ΑΕΛ – Βέροια 1-0: Κρατάει την ουσία (VIDEO & PHOTO)

Sports 0
ΑΕΛ – Βέροια 1-0: Κρατάει την ουσία (VIDEO & PHOTO)

Η ΑΕΛ κράτησε την ουσία, δηλαδή τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, μετά το 1-0 κόντρα στη Βέροια σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League 2.

Ο Πεντρόσο έδωσε τη λύση στην ΑΕΛ, με το τέρμα που πέτυχε στο 25ο λεπτό, σε ένα πρώτο μέρος που γρήγορα θα ξεχαστεί από τη μνήμη των φιλάθλων. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε, χωρίς όμως το συγκρότημα του Γιάννη Ταουσιάνη να μπορεί να «κλειδώσει» το θετικό αποτέλεσμα από νωρίς.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ που δεν είχε καλή απόδοση, είχε μεγάλο άγχος στο γήπεδο, με τη Βέροια από την άλλη να μη δείχνει ικανή να μπορεί να «κλέψει» το παιχνίδι και στο τέλος να υπάρχουν… πανηγύρια στο στάδιο Αλκαζάρ.

Έτσι έπαιξαν

Μόνο μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στον Μακεδονικό για τον Γιάννη Ταουσιάνη στο 4-3-3 των «βυσσινί», που επέλεξε τον Θεοδωρόπουλο για να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΛ. Ο Ηλίαδης είχε παρτενέρ τον Μαξιμένκο στο κέντρο της άμυνας μετά και την τιμωρία του Πλέγα, με τον Καλουτσικίδη να αγωνίζεται στο δεξί άκρο και τον Κοσσονού στο αριστερό. Αμυντικός μέσος ξεκίνησε ο Θωμαΐδης, με τους Αντράντα και Κώστα Παπαγεωργίου να παίρνουν θέση πιο μπροστά. Ο Μαυριάς επιλέχθηκε για το δεξί άκρο της επίθεσης, αριστερά ο Πεντρόσο και στην κορυφή φανέλα βασικού πήρε ο Κούστα.

Στην αντίπερα όχθη ο Σπύρος Μπαξεβάνος, στο 4-2-3-1 της Βέροιας χρησιμοποιείσαι τον Βενετικίδη κάτω από τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Στίκας και Περδίκης στο δεξί άκρο ο Ντουμάνης και στο αριστερό ο Κολλαράς. Αμυντικοί μέσοι οι Μπλέτσας και Μασούρας. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Μπουκουβάλας, στο αριστερό ο Μπουόλι, ενώ πίσω από τον Ιωάννου που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μπελεβώνης.

Παρουσία Μπένετ

Στο στάδιο Αλκαζάρ βρέθηκε ο επικεφαλής αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Στιβ Μπένετ όπου και παρακολούθησε το ματς των «βυσσινί». Αγώνας όμως που δεν είχε πολλές ευκαιρίες στο ξεκίνημά του με τους παίκτες των δύο ομάδων να αναλώνονται σε πολλά λάθη.

Οι «βυσσινί» που είχαν την κατοχή της μπάλας κι ήλεγχαν τον αγώνα, «έπεσαν» πάνω στη διπλή άμυνα της Βέροιας, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να ψάχνουν ευκαιρίες με σέντρες προς την περιοχή.

Πρώτη φάση και… γκολ

Τελικά η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Στο 25′ ο Αντράντα έκανε τη συρτή σέντρα από τα αριστερά, ο Καλουτσικίδης έγινε αποδέκτης της κι έστρωσε στον Πεντρόσο που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα με ωραίο πλασέ στα δίχτυα της Βέροιας για το 1-0.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΛ, έκλεισε την Βέροια, στην περιοχή της που είχε ένα πιο παθητικό ρόλο, χωρίς όμως να δημιουργούνται καθαρές ευκαιρίες.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο, που έληξε και το πρώτο μέρος. Η ΑΕΛ είχε την κατοχή, με τη Βέροια να προσπαθεί με δύο επιθετικούς, τον Μπουόλι και τον Γιουκούδη να προσπαθούν να απειλήσουν.

Η Βέροια ήταν αυτή που είχε… υποψία ευκαιρίας στο 59′, όταν ο Μπουκουβάλας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η άμυνα της ΑΕΛ αδράνησε και ο Κολλαράς δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Θεοδωρόπουλου.

Ήρθαν και οι ευκαιρίες

Στο 64′ η μπάλα έφτασε στον Αντράντα που από τον άξονα βρέθηκε απέναντι από τον Βενετικίδη, αλλά το τελείωμά του ήταν αδύναμο και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε εύκολα.

Στο 68′ οι φιλοξενούμενοι με τον Μπουκουβάλα από τα δεξιά να κάνει το γύρισμα, ο Ελευθεριάδης μέσα από την περιοχή ανενόχλητος σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

Στο 75′ η ΑΕΛ έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έφτασε γρήγορα στον Μιλτιάδη που με μία όμορφη διαγώνια πάσα βρήκε τον Νίνο στην περιοχή, αλλά το γύρισμα του τελευταίου δεν ήταν καλό και πέρασε δίπλα από την εστία του Βενετικίδη.

Η Βέροια κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 78′ ο Μπελεβώνης διανύοντας πολλά μέτρα στο γήπεδο, βρέθηκε και σε θέση να σουτάρει έξω από την περιοχή, το επιχείρησε, αναγκάζοντας τον Θεοδωρόπουλο να διώξει με υπερένταση.

Η ΑΕΛ απάντησε στο 83′ όταν ο Νικολιάς έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μιλτιάδη που έξω από την περιοχή δοκίμασε το τεχνικό σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού και στη συνέχεια άουτ.

Στα λεπτά μέχρι τη λήξη, οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν περισσότερο, μαζί με τους φιλάθλους στις κερκίδες, αλλά με το τελικό σφύριγμα όλοι ηρέμησαν και ξέσπασαν πανηγυρισμοί.

Η ΑΕΛ μετά το τρίποντο έφτασε τους 22 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη αγωνιστική έχει το ρεπό της.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου (86′ Τσουμάνης), Αντράντα (70′ Μιλτιάδης), Πεντρόσο, Μαυριάς (59′ Νικολιάς), Κούστα (70′ Νίνο).

Βέροια (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης, Μπλέτσας (55′ Ελευθεριάδης), Στίκας, Περδίκης (79′ Ισαακίδης), Μασούρας, Κολλαράς, Μπουόλι, Ιωάννου (46′ Γιουκούδης), Μπελεβώνης, Μπουκουβάλας.

Αναλυτικά η 11η αγωνιστική Α’ όμιλος

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 

Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός Β’ 0-2

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 

ΑΕΛ – Βέροια 1-0

Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 2-0

ΠΑΟΚ Β’ – Αλμωπός Αριδαίας 0-1

Ηρακλής Λάρισας – ΠΟΤ Ηρακλής 0-3

Διαγόρας Ρόδου – Πανσερραϊκός 0-1

Δεύτερα 16 Ιανουαρίου 2023 

14:45 Απόλλων Πόντου – Μακεδονικός

Ρεπό: Απόλλων Λάρισας

Βαθμολογία Α’ όμιλος

1. Πανσερραϊκός 25

2. ΠΑΟΚ Β’ 22

3. ΑΕΛ 22

4. Νίκη Βόλου 19

5. Αναγέννηση Καρδίτσας 18

6. Π.Ο.Τ. Ηρακλής 17

7. Παναθηναϊκός Β’ 14

8. Μακεδονικός 14

9. Αλμωπός Αριδαίας 14

10. Διαγόρας Ρόδου 13

11. Βέροια 10

12. Απόλλων Λάρισας 9

13. Απόλλων Πόντου 7

14. Ηρακλής Λάρισας 7

15. Θεσπρωτός 3

Πηγή: formedia.gr

Πηγή: www.elassona884.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.