Αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου ο FAETHON SKYRACE στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας

Sports 0
Αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου ο FAETHON SKYRACE στον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών απ’ όλη τη χώρα και τον κόσμο θα διεξαχθεί και φέτος ο  Faethon Skyrace «Απόστολος Τσουρέκας», αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου στην ορεινή κοινότητα Κοκκινοπηλού, του Δήμου Ελασσόνας, στους πρόποδες του Ολύμπου.

Ο αγώνας διεξάγεται και φέτος με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ελασσόνας, σε 2 μοναδικές διαδρομές απόστασης 25km  και 14km αντίστοιχα, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές ορεινού δρόμου, με αφετηρία όλων των διαδρομών από την Κεντρική Πλατεία Κοκκινοπηλού.

Το πρόγραμμα των αγώνων :

Faethon Skyrace 25 km/10 Ιουλίου 2022 / 08:00 π.μ.

Ο απόλυτος Skyrunning αγώνας στον Όλυμπο σε μια διαδρομή μεταξύ ουρανού και γης στις αέρινες κόψεις του θεσσαλικού Ολύμπου, τρέχοντας σε υψόμετρο πάνω από 2000μ για 12 χιλιόμετρα.

O αγώνας ξεκινά από την Κεντρική Πλατεία Κοκκινοπηλού στα 1.115μ  μέχρι το μονοπάτι Ε4 φτάνοντας στα  1350μ στο Ρέμα της Σταλαματιάς. Το μονοπάτι συνεχίζει πλέον στο δάσος μέχρι τα 1650μ, συνεχίζει στην πλαγιά του Σμέου σε υψόμετρο 2.100μ. Φτάνοντας πλέον στην αλπική ράχη με απίστευτη θέα μέχρι τον Χότζα σε υψόμετρο 2.586μ (το ψηλότερο σημείο του αγώνα όπου εκεί βρίσκεται ακόμα ένα σημείο ελέγχου), οι αθλητές συνεχίζουν απολαμβάνοντας τις αλπικές κόψεις του δυτικού Ολύμπου, ένα μοναδικό μονοπάτι που κινείται για τουλάχιστον 4χιλ στις κόψεις των κορυφών Καρδαράς στα 2.420μ, Φλάμπουρο στα 2.460μ, Κίτρος στα 2.430μ.

Ακολουθεί η μεγάλη κατάβαση του αγώνα από τα 2.400μ στα 1.120μ μέχρι τον τερματισμό στα 23,3 χιλιόμετρα διαδρομής στην πλατεία του Κοκκινοπηλού.

Faethon Trail  14 km | 10 Ιουλίου 2022 | 08:30 πμ

Μια διαδρομή εισαγωγή στο ορεινό τρέξιμο, που διασχίζει  το παρθένο δάσος του Κοκκινοπηλού. Ένα μονοπάτι απαράμιλλης ομορφιάς που βρίσκουμε μερικές από πιο ονομαστές Βρύσες του Ολύμπου.

Αφετηρία η κεντρική πλατεία Κοκκινοπηλού και για 1χλμ περίπου η διαδρομή ακολουθεί τους δρόμους και τα σοκάκια μέχρι το «Περιβόλι» όπου οι αθλητές οδηγούνται σε δασικό δρόμο. Ακολουθώντας το μονοπάτι, θα συναντήσουν τη Βρύση Τζανούλη και έπειτα την Βρύση Τσουρέκα όπου είναι και σταθμός τροφοδοσίας (νερό και check point) . Έπειτα οι αθλητές θα συναντήσουν τη Βρύση Σιαφέτη ακολουθώντας τη διαδρομή για τον τερματισμό του αγώνα στην πλατεία του χωριού.

Πηγή: www.elassona884.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.