Ο Δημήτρης Πινακάς με ένα γκολ-αριστούργημα έδωσε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην ΑΕΛ κόντρα στον Παναιτωλικό

Sports 0
Ο Δημήτρης Πινακάς με ένα γκολ-αριστούργημα έδωσε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην ΑΕΛ κόντρα στον Παναιτωλικό

Η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις μήνες, καθώς επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα, με τον Δημήτρη Πινακά να «ζωγραφίζει» με μια γκολάρα και να δίνει ελπίδες παραμονής στους «βυσσινί». Ο 19χρονος επιθετικός εκτέλεσε στο 37’ τον Μελίσσα με βολίδα εκτός περιοχής και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του που παραμένει μεν στην τελευταία θέση, όμως έχει ματς λιγότερο από τον Παναιτωλικό και κυρίως τα play out για να προσπαθήσει να «σώσει» τη χρονιά.

Οι «βυσσινί» που σε όλο το ματς ήταν πολύ καλύτεροι από την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα κατάφεραν να κερδίσουν μετά από 16 ματς στο πρωτάθλημα, ενώ παραμένουν στην τελευταία θέση, με 13 βαθμούς, αλλά πλησίασαν στο -4 την ομάδα του Αγρινίου, που έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Όσον αφορά την αναμέτρηση η ΑΕΛ μπήκε πολύ πιο δυνατά και με σκοπό να έχει την μπάλα στην κατοχή της και να απειλήσει την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Όμως στα πρώτα δέκα λεπτά δεν υπήρχε κάτι αξιοσημείωτο, με τον Παναιτωλικό μάλιστα να είναι αυτός που είχε μια υποψία ευκαιρίας με τον Αριγίμπι στο 9΄. Στο 14′ ωστόσο η ΑΕΛ κατάφερε να βρει δίχτυα και μάλιστα με πολύ ωραίο γκολ του Ντουρμισάι, ο οποίος νίκησε στον αέρα την άμυνα του Παναιτωλικού και νίκησε τον Μελίσσα για το 1-0, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στο 21ο λεπτό ήταν η σειρά της ομάδας του Αγρινίου να απειλήσει όταν ο Ντάλσιο έκανε γύρισμα από τα δεξιά και ο Ταχάρ προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν το έπιασε γεμάτα και ο Νάγκι μπλόκαρε. Η καλύτερη στιγμή του ματς όμως ήταν και το γκολ στο 37ο λεπτό. Ο Πινακάς έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή μετά από… κατά λάθος πάσα από κακό κοντρόλ του Ακούνια, ο Μελίσσας ήταν λίγο έξω από τη θέση του και δεν πρόλαβε να κάνει έγκαιρα τα πίσω βήματα και μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΛ, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με τους «βυσσινί» να έχουν κάνει τη μισή δουλειά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναιτωλικός ανέλαβε την κυκλοφορία της μπάλας και η ΑΕΛ είχε περισσότερο παθητικό ρόλο, αφού είχε πάρει αυτό που ήθελε από το ματς. Οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να απειλήσουν μετά το πρώτο τέταρτο τους «βυσσινί» όμως, κάτι που έκανε η Λάρισα στο 62′ με μια πολύ καλή αντεπίθεση. Πιο συγκεκριμένα, ο Νικολιάς έκανε γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Ακούνια που έκανε προβολή από τα όρια της μικρής περιοχής δεν πρόλαβε για ελάχιστα την μπάλα. Το παιχνίδι τελικά δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά με τον Πινακά να καθαρίζει για την ΑΕΛ με την γκολάρα που πέτυχε και να της δίνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα)Νάγκι, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Ακούνια (87′ Στίφλερ), Νικολιάς (85′ Τρούγιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Πινακάς.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (87′ Βέργος), Μεδίνα (80′ Τσιγγάτας), Τσότσαλιτς, Βάντερσον (80’Ντουάρτε), Εντιγκά, Ταχάρ (67′ Μάζουρεκ), Γκόμες (67′ Μεντόζα), Ντίας, Αριγίμπι, Καρέλης.

Πηγή: to10.gr Φωτο: Ανδρέας Νικούλης

Πηγή: www.elassona884.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.