Στη Λάρισα η νεανική χορωδία “MUSICARTE” Ελασσόνας σε συναυλία θρησκευτικής μουσικής

Νέα 0
Στη Λάρισα η νεανική χορωδία “MUSICARTE” Ελασσόνας σε συναυλία θρησκευτικής μουσικής

Σε συναυλία θρησκευτικής μουσικής  στη Λάρισα συμμετείχε η νεανική χορωδία “musicArte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας το περασμένο Σάββατο 6 Απριλίου 2019 μετά από πρόσκληση των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν από κοινού τα εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και πραγματοποιήθηκε στον επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λάρισας, ο οποίος γέμισε παιδικές φωνές.

Στην όμορφη και κατανυκτική συναυλία συμμετείχαν η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, η παιδική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης, η παιδική χορωδία “musicArte” Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας και ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Η νεανική χορωδία “musicArte” απέδωσε ένα αμιγώς θρησκευτικό ρεπερτόριο με ύμνους και αποσπάσματα της Θείας λειτουργίας, θρησκευτικούς τρίφωνους και δίφωνους παλαιοχριστιανικούς κανόνες, σπιρίτουαλ της κεντρικής Αμερικής και αποσπάσματα από τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής αποσπώντας το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στον κατάμεστο ιερό ναό. Την χορωδία συνόδευσε το πιάνο η μουσικοπαιδαγωγός κ. Έφη Φαρμάκη και διεύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Αμέσως μετά την παρουσίαση ο διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου – εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Ράπτης συνεχάρη τα παιδιά της χορωδίας και τον μαέστρο για την εξαιρετική παρουσία και προσέφερε αναμνηστικά δώρα και βιβλία του Κέντρου Ελληνικής Παιδείας με τις πολύπλευρες δράσεις των εκπαιδευτηρίων.  Εκ μέρους του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία, μετέφερε τις ευχές του μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα και προσέφερε μια γκραβούρα της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας. Επίσης, προσκάλεσε την χορωδία των εκπαιδευτηρίων Ράπτου στην πόλη της Ελασσόνας σε παρόμοια εκδήλωση.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στην σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τα μικρά παιδιά και τους δασκάλους τους για την όμορφη βραδιά και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο για τη μουσική γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “η μουσική θα σώσει τον κόσμο“. Τίμησαν με την παρουσία τους την όλη εκδήλωση ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, μέλη του δημοτικού συμβουλίου και μέλη χορωδιών της ευρύτερης περιοχής του νομού.

Πηγή: www.elassonanews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.