Μέχρι 9000 ευρώ μπορεί να κερδίσει ο Οικονόμος Τσαριτσάνης από το Κύπελλο Ελλάδος

Sports 0
Μέχρι 9000 ευρώ μπορεί να κερδίσει ο Οικονόμος Τσαριτσάνης από το Κύπελλο Ελλάδος

Πρόταση για χρηματικά μπόνους στις ερασιτεχνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος, με τη νέα μορφή που θα έχει από τη φετινή σεζόν, θα καταθέσει η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η σχετική πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, η οποία θα συνεδριάσει στις 26 του μηνός.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ και μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, κ. Μπουχλαριώτης, στόχος είναι αφενός να δοθούν κίνητρα στις ερασιτεχνικές ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο στο Κύπελλο Ελλάδος και αφετέρου να ενισχύσουν τα οικονομικά τους, αφού σε διάστημα ενός περίπου μηνός θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν στο ταμείο τους μέχρι 9.000 ευρώ. Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, στις ερασιτεχνικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα δοθεί πριμ 2.000 ευρώ. Όσες προκριθούν στη 2η φάση θα κερδίσουν άλλες 3.000 ευρώ και εκείνες που θα προχωρήσουν στην 3η φάση της διοργάνωσης θα βάλουν επιπλέον 4.000 ευρώ στο ταμείο τους.

Σημειώνεται ότι από την ΕΠΣΛ στο νέο Κύπελλο Ελλάδος θα πάρει μέρος ο Οικονόμος Τσαριτσάνης που κατέκτησε πέρσι το τρόπαιο.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ειδικά φέτος, ως πρώτη χρονιά του Κυπέλλου Ελλάδος με τη νέα του μορφή, η συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων (κυπελλούχων ΕΠΣ ή φιναλίστ) δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο όσες ερασιτεχνικές ομάδες δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να καταβάλουν παράβολο 500 ευρώ στην ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει ότι με το μπόνους των 2.000 ευρώ που θα δοθεί από την ΕΠΟ, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα βάλουν στο ταμείο τους, μόνο και μόνο από τη δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος, το ποσό των 1.500 ευρώ.

Στην 1η φάση της διοργάνωσης θα μετέχουν οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ, στη 2η φάση οι 27 που θα προκριθούν (οι 26 νικήτριες των ζευγαριών και μία άνευ αγώνα) και στην 3η φάση θα παίξουν 16 ερασιτεχνικές ομάδες (οι νικήτριες των 11 ζευγαριών και οι 5 που θα προκριθούν άνευ αγώνα) συν τις 16 ομάδες της Football League.

Εν κατακλείδι, μία ερασιτεχνική ομάδα που θα κάνει δύο νίκες, στην 1η και τη 2η φάση, στις οποίες μετέχουν μόνο οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ (από τη Λάρισα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης) θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει 9.000 ευρώ. Συνολικά πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ που, εάν εγκριθεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων, θα μοιραστεί στα ερασιτεχνικά σωματεία που θα πάρουν μέρος στο νέο Κύπελλο Ελλάδος.

ΠΡΙΜ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ

Εν τω μεταξύ μπόνους πρόκρισης θα δοθεί και στο κύπελλο της ΕΠΣΛ τη νέα αγωνιστική σεζόν 2018-19. Συγκεκριμένα και μετά από πρόταση του προέδρου κ. Μπουχλαριώτη που ενέκρινε το Δ.Σ., όσες ομάδες της Β’ κατηγορίας προκριθούν στα προημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣΛ θα πριμοδοτηθούν με το ποσό των 1.000 ευρώ η καθεμιά.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη φετινή προκήρυξη του Κυπέλλου θα καταγραφεί ρητώς ότι στο Κύπελλο Ελλάδος θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ο φιναλίστ μόνο στην περίπτωση που ο κυπελλούχος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει. Αυτό θα συμπεριληφθεί προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε άλλες Ενώσεις.

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πηγή: Εφ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πηγή: www.radioelassona.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.