποίο (αθλητικό σωματείο) συγκεντρώνει τις ανωτέρω υπό στοιχείο ένα (1) τρεις προϋποθέσεις και προσκομίσει τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Βεβαίωση του Σωματείου ότι ο υποψήφιος είναι μέλος του και ταμειακώς τακτοποιημένος.
β) Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του υποψηφίου και
γ) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι δεν εμπίπτει στα κωλύματα και στους περιορισμούς του Παραρτήματος Α του καταστατικού.
δ) Αίτηση του υποψηφίου για την αποδοχή της υποψηφιότητάς του.
Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται έως και την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 14.00.
5. Το Διοικητικό Συμβούλιο ή η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας ανακηρύσσει τους υποψηφίους προς εκλογή, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση και καταρτίζει το ψηφοδέλτιο εκλογής.
6. Διευκρινίσεις και υποδείγματα εγγράφων για τις άνω διαδικασίες, βρίσκονται στη διάθεση των μελών στα Γραφεία της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας».

Πηγή: www.elassona884.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.