«Μαυρισμένος» ο Ελασσονίτης ποταμός (φωτ.)

Νέα 0
«Μαυρισμένος» ο Ελασσονίτης ποταμός (φωτ.)

Για πολλοστή φορά οι κάτοικοι της Μαγούλας Ελασσόνας και των άλλων χωριών της περιοχής, γίνονται μάρτυρες μιας εγκληματικής ενέργειας που συντελείται εδώ και χρόνια στον Ελασσονίτη – Τιταρήσιο ποταμό. Όταν ο καιρός είναι βροχερός, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί, κάποιοι ρίχνουν τα βοθρολύματα στο ποτάμι.

Τα νερά του είναι μαυρισμένα και αφρισμένα σε πολλά σημεία, υποστηρίζουν οι κάτοικοι της Μαγούλας που ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τούς υπεύθυνους προστασίας του περιβάλλοντος, να σταματήσουν την ρύπανση του ποταμού που αποτελεί πηγή ζωής για την επαρχία Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Το ποτάμι εκπέμπει sos δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαγούλας Θεμιστοκλής Φάκας που ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν και να σταματήσουν αυτούς που εγκληματούν στο ποτάμι.

«Αυτή η εικόνα που βλέπετε σήμερα και όταν βρέχει, εμείς την βλέπουμε εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς, κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει όλους αυτούς που ρίχνουν στο ποτάμι τα απόβλητα τους. Ακριβώς δίπλα από το ποτάμι υπάρχει η γεώτρηση που υδρεύεται το χωριό. Όλα αυτά που ρίχνονται στο ποτάμι δεν μολύνουν μόνο τα επιφανειακά νερά αλλά και τον υδροφόρο ορίζοντα. Εμείς, φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια αλλά κανείς δεν μας ακούει. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο. πεθαίνει κόσμος. Την μία μέρα τα νερά που κάποτε το πίναμε άφοβα, είναι μαύρα  και την άλλη άσπρα με έντονη δυσοσμία από τα βοθρολύματα και τα απόβλητα τυροκομικών επιχειρήσεων και κτηνοτροφικών μονάδων».

Μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία οι κάτοικοι της Μαγούλας  Ελασσόνας ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στην ρύπανση του ποταμού   που αποτελεί πηγή ζωής.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.