Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ

Sports 0
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ

Σ ένα παιχνίδι που έτσι κι αλλιώς έχει το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, Οικονόμος Τσαριτσάνης και Π.Ο.Ελασσόνας, αυτή τη φορά «κονταροχτυπήθηκαν» για τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας», τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους δύο αδικοχαμένους φίλους του ποδοσφαίρου, τον προπονητή, Άρη Πατσή και τον παράγοντα των Αμπελοκήπων, Σπύρο Τριτάρη, όπου έφυγαν από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Ελασσόνας είχε μια ελαφριά κατοχή της μπάλας, με την ομάδα της Τσαριτσάνης όμως να είναι πιο ουσιαστική όταν είχε αυτή την κατοχή δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες και μάλιστα κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Γκαμπέτα στο 33ο λεπτό.

Οι παίκτες του Γιώργου Καμάκα είχαν καλή κυκλοφορία, αλλά η μπάλα δεν έφτανε με αξιώσεις στην επίθεση με τους γηπεδούχους να ελέγχουν εύκολα το ματς και να κρατούν το υπέρ τους 1-0 μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 18ο δευτερόλεπτο, ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους, με τον Οικονόμο να διπλασιάζει τα τέρματα του με προβολή του Ζηρδέλη.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΟΕ θα καταφέρουν να αντιδράσουν και αρκετά νωρίς, αρχικά θα μειώσουν με υπέροχο γκολ του Ματούλα (50’) και θα φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Παπαχρήστο (70’) που εκμεταλλεύτηκε λάθος-δώρο των αμυντικών του Οικονόμου.

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε.. ροντέο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ που θα τους δώσει την πρόκριση, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν απέναντι τους τον Γούπο, που σ ένα ακόμη παιχνίδι ήταν καταπληκτικός και τους φιλοξενούμενους να τα χαλάνε στην τελική προσπάθεια, που είχαν όμως και δοκάρι σε απόκρουση του Νούσια μετά από σουτ του Παπαχρήστου.

Τελικά η ομάδα της Τσαριτσάνης θα είναι αυτή που θα βάλει το τρίτο γκολ και θα πάρει την πρόκριση στον τελικό, όταν από στημένη φάση στο 82ο λεπτό, ο Γούπος αρχικά θα αποκρούσει σουτ του Χάμου, ο Ζηρδέλης όμως θα πάρει το ριμπάουντ και με πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Καλή η διαιτησία του κ. Τσιτσανούδη και των βοηθών του Ακρίβου και Τσαπράζη.

Αντίπαλος του Οικονόμου στον τελικό θα είναι ο κάτοχος του τροπαίου Αχιλλέας Φαρσάλων που στον άλλο ημιτελικό της σημερινής ημέρας νίκησε με ανατροπή 2-1 τον Δωτιέα Αγιάς.

Το φιλμ του αγώνα:
7΄Πάσα του Καραλούλη από αριστερά στον Τόλιο, σουτ του τελευταίου ψηλά άουτ.
12’ Κεφαλιά του Κουμπούρα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πούτα πέρασε άουτ .
18’ Σουτ του Τόλιου από το ύψος της περιοχής κόρνερ ο Χάμος
19’ Πλασέ του Ζηρδέλη αποκρούει αμυντικός του ΠΟΕ πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια κοντινή κεφαλιά του Χάμου στα χέρια του Γούπου.
33΄Μπαλιά του Χάμου στον Γκαμπέτα, πλασέ του τελευταίου με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0 του Οικονόμου.
35΄Κεφαλία πάσα του Χάμου στον Ζηρδέλη, κακό πλάσε του τελευταίου στα χέρια του Γούπου η μπάλα.
39’ Σουτ του Μπούνα ψηλά άουτ.
46’ Συρτή σέντρα του Τόλιου από αριστερά, με προβολή ο Ζηρδέλης θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Οικονόμου.
50’ Πάσα του Μπούνα στον Ματούλα που με υπέροχο σουτ από το ύψος της περιοχής θα στείλει τη μπάλα στο γάμα της εστίας του Νούσια.
64΄Κεφαλιά του Χάμου μετά από εκτέλεση κόρνερ, αποκρούει ο Γούπος
Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι Χάμος, Καραλούλης,Ζηρδέλης, Τόλιος, Γκαμπέτας.
65’ Πάσα του Ματούλα στον Γελαλή, σουτ του τελευταίου με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Νούσια.
66΄διαγώνιο σουτ του Παπαχρήστου με το Νούσια αρχικά να αποκρούει και στη συνέχεια η μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι και στην συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί.
70’ μετά από λάθος της άμυνας η μπάλα φτάνει στον Παπαχρήστο που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 2-2.
82’ Μετά από εκτέλεση φάουλ, Χάμος το πρώτο σουτ αποκρούει ο Γούπος θα πάρει το ρημπάουντ ο Ζηρδέλης που με πλασέ θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.
84’ Σουτ του Παπαγεωργίου μετά από πάσα του Γκαμπέτα αποκρούει ο Γούπος.
90΄Κεφαλιά του Κουμπούρα σε κόρνερ ο Γούπος

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Πούτας (68’ Λεβέντης λ.τ), Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι Χάμος, Καραλούλης (71’ Δραχαλίβας) ,Ζηρδέλης (90+2 Καραίσκος), Τόλιος (79’ Παπαγεωργίου), Γκαμπέτας

Π.Ο.Ελασσόνας (Γιώργος Καμάκας): Γούπος, Μπούσιας (76’ Κυρίτσης Γιαν.), Σιαφαρίκας, Λαγός, Ποτόσογλου, Συνάπαλος (62’ Κυρίτσης Θαν., Γελαλής, Παναγιώτου, Παπαχρήστος, Ματούλας, Μπούνα

Ανδρέας Νικούλης

Πηγή: www.radioelassona.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.