Το Σάββατο στο Αλκαζάρ το κρίσιμο ματς ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδας Κωφών με την Εθνική της Μεγάλης Βρετανίας για την πρόκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Sports 0
Το Σάββατο στο Αλκαζάρ το κρίσιμο ματς ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδας Κωφών με την Εθνική της Μεγάλης Βρετανίας για την πρόκριση τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 17.30 στο Αλκαζάρ, η Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου  Κωφών αντιμετωπίζει την Εθνική Κωφών της Μεγάλης Βρετανίας με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές και τονίστηκαν τα εξής:

Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης: «Μετά το Champions League Κωφών που διοργανώθηκε το 2017 στη Λάρισα άλλη μια μεγάλη διοργάνωση φιλοξενείται στην πόλη μας. Τέτοιου επιπέδου αγώνες βάζουν την Λάρισα στον αθλητικό χάρτη της Ευρώπης.  Στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών μας και στηρίζουμε την προσπάθεια τους προκειμένου να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Λάρισα φιλοξενεί μια ακόμη διοργάνωση και πιστεύουμε ότι οι Λαρισαίοι θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Ο αθλητισμός ιστορικά είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ανάγκη του ανθρώπου να αγωνίζεται να ξεπεράσει τον εαυτό του και τις δυσκολίες και να καταξιώνεται μέσα από την ίδια τη συμμετοχή. Όσο αναπτύσσεται η συμμετοχή σε φυσικές και αθλητικές δραστηριότητες τόσο περισσότερο η κοινωνία βιώνει την αξία της συμμετοχής στον αγώνα και την ευγενή άμιλλα. Η φυσική δραστηριότητα και κατ’ επέκταση ο αθλητισμός είναι έκφραση πολιτισμού αλλά και δείκτης της ποιότητας ζωής μιας κοινωνίας. Ελπίζουμε ότι η Λάρισα θα είναι γούρικη έδρα για την Εθνική μας και στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

Μιχάλης Αναστασίου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού: «Ο Δήμος Λαρισαίων καλοσωρίζει τους αθλητές και τα μέλη των Εθνικών Ομάδων Κωφών Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένας τέτοιος αγώνας υψηλού επιπέδου διοργανώνεται στην πόλη μας. Αποτελεί πρόκληση η επιλογή και εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε. Ο αθλητισμός είναι για όλους. Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που αποτελούν παράδειγμα αγωνιστικότητας. Παρά τις αντιξοότητες που υπάρχουν λόγω της πανδημίας, τα παιδιά αυτά είναι έτοιμα να μας προσφέρουν θέαμα σε ένα αγώνα υψηλού επιπέδου».

Δημήτρης Μπουχλαριώτης Πρόεδρος ΕΠΣ Ν. Λάρισας: «Να ευχηθώ να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας, να κερδίσει ο καλύτερος και αυτός που έχει περισσότερη τύχη. Γιατί όπως ξέρουμε το ποδόσφαιρο είναι και παιχνίδι τύχης. Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και ως πρόεδρος της οικείας ένωσης εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος, αν και προσωπικά θέλω να κερδίσει η Εθνική μας ομάδα».

Λευτέρης Μηνάς Τεχνικός Διευθυντής Τμήματος Ποδοσφαίρου στην Ελληνική Ομοσπονδία Κωφών: «Πρώτα από όλα να ευχηθώ υγεία σε όλους. Όλοι ξέρουμε πλέον ότι είναι το σημαντικότερο αγαθό από όλα. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων για τη πολύ μεγάλη βοήθεια που μας προσέφεραν σε δύσκολους καιρούς. Πραγματικά και την Ομοσπονδία και τα αθλητικά μας σωματεία  μας έχετε στηρίξει και τώρα και στο παρελθόν. Είχατε και τα προβλήματα με το σεισμό, είχατε παρά πολύ κόσμο να στηρίξετε, παρόλα αυτά τα εμπόδια και τις δυσκολίες καταφέρατε να βρείτε τον τρόπο να υποστηρίξετε και εμάς.  Eίναι πολύ συγκινητικό και  σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Το 2012 έγινε ένας ανάλογος αγώνας στη Βρετανία και τότε η Ελλάδα κέρδισε 2 -0. Τότε ήμουν και εγώ στην ομάδα και ρόλος μου ήταν να φυλάω το σημερινό σέντερ φορ της Εθνικής Ομάδας Κωφών της Μεγάλης Βρετανίας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στον αγώνα».

Οι παίκτες και οι προπονητές των δυο ομάδων κάλεσαν τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο και να παρακολουθήσει τον αγώνα  υποσχόμενοι πλούσιο θέαμα.

Πηγή: www.elassona884.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.